Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Paras mahdollinen kone videoeditointiin ja mistä?  (Luettu 9668 kertaa)
Paras mahdollinen kone videoeditointiin ja mistä? « : 28.09.2007 15:57 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Tarkoituksena olisi hankkia todella tehokas kone pelkästään videoeditointiin ja graafiseen suunnitteluun. Edellisestä koneesta alkaa nimittäin puhti loppua, kun pitää vaikka vartin 3D-animaatiota koittaa rendereroida muutaman sadan efektin kera.

En ole mikään maestro näissä tietokoneiden sisuskalujen tuntemisessa, joten pienet neuvot olisivat tarpeen. Eli eli.. mihin kannattaa panostaa eniten? Ilmeisesti näyttiksellä ei ole vaikutusta mihinkään? Muistia taas saisi vissiin olla aika helkkaristi. Jotain neljää gigaa ois varmaan aika hyvä. Sitten on tullut näitä ihme tuplaytimellä varustettuja prossuja. Huomasin myös että jotain neliytimisiäkin on? Onko mitään järkeä hankkia tuollaista, vai kannattaako vain tyytyä tuplaydin prossuun? Ainakin nuo ohjelmistot tukevat sitä. Kiintolevy tilaa sais olla vaikka teratavun verran, jos niin paljoa on mahdollista saada koneeseen.

Sitten mitä pitää ottaa huomioon virtalähdettä ja tuuletinta hankkiessa? Ei ole nimittäin mitään aavistusta. >_>

Lisäksi suunnitelmissa on hankkia kaksi kappaletta 22"-widescreen näyttöjä. Mistä paikasta kannattaisi hankkia?

Eli lyhyesti: Mistä kannattaisi hankkia ja mitä kannattaisi hankkia. Mieluiten tietenkin mahdollisimman halvalla, vaikka mitään maksimia en ole yhteishinnalle asettanut. Pääasia että saan rautaa, jolla ohjelmistot toimivat hidastelematta.

Tiedän että täällä on näitä pc-neroja lauta täynnä, joten neuvoja thänkke söör!
tallennettu
Re: Paras mahdollinen kone videoeditointiin ja mistä? « Vastaus #1 : 28.09.2007 18:14 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Sanotaan nyt heti ekana että videoeditointi tai mikään muukaan grafiikan luonti tavalla tai toisella ei ole minulle tuttua. Tietokoneet tosin on tuttuja.


Lainaus
Ilmeisesti näyttiksellä ei ole vaikutusta mihinkään?
Näyttiksellä ei ole väliä siinä vaiheessa kun painaa jotain renderöi -nappia ja sitten katsoo kun joku palkki täyttyy väristä, sen homman hoitaa prossu. Mutta jos jotain 3d juttuja teet ja haluat kattella 3d-malleja sun muita reaaliajassa niin sen kai hoitaa näytönohjain.


Lainaus
Sitten on tullut näitä ihme tuplaytimellä varustettuja prossuja. Huomasin myös että jotain neliytimisiäkin on? Onko mitään järkeä hankkia tuollaista, vai kannattaako vain tyytyä tuplaydin prossuun? Ainakin nuo ohjelmistot tukevat sitä.
Kaksytiminen prossu on (lähes) sama kuin jos koneessa olisi kaksi erillistä prosessoria. Koska 3d-mallinus ainakin taitaa olla aika muisti-intensiivistä puuhaa, niin saattais olla jopa hyvä veto ostaa emo johon voi laittaa kaksi prossua. Kaksytimisen prossun molemmat ytimet jakavat saman muistikanavan, mutta jos koneessa onkin kaksi erillistä prossua, niillä on molemmilla omat muistikanavat. Valinta kahden yksiytimisen ja yhden kaksiytimisen prosessorin väliltä ei kuitenkaan ole ihan simppeli, enkä minä tiedä varmaksi kumpi sopii sinun käyttötarpeisiin paremmin. Kannattaa ettiä siihen vastausta jostain muualta, kuten vaikka käyttämiesi ohjelmien ohjeista tai nettisivuilta.

Se sitten että ostaako kaksi- vai neliytimisen prossun (tai 2/4 -prossua) riippuu käytetyistä ohjelmista, eli montaako ydintä ne tukee. Esim. pelit yleensä tukee vain yhtä ydintä joten kaksytimisestä prossusta käytetään ainoastaan toista, se toinen hoitaa sitten muita prosesseja kuten käyttistä. Joten jos ohjelma tukee korkeintaan kahta ydintä niin silloin neliytimestä prossusta ei ole iloa koska ne kaksi muuta ydintä lähinnä vaan idlais.

Intelin Core 2 Duo prossut taitaa edelleenkin olla parhaimpia moniydin prossuja. AMD:ltä ei ole tainnut vieläkään tulla neliydin prossuja.


Lainaus
Kiintolevy tilaa sais olla vaikka teratavun verran, jos niin paljoa on mahdollista saada koneeseen.
Tämän hetken suurimmat kiintolevyt ovat... 1teratavusia. Kiintolevyjen kannattaa ehdottomasti olla SataII levyjä. Kiintolevyjen kohdalla kannattaa muistaa että niissä on aina rajallinen kaista (SataII levyjen kohdalla maksimi on 300Mbit/s, mutta mikään SataII levy ei pysty edes tuohon) joten jos haluat lisää kaistaa kiintolevyltä lukemiseen tai sille kirjoittamiseen niin silloin joudut tutustumaan "RAIDaamiseen" (MMORPGistit nauraa). Parhaimpia RAIDeja on RAID 5 (vaatii väh. 3 levyä), RAID 10 tai 0+1 (vaatii väh. 4 levyä) ja RAID 50 tai 0+5 on kuningas (vaatii väh. 6 levyä). Ja jos haluat RAIDista ottaa kaiken ilon irti, joudut ostamaan (X0 tai 0+X RAIDit vaatii) erillisen RAID-ohjaimen joiden hinta tais olla alkaen 400€. Ei RAIDaamisesta sen enempää. Kysele lisää jos kiinnostaa.

Western Digitalin Caviar SE16 sarjan levyt on kaikkein hiljaisimpia. Tosin 500Gt on kai edelleenkin suurin sellainen levy.


Lainaus
Sitten mitä pitää ottaa huomioon virtalähdettä ja tuuletinta hankkiessa? Ei ole nimittäin mitään aavistusta. >_>
Virtalähteellä on ainakin sen verran väliä että kannattaa olla jonkun hyvän valmistajan tekele. 350w riittänee. Jos näytönohjain tarttee erillisen virtakaapelin (PCIe-virtakaapeli) niin sellainen olisi ihan hyvä löytyä virtalähteestä. Prossun tuuletin/jäähdytin on hyvä jos sen tiedoissa sanotaan että se "tukee" koneessa olevaa prossua. Koteloon kannattaa laittaa joku kotelotuuletin tai pari. 120mm on yleensä hiljaisimpia. Jos hiljasen koneen haluat niin silloin pitää mm. tuuletinten ja prossun jäähdyttimen kanssa olla tarkkana. Kiintolevytkin tietty pitää ääntä, ja isommat levyt pitää isompaa ääntä. Yksinkertaisesti kaikki liikkuvat osat pitää ääntä. Hiljaisuudesta tosin joutuu maksamaan.


Jos Suomesta ajattelit tuon koneen ostaa, niin silloin MBNetin Hintaseuranta on kova sana. Saksasta (tai siis jostain muualta kun Suomesta :grin:) ostettuna se tosin tulee halvemmaksi. En nyt muista minkään saksalaisen putiikin nimeä...
tallennettu
Re: Paras mahdollinen kone videoeditointiin ja mistä? « Vastaus #2 : 28.09.2007 18:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jos budjetti olisi suuri, ei tähän käyttöön voisi kuvitellakaan parempaa konetta kuin 8-ytiminen Mac Pro, johon saa jopa 3 teratavua kiintolevytilaa ja 16 gigaa käyttömuistia. Alkaen 2,500 eurosta.

Tuo 2,500 onkin tosin kehikkohinta, joka lähtee raketin lailla ylöspäin kun apple storessa koneeseen alkaa valitsemaan mieleisiään osia mukaan. Rakensin testiksi tuossa äsken Mac Pron kaikilla mahdollisilla herkuilla, mm. kahdella 30-tuumaisella Cinema Displayllä, ja loppuhinnaksi muodostui 19,500 euroa ja rapiat päälle.

Ymmärsin aloitusviestistä kyllä, että et halua tässä maksaa sitä "Apple-lisää" ja olet myös tottunut tekemään töitä Windows-koneilla. Etkä etsi parasta mahdollista vaan pikemminkin "paras tässä hintaluokassa ja näillä summilla" -laitetta. Ja onhan se aika hullua ostaa Mac Pron hintainen kone ellei sitten esim. yritys maksa sitä kokonaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Paras mahdollinen kone videoeditointiin ja mistä? « Vastaus #3 : 28.09.2007 20:53 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 977 Basaaripisteet: 1 Profiili Omat tietoni ovat huomattavasti rajoittuneemmat kuin vaikkapa teidonin, mutta yritetään nyt jotain lisäillä.

Editointihommissa ei taida tosiaan näytönohjainta juurikaan tarvita. 3d-hommiinkaan ei käsittääkseni todellakaan tehokasta näytönohjainta tarvita, vaan ihan 50 euron halppiksellakin pärjää.

Kahden prosessorin hyödystä yhteen nähden en osaa sanoa yhtään mitään. En edes tiedä yhtään emolevyä, johon kaksi saisi laitettua (lähinnä C2D-puolesta tietoa emolevyjen osalta...:rollaus:). Lopullinen valita kannatta kumminkin tehdä se perusteella, mitä käytössä olevat ohjelmat tukevat. Tokihan tuki voi vielä nousta esimerkiksi neljäytimisiin myöhemmin, vaikka tällä hetkellä tukisivatkin vain kahta ydintä. Jos samaa konetta pitää käyttää kuitenkin pidemmän aikaa ilman päivityksiä, esimerkiksi yksi neliytiminen prosessori lienee ihan kelpo valinta, hintakaan ei mikään järjetön ole. Hinta-laatu suhteen osalta intelin prosessorit taitavat vieläkin pitkälti syödä AMD:n vastaavat elävältä.

Editointiin kannattaa kai ainakin tuo neljä gigaa muistia olla. Tällöin kannattaa myös muistaa, että käyttöjärjestelmän olisi syytä olla 64-bittinen, jotta muistista saa kaiken hyödyn irti. 32-bittinen käyttöjärjestelmä kyllä tukee muistia neljään gigaan asti, mutta tuo neljä on lähinnä teoreettinen luku. Yleensä koneen tajuama muistin määrä on lähempänä kolmea kuin neljää gigaa.

Western Digitalin Caviar SE16 sarjan levyt on kaikkein hiljaisimpia. Tosin 500Gt on kai edelleenkin suurin sellainen levy.

Näytti noita olevat 750 gigaisinakin, mutta hintansa suhteen 500 gigan kovalevyt ovat järkevämpiä valintoja. Myös Samsunign t166 levyt ovat asiallisia. Hieman nopeampia kuin WD:t, WD:n ollessa hieman hiljaisempi. WD:n kovalevyjen kanssa tulee ottaa huomioon, että mallin kannattaa loppua päätteeseen *aaks.

Kummempia tuulettimia ei välttämättä tarvita, jos kotelo on muuten vain tehty hyvin. Oma P150:ni on lähes äänetön, kunhan vain lasken näytönohjaimeni sirkkelin kierroksia pienemmälle. Suurinta ääntä tällöin pitää prosessori, jonka senkin äänen saisi hiljennettyä, jos vaihtaisi vakiotuulettimen parempaan. Siis tokihan kotelon mukana tuli yksi tuuletin mukana, mutta ylimääräisiä ei ole tullut hankittua.

Jos Suomesta ajattelit tuon koneen ostaa, niin silloin MBNetin Hintaseuranta on kova sana. Saksasta (tai siis jostain muualta kun Suomesta :grin:) ostettuna se tosin tulee halvemmaksi. En nyt muista minkään saksalaisen putiikin nimeä...

Hintaseuranta on hyvä, vaikka sieltä ei kaikkia kauppoja löydykään. Esimerkiksi nettoria, joka on yksi halvimmista puljuista, ei palvelusta löydy. Jos Saksasta meinaa ostaa halpojen hintojen perässä, lienee tämä MuroBBS:n ketju hyödyllinen.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Re: Paras mahdollinen kone videoeditointiin ja mistä? « Vastaus #4 : 29.09.2007 08:52 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Oho, aika paljon tullut hyvää infoa asiasta. Jeees.

Ymmärsin aloitusviestistä kyllä, että et halua tässä maksaa sitä "Apple-lisää" ja olet myös tottunut tekemään töitä Windows-koneilla. Etkä etsi parasta mahdollista vaan pikemminkin "paras tässä hintaluokassa ja näillä summilla" -laitetta. Ja onhan se aika hullua ostaa Mac Pron hintainen kone ellei sitten esim. yritys maksa sitä kokonaan.

Oikeastaan en ole asettanut mitään hintaluokkaa ostokselleni, mutta vaikka rahaa löytyiskin, niin en ole silti pistämässä mitään 10 000e tietokoneeseen. Tuo on kyllä totta, että olen tottunut aina käyttämään vain PC:tä, joten senkään vuoksi en ole hankkimassa Macia, vaikka niiden tyylikkyys himottaakin minua.

Teidon valaisi sangen mainiosti minua noissa prossuihin liittyvissä asioissa. Tarkistin ohjelmia ja vain After Effectsin uusin CS3 pro-versio tukee sitä kunnolla. Ehkä myöhemmissä versioissa myös muut ohjelmat tukevat neliydintä, mutta tällä hetkellä vaikuttaa, että tuplaydin prossu ois kannattavampi ostos. Toisaalta mikä on tilanne vaikka vuoden päästä, niin se on eri juttu. Jos tuplaydin prossut ovat kuitenkin ratkaisevasti halvempia, niin hankin sitten sellainen Intelin dual-coren.

Tuulettimista sen verran, että ei minulle oikeastaan ole mitään väliä onko se äänekäs. Muutenkin editoin samalla musiikkia sekä ääniä, niin ne huutaa niin kovalla, että tuuletinta en edes huomasi, vaikka siinä olisi lentokoneen turbiini hyrräämässä.  :P

Kiitoksia näistä tiedoista. Auttoi jo aika paljon! Pitää vaan alkaa miettimään tarkemmin, että millaiset osat pistän tilaukseen. Hintaseurannan kanssa nyt kikkailemaan. Parin viikon päästä pitäisi saada jo tilaukset lähtemään.
tallennettu
Re: Paras mahdollinen kone videoeditointiin ja mistä? « Vastaus #5 : 29.09.2007 11:00 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 711 Basaaripisteet: 2 Profiili Kannattaa vielä lueskella muiltakin sivustoilta. Itse kun katselin hiukan niin quad-prossut on editoinnissa parempia. Yhdestä Core 2 Quad Q6600 prossun testistä:

"Today’s video editing software seems to benefit the most from this new technology, followed by image editing software. However, those that like to multi-task like crazy will also enjoy the power of a quad-core processor."

Ja tuntuu että sulla tota ohjelmaa pyörii useampikin samaan aikaan niin varmasti saisit quadista hyödyb irti paremmin kuin peruskäyttäjä.

Tuo RAID järjestelmän tekeminen on myös järkevää. Nopeuttaa itse tietokoneen tiedonkäsittelyä. Varsinkin kun Windows raksuttaa itsekkin joskus ihan huvikseen jotain kovalevylta... "Köyhän miehen" kovalevy järjestely on että ostaa juurikin useamman levyn ja laittaa Windowsin yhdelle ja ohjelmat toisille. Yhden kovalevyn ei tarvitse silloin raksuttaa kaikkea tietoa levyiltä kun toinen seisoo käyttämättömänä. Mutta RAIDihan se paras vaihtoehto on. Mutta ei siis käsittääkseni kuitenkaan kannata sijoittaa yhteen teran kovalevyyn. Kannattaa hommata useampi niin jakaa hiukan sitä hommaa useammalle kovalevylle. Tämä voi nopeuttaa joskus paljonkin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Paras mahdollinen kone videoeditointiin ja mistä? « Vastaus #6 : 29.09.2007 11:58 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Prossuista vielä sen verran, että veikkaan sinun koneessa olevan 32bit prossu tällä hetkellä? No se uusi prossu minkä tulet ostamaan on 64bit. Tämä ei sinänsä ole maita mullistava harppaus, mutta kannattaa kuitenkin huomioida etukäteen. 64bit prossusta kun saa kaiken ilon irti vasta kun käyttää 64bit käyttistä ja 64bit ohjelmia. Toki 64bit prossulla voi käyttää 32bit käyttistä ja 64bit käyttiksessä voi suorittaa 32bit ohjelmia (mutta 32bit käyttiksessä ei voi käyttää 64bit ohjelmia), mutta silloin 64bit prossun paremmasta suorituskyvystä jää osa käyttämättä. Tietoturvaohjelmien kohdalla on myös "kohtuu" tärkeetä huomioida tuo bittisyys, koska esim. 32bit palomuuriohjelma ei toimi 64bit käyttiksessä. Eli 64bit käyttiksessä on käytettävä 64bit tietoturvaohjelmia.

Myöskin tuo Lantun mainitsema 4Gt:n muistiraja kannattaa huomioida. Eli vaikka 64bit prossu voikin käyttää tähtitieteellisen määrän muistia, 32bit käyttis kuitenkin rajoittaa sitä. 32bit käyttiksen muistiavaruuden rajana kun on tuo 4Gt. Tähän muistiavaruuteen kuuluu niin keskusmuisti, näytönohjaimen muisti kuin myös kaikkien muidenkin laitteiden sellaiset muistit jotka käyttis näkee. Eli tuosta 4Gt:stä vähennetään kaikkien laitteiden muistit ja muut sekavat resurssit ja jäljelle jäävä luku on se maksimimäärä keskusmuitia jota voidaan käyttää.

64bit prossua ja käyttistä käytettäessä tuo raja on aika paljon suurempi kuin 4Gt. Eli jos haluat 4Gt tai enemmän keskusmuistia, joutunet asentamaan joko tämän vuoden pahimman viruksen, jota edes virustorjuntaohjelmat ei poista, eli siis 64bit Windows Vistan tai sitten 64bit Windows XP Pron.

Myös tuo JayeizH:n pointti neliytimisistä prossuista on ihan hyvä. Eli vaikka yksi ohjelma voisikin käyttää vain kahta ydintä, siinä samalla voi tehdä jollain toisella ohjelmalla jotain prosessori-intensiivistä puuhaa jos koneessa on "vapaita" ytimiä. Kannattaa tosin muistaa että moniytimisillä prossuilla varustetuissa koneissa kiintolevystä todellakin muodostuu nopeasti pullon kaula, eli vaikka prossulla olisi kuinka paljon laskutehoa käyttämättä, sitä vaan ei voida käyttää jos kiintolevyltä ei voida lukea tarpeeksi nopeasti lisää laskettavaa (esim. jos kiintolevyn datakaapeli hehkuu punaisena luku/kirjoitusoperaatioiden takia, niin ohjelmien käynnistyminen takkuaa silloin vaikka sinulla olisi kuinka monta ydintä vapaana). Tämän takia RAID tai kaksi tai useampi erillistä kiintolevyä on hyvä idea. Eli jos 1Tt haluat tallennuskapasiteettia, niin 2x 512Gt olisi aika hyvä vaihtoehto. Tai jopa 3x 400Gt. Ja noita levyjä osioitaessa kannattaa rasittaa aivosoluja jonkun verran että saat niistä kaikkein eniten iloa (=suorituskykyä) irti. Eli yritä hajauttaa eri "asiat" (käyttis, ohjelmat, tiedostot...) eri levyille, ja levyt kannattanee pilkkoa pienempiin palasiin jotta niiden hallinta olisi helpompaa. Tavoitteena siis se että kun sinä koneella työskentelet, jokaista levyä käyttettäisiin suunnilleen yhtä paljon.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines