Re: Maailman kauneimmat videopelit
« Vastaus #2 : 07.02.2012 14:08 »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit
« Vastaus #9 : 07.02.2012 17:10 »
Fraeon
/fɹeɪɔnʰ/
Moderaattori
Viestejä: 1 652
Basaaripisteet: 3
Aikana jolloin 3DFX ja Glide oli voimissaan ja baudit olivat vielä juttu, josta keskusteltiin, Quake räjäytti aika monen tajunnan olemalla yksi ensimmäisiä 3d-kiihdytettyjä pelejä. Se oli sitä aikaa, kun John Romero ja John Carmack olivat käytännössä jumalia pelinkehittäjien joukossa.
Meinasin mainita Doom 3:n, mutta tosiasiassa Crytek oli julkaissut jotain paljon vakuuttavampaa kuukausia aiemmin. Ensimmäinen Far Cry oli nimittäin semmoista nannaa silmille aikanaan, että Doom 3:n täysin pimeät käytävät hävisivät suhteellisen vakuuttavasti. Huomattavan paljon isompi maailma, epälineearisempi maailma ja monet muut ekstrat olivat vain kirsikkana kakun päällä.
Ei varsinaisesti mikään peli, mutta Max Paynessä käytetty MaxFX-moottori vilahti 3DMarkin testeissä ja sai totaalisen kuolaefektin aikaan. Se oli myös yksi pääsyistä, miksi alkuperäinen Max Payne tuli ostettua. Sekin oli kovin kaunis peli, mutta esitellyn moottoridemon jälkeen se oli jo vähän nähty noin graafisesti. Toki sitäkin tuli jauhettua noin 2 vuotta erilaisten modiprojektien ansiosta, mutta se tarina ei liity tähän:
Quake 3 mainittiin ja sen testiversioita tuli aikanaan aktiivisesti pyöriteltyä omassakin PC:ssä. Muistan, kun sitäkin imuteltiin 56,7 kilobaudisella modeemilla useita tunteja. Odotin alkuun lähinnä jotain ensimmäisen Quaken kaltaista visuaalista pläjäystä; mielestäni se oli jo vähän liian psykedeelinen. Pidin yllä toivoa, että kyseessä oli vain tekniikkademo ja se ensimmäistä paria Quakea muistuttava Quake 3 julkaistaisiin, mutta ei. Toisaalta itse peli oli täyttä rautaa. Pidin siitä monesti enemmän kuin Unreal Tournamentista. Katson mielipiteeni olleen oikea, sillä Quake 3 on edelleen hengissä Quake Liven muodossa, kun taas UT:n kaikki versiot ovat enemmän tai vähemmän kuolleet.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit
« Vastaus #16 : 07.02.2012 18:43 »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit
« Vastaus #22 : 07.02.2012 23:35 »
Fraeon
/fɹeɪɔnʰ/
Moderaattori
Viestejä: 1 652
Basaaripisteet: 3
Ei se lauseen loppu kyllä muuta kantaani asiaan millään tavalla.
Niin, että tällä hetkellä valtaosa on tyytyväisiä pelien graafiseen tasoon ja sitä mieltä, ettei hienompia tarvita, mutta tämä tulee muuttumaan kunhan seuraavan polven pelejä aletaan esitellä. Onhan se hyvä joke, kai...
Väittäisin, että tehojen sijaan alkaa vastaan tulee lähinnä se, kuinka kauan sitä pelisisältöä jouduttaisiin tekemään. Se aika, mikä kului yhden Quake-kentän tekemiseen, laitetaan yksittäiseen hahmomalliin kahdesti nykypäivänä.
Toisekseen PC:n nykyrautaa vaativat pelit akselilla Battlefield 3 ja The Witcher 2 eivät oikeasti ole semmoinen harppaus, että niillä keräiltäisiin leukaa lattialta. Kauniita toki, muttei mitään megayllättävää. Syy on mielestäni ilmeinen: se suurin harppaus käytiin siinä PS1/Saturn/N64->PS2/GC/Xbox-vaihtoksessa, jolloin hahmot muuttuivat rumista palikoista lähemmäs oikeita ihmisiä eikä maastokaan ollut enää semmoista jättimäisistä pikseleistä koostuvaa kuutiomössöä.
En siis usko, että seuraavan sukupolven harppaus tulee olemaan kummoinen, ellemme sitten yhtäkkiä hyppää oudon laakson yli. Pelaahan porukka nytkin PS2-pelien HD-käännöksiä mukisematta grafiikoista ja niissä ainoa asia, mikä niihin on tehty, on lähinnä reson muuttuminen korkeammaksi. Tulevaisuudessa veikkaan tyylivalintojen olevan vielä tärkeämmässä roolissa kuin nyt.
« Viimeksi muokattu: 07.02.2012 23:40 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit
« Vastaus #25 : 08.02.2012 08:51 »
zoukka
guli
Jäsen
Viestejä: 5 054
Basaaripisteet: 14
E: Eli sen sijaan, että taideihminen piirtää kaksi eri hahmomallia: parrakas päähahmo ja päähahmo parranajon jälkeen, niin on joku (ulkopuolinen studio) on tehnyt ihmisen fysiologiaa naurettavan tarkasti mallintavan systeemin joka osaa reaaliajassa laskea parrankasvun ja jokaisen partakarvan katkeamisen kun sitä tökitään tietyllä voimalla tietystä kulmasta. Tätä samaa mallia voi sitten käyttää kaikki pelit joissa esiintyy oikeita oikennäköisiä ihmisiä.
Ongelma tässä on tekninen yhteensopivuus valitun teknologian ja hahmojen mallintamisen kanssa (ja se, että mikään ei ole ilmaista).
Uusi sukupolvi antaa aina lisää pelivaraa kehittäjille, mutta muistan vieläkin kun tämän sukupolven peleiltä odotettiin täysin mahdottomia juttuja, kuten juuri mainitsemaasi "totaalista fysiikkaa", eli että kaikki ympäristöt menisivät muruiksi. Toinen juttu on massiivisten hajoavien ympäristöjen mielekkyys. En nyt tiedä kuin Red Factionin, jossa ympäristöjä sai oikeasti matalaksi, ja taisipa peli olla aika floppi. Pelisuunnittelu tulee aina ennen teknologiademoja. Pelinkehittäjillä ei myöskään ikinä ole mitään ylimääräistä laskentatehoa, mitä ei otettu alussa huomioon. Kyllä kaikki uudet tehot menevät aina johonkin oleelliseen (kuten vaikkapa resoluution nostamiseen). Tämän sukupolven pelit ovat lähes poikkeuksetta olleet 720p mutanttiresoluutiossa. Hyppy jo pelkkään fullHD tarkkuuteen tarkoittaa kaksinkertaista fillratea.
Moni kehittäjä onkin puhunut siitä, että seuraavassa sukupolvessa keskitytään luomaan elokuvamainen kuvanlaatu kuvan jälkikäsittelyllä. Tämä voi siis tarkoittaa, että kuvan yleinen (ja varsin pelimäinen) terävyys häviää, ja tilalle tulee sulavampi, rakeisempi kuva, joka imitoi elokuvakameraa. Sahalaidat ja välkkyminen saattavat silloin olla jo menneisyyttä konsoleillakin.
Ja sitten meillä on köyhät devaajat, jotka tuovat klassisia pelejä uusilla twisteillä tasapainottamaan näitä AAA rykäisyjä, jotka eivät toivottavasti kompastu omaan suuruuteensa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu