Pelaajalauta

Yleinen => Pelikeskustelu => Aiheen aloitti: Ephram - 26.06.2007 18:30



Otsikko: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 26.06.2007 18:30
(http://img227.imageshack.us/img227/8296/metwj6.jpg)


Julkaisupäivät:

Amerikka: 27.8
Eurooppa: Vahvistetaan myöhemmin


.............................

Metroid Prime on yksi kaikkien aikojen parhaista videopeleistä. Aikoinaan Nintendoa ei katsottu hyvällä kun tämä luovutti rakastetun pelisarjan teko-oikeuden nyttemmin jo Nintendoon vahvasti kiinnitetylle Jenkki-pelitalolle, Retro Studiosille. Legendaarisen ensimmäisen Primen ja niin ikään enemmän onnistuneen kuin epäonnistuneen jatko-osan jälkeen Nintendo-fanit ovat oppineet luottamaan Retroon. Corruptionia odotetaan malttamattomasti. Pelistä tippuneet ruutukuvat ovat komistuneet buildi buildilta ja viimeisimpien lehtiskannauksien kuvissa on jo kunnon hypehengen nostattavaa voimaa. Niiden jälkeen tuli tunne, että MP3:sta tulee oikeasti merkittävä peli.

(http://img211.imageshack.us/img211/6313/metroidprime3corruptionql5.jpg) (http://img515.imageshack.us/img515/4776/metroidprime3corruptioneo2.jpg)


Metroid Prime 2: Echoesissa oli omat ongelmansa. Pelin yleinen ilmapiiri ei ollut niin hieno ja vahva kuin alkuperäisessä, mistä syyttäminen on kieltämättä light world & dark world -asetelmaa. Maailma ei pysynyt lainkaan niin hyvin kasassa jatko-osassa. Ainakin minulle tulee helpotuksena, että kolmanteen Primeen kahteen erilaiseen päämaailmaan jakautunut alue ei tule kuulumaan. Tämän lisäksi MP2 oli monille aivan liian vaikea peli.  Itse pelasin sen kyllä läpi, mutta pystyn silti ymmärtämään miten Boostball guardianin tapaiset välipomot antoivat vähemmän lahjakkaille pelaajille harmaita hiuksia.

Corruptionin aloitus on kaiken lukemani perusteella hyvin, hyvin Halomainen. Samus on suurella komentoaluksella, johon kohdistuu voimakas hyökkäys. Ensimmäinen taso on siis vanhojen Metroid-perinteiden mukaisesti hyvin paljon toimintaan painottuva kokonaisuus. Myöhemmin seikkaillaankin sitten isossa, ilmassa leijuvassa kaupungissa, jossa pääpaino on perinteisellä tutkimusmatkailulla. Se on Metroid-sarjan valttikortti ja asia, minkä nämä pelit ovat osanneet aina ensiluokkaisen hyvin.

Odotus on kova. Tietoa, kuvia ja videoita on jaettu aika vähänlaisesti. Tosin, olisiko mukavaa nähdä ennalta kaikki pelin alueet ja pomot? Yllätysmomenttia on jätettävä itse peliinkin.  E3-messut ovat tosin tulossa ja olisi pienoinen ihme, jos Nintendo ei siellä toisi tätä peliä esille suureen ääneen.  Ilmestyyhän peli Amerikassa jo elokuun loppupuolella.



Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Joel-san - 26.06.2007 19:36
Minä olen ollut koko ajan kahden vaiheilla mitä odottaa MP3:lta. Saako Nintendo oikeasti ohjauksen hiottua kunnolla? Parempi olisi. Minulla oli samat tuntemukset ensimmäisenkin Primen tullessa. Ajattelin koko ajan että se meni siinä kun projekti vain venyi. Mutta, kokonaisuudessaan pelistä tuli ihan hyvä, vaikkakin minulle ohjaus ei sopint yhtään. Siinä yksi syy lisää miksi odotan peliä. MP-sarja on ollut hieno, mutta kun ohjaus ei onnistu minulta.
Minä taas pelkään, että Corruptionista tulee uusi Metroid Prime 2. Jos nyt taas ottaisin esiin maan mainiot syömiseen liittyvät vertauskuvat (söin juuri), niin eka Metroid Prime oli niin täydellinen ateria, ettei nämä mikrossa lämmitetyt tähteet vedä vertoja sille. Jotain uutta pitäisi nyt keksiä enkä tiedä riittääkö vielä kapulaohjaus siihen.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Turilas - 26.06.2007 19:53
Mun täytyy muuten tässä vaiheessa nolosti myöntää, että koska Cube meni aikoinaan ihan ohi, en ole Primejä vielä pelannut. :-[ Kovasti on tarkoitus ollut, että ennen Corruptionia pitäisi pelata läpi kaksi ensimmäistä ja varmaan se on ihan viisastakin. Luin noita lehtiskanneja vähän ja bongasin sieltä seuraavanlaista infoa. Älkää lukeko, jos arvelette, että näitä paljastuksia tulee E3-messuilla ja haluatte säilyttää jännitystä sinne asti:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tässä vielä nämä linkit:
http://i8.tinypic.com/6bus6fa.jpg
http://i14.tinypic.com/61kl2cm.jpg


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 26.06.2007 19:58
Kuulun siihen leiriin joka rakasti Echoesia. Eihän se nyt samalla tavalla voinut enää iskeä kuin MP, mutta minulle se oli täydellinen jatko-osa. Pimeä maailma jopa pelotti tavallaan mikä oli loistavaa, sillä ne pimeät avaruuspiraateilla vuoratut käytävät olivat ensimmäisessä Primessä loistokamaa.

Minulle Corruption on aika neutraali tapaus. Tiedän jo varmaksi, että siitä tulee yksi kaikkien aikojen seikkailuista, mutta Metroideja ei tule koskaan odotettua sen suuremmalla innolla. Sama Zeldojen kanssa. Tulevat kun ovat tullakseen ja niiden parissa sitten vietetään parasta laatuaikaa mitä housut kintussa voi harrastaa.


Molemmat ekat Primet pitää vielä vetäistä monettakohan kertaa läpi noilla uusilla kajareilla. On niissä aika kovat popit!


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Rignel - 26.06.2007 20:04
Tätä odotan paljon. Eka Prime oli terästä ja Echoes rautaa. Onkohan Samuksella jopa dialogia tässä pelissä? Fusionissahan Samuksella oli yksi repliikki. Tietysti, lokeja ei lasketa.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Niin, eihän tuo kansi ole virallinen?


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 26.06.2007 20:11
Niin, eihän tuo kansi ole virallinen?

Tietääkseni fanin tekemä photoshoppaus.


Meikäläisen mielestä ne Echoesin kerättävät beam-ammukset oli vähän... äh. Se ei oikein sopinut peliin. Tässä kolmosessa noilla aseilla kai pystyy taas ekan Primen malliin räiskimään loputtomiin, eikä ammuksia tarvitse niihin keräillä. Ohjukset sitten eriasia.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 26.06.2007 20:26
Heh mä en koko pelin aikana kertaakaan "etsinyt" ammuksia, sillä niin paljon niitä oli tarjolla ja tykkäsin kuitenkin perus-tykistä eniten. Pelaan myös pelejä yleensä aika huolella ja "konservi-tyylillä" eli se ei meikäläistä haitannut.

Eikä haittaa vaikkei corruptionissa olisikaan.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 26.06.2007 20:27
Joo, samaa mieltä ammusten suhteen. Tietenkin Echoesissa tykit olivat varsin tehokkaita, jolloin niitä olisi tullut käytettyä aina, mutta tämäkin olisi ollut vain tasapainotus kysymys.

Pidän Epin tapaan siitä että Corruption palaa jossain määrin juurilleen ja tuhralta kikkailulta säästytään. Myöskin liika pimeys ei miellyttänyt minuakaan. Ekasta osasta mieleen jäi juuri mahtavat ja tunnelmalliset ulkotilat, joissa valoa oli paljon. Corruptionin ohjaus oli DigiExpon päivitetyssä demossa kertakaikkisen toimiva. Samus tähtäsi juuri sinne minne sinäkin, kuitenkin niin että meno pysyi selkeänä ja kohtalaisen realistisena. Grapple Beamin laukaiseminen nunchukilla on myös vaikuttavin yksittäinen toiminto mitä olen liikkeentunnistuksella tähän mennessä tehnyt.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Tiger - 26.06.2007 20:57
Jos moninpelistä saadaan yhtä toimiva kuin Halossa on niin ostan, muuten en. Eli toivotaan että tästä saataisiin se ensinmäinen toimivat nettiräiskintä Wiille.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 26.06.2007 21:05
Aika huikeeta että moninpelin varaan lasket!

Jaa-a, mitenkähän moninpelin osalta käynee? Echoesin vastaava oli erittäin rajoittunut ja tylsä, sitä jaksoi vaan testata pikaisesti.  Veikkaan, että tähän kolmoseenkin se on vaan nopeasti huitaistu mukaan. Onkohan edes WiFi-tukea tulossa? Muistaakseni siitä ei ole vielä kerrottu mitään. No, E3...

Toisaalta täytyy muistaa, että kahden aikaisemman Primen ohjausmalli ei olisi toiminut moninpelissä ollenkaan. Nyt kun meillä on tarkka fps-ohjaus...


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Turilas - 26.06.2007 22:12
Huntersissa oli mun mielestä toimiva moninpeli, vaikka lähinnä kaverin kanssa kahdestaan sitä väänsinkin eli edes täyttä potentiaalia en saanut siitä irti. Jos jotain samantyylistä tulee Corruptioniin niin en pane vastaan. Yksinpeli on kuitenkin pääasia minulle.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: JayeizH - 26.06.2007 22:21
Aika huikeeta että moninpelin varaan lasket!
Itsellä tuli hiukan sama reaktio kun Tigerin kommenttia lueskelin. Metroid kun on aina ollut ennen kaikkea seikkailu. En usko että siihen erityistä moninpeliä ahdettaisiin. Tai ainakaan niin että siitä tulisi pelin "se" juttu. Sitä varten tulee jossain vaiheessa varmaan oma peli.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Rignel - 26.06.2007 23:44
Tietääkseni Corruptionissa ei ole lainkaan moninpeliominaisuuksia, mutta joitakin nettiominaisuuksia löytyy. En vain muista lähdettä.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Turilas - 26.06.2007 23:49
Eikös nuo puheet ollu siitä samasta lähteestä, joka väitti nähneensä jotain teaseria uudesta Wii-Zeldasta jonkun pressitilaisuuden jälkeen jossain takahuoneessa tai jotain? Eli mun muistaakseen hyvin epämääräinen lähde. Odottelen siis itse Nintendon lausuntoa tämän aiheen tiimoilta ja sehän varmaan saadaankin ihan piakkoin.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Aivis - 27.06.2007 12:24
Tietääkseni Corruptionissa ei ole lainkaan moninpeliominaisuuksia, mutta joitakin nettiominaisuuksia löytyy. En vain muista lähdettä.

Taisi olla nämä Connect 24 ominaisuudet, eli voit ladata uusia aseita, kenttiä jne. mutta mitään varmaa ei ehkä vielä ole..


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 27.06.2007 12:51
Noihin "online-faktoihin" ei kannata uskoa. Nuo kun tosiaan perustuvat siihen yhden ihmisen mielipiteeseen; että joku oli vuotanut luottamuksellisia tietoja Nintendon pitämän esi-E3 tilaisuuden jälkeen.

Parin viikon sisällä olemme huomattavasti viisaampia.  :)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Tiger - 27.06.2007 15:49
Aika huikeeta että moninpelin varaan lasket!

Jaa-a, mitenkähän moninpelin osalta käynee? Echoesin vastaava oli erittäin rajoittunut ja tylsä, sitä jaksoi vaan testata pikaisesti.  Veikkaan, että tähän kolmoseenkin se on vaan nopeasti huitaistu mukaan. Onkohan edes WiFi-tukea tulossa? Muistaakseni siitä ei ole vielä kerrottu mitään. No, E3...

Toisaalta täytyy muistaa, että kahden aikaisemman Primen ohjausmalli ei olisi toiminut moninpelissä ollenkaan. Nyt kun meillä on tarkka fps-ohjaus...

Pakko laskea kun en usko että  Primen yksinpeli kiinnosta tosin tuo ohjaus saattaa pakottaa silti ostamaan pelin, vaikka nettipeliä ei tule kun ei Wiillä ole tulossa oikein mitään räiskintää.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 27.06.2007 15:55
Pakko laskea kun en usko että  Primen yksinpeli kiinnosta tosin tuo ohjaus saattaa pakottaa silti ostamaan pelin, vaikka nettipeliä ei tule kun ei Wiillä ole tulossa oikein mitään räiskintää.
Suosittelen kyllä suuntaamaan katseen jonnekkin muualle tai vaihtamaan asennetta. Vaikka peli nettipelin sisältäisikin ei sen varaan kannata kaikkea laskea. Metroidit eivät koskaan ole olleet puhdasverisiä räiskintäpelejä, vaan enemmänkin seikkailua ja tutkimista. Uusi ohjaus tuo Huntersin tapaista vauhtia kieltämättä peliin, mutta itse pelin rakenne kertoo kyseessä olevan edelleen pääasiassa yksinpeli.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Pyramidhead - 27.06.2007 18:20
Minusta kyllä Metroidista saisi jättää kokonaan tuon moninpelin pois, jos sillä on edes pieni mahdollisuus viedä resursseja yksinpelin kehityksestä. Metroidit nyt kuitenkin ovat aina painottaneet yksinpeliin (Huntersia lukuunottamatta, mutta se taas keskittyikin nimenomaan siihen moninpeliin).

Sinällään moninpeli on peleissä mukava lisä ja sitä rataa, mutta en minä Metroidia sen takia ostaisi. Ei Metroidin ole takoitus olla mikään Halo kuten jotkut tuntuvat olettavan tai jopa toivovan. Jos moninpeliä haluan niin pelaan vaikka sitä Haloa sitten sitä varten. Vaikka sitä vastaan minulla ei olisi mitään, että Nintendokin saisi oman Halonsa, mutta tehdään se sitten jostain muusta pelistä kuin Metroidista. Mieluiten vaikka jostain uudesta sellaisesta. Tai no eihän sitä tiedä, vaikka Batallion Wars 2 sellainen olisi, vaikka hieman eri pelityyppiä onkin.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Rignel - 27.06.2007 18:27
Minusta kyllä Metroidista saisi jättää kokonaan tuon moninpelin pois, jos sillä on edes pieni mahdollisuus viedä resursseja yksinpelin kehityksestä. Metroidit nyt kuitenkin ovat aina painottaneet yksinpeliin (Huntersia lukuunottamatta, mutta se taas keskittyikin nimenomaan siihen moninpeliin).

Sinällään moninpeli on peleissä mukava lisä ja sitä rataa, mutta en minä Metroidia sen takia ostaisi. Ei Metroidin ole takoitus olla mikään Halo kuten jotkut tuntuvat olettavan tai jopa toivovan. Jos moninpeliä haluan niin pelaan vaikka sitä Haloa sitten sitä varten. Vaikka sitä vastaan minulla ei olisi mitään, että Nintendokin saisi oman Halonsa, mutta tehdään se sitten jostain muusta pelistä kuin Metroidista. Mieluiten vaikka jostain uudesta sellaisesta. Tai no eihän sitä tiedä, vaikka Batallion Wars 2 sellainen olisi, vaikka hieman eri pelityyppiä onkin.
Mitäs muuten sitten sanoisit Metroid Prime Hunters 2:sta Wiille?

On jäänyt tuo MPH kokonaan väliin DS:n puuttumisen vuoksi, joten: kuinka paljon MPH laajentaa Metroid-universumia?


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Tiger - 27.06.2007 19:49
Pakko laskea kun en usko että  Primen yksinpeli kiinnosta tosin tuo ohjaus saattaa pakottaa silti ostamaan pelin, vaikka nettipeliä ei tule kun ei Wiillä ole tulossa oikein mitään räiskintää.
Suosittelen kyllä suuntaamaan katseen jonnekkin muualle tai vaihtamaan asennetta. Vaikka peli nettipelin sisältäisikin ei sen varaan kannata kaikkea laskea. Metroidit eivät koskaan ole olleet puhdasverisiä räiskintäpelejä, vaan enemmänkin seikkailua ja tutkimista. Uusi ohjaus tuo Huntersin tapaista vauhtia kieltämättä peliin, mutta itse pelin rakenne kertoo kyseessä olevan edelleen pääasiassa yksinpeli.

Mitäs asenteen muuttaminen tässä auttaa!? Ja mitä minä turhaan katseitani muualle suntaan kun vielä ei ole Nintendo juurikaan mitään pelistä paljastanut.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Pyramidhead - 27.06.2007 20:24
Mitäs muuten sitten sanoisit Metroid Prime Hunters 2:sta Wiille?

Mikäs siinä. Kunhan vaan sisältöä olisi tarpeeksi. Siihenhän se ei saa mennä, että myydään tavallaan saman pelin yksinpeli ja moninpeli eri paketeissa. Mutta jos vaikka Huntersin kehittäjät tekevät erikseen Wiille Metroidista nettipelin, jossa on kunnolla sisältöä ja nettipeliin sopivat kontrollit niin hyvä juttuhan se vain olisi.

Lainaus
On jäänyt tuo MPH kokonaan väliin DS:n puuttumisen vuoksi, joten: kuinka paljon MPH laajentaa Metroid-universumia?

No onhan siinä noita muita bounty hunterseja. Eihän se pelinä nyt niin hyvä ole lähellekään kuin sarjan kunnon osat, mutta ei huonokaan. Eipä se paljoa tuota universumia laajenna, mutta on siinäkin jotain kuten nuo huntersit.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 29.06.2007 09:53
Pelistä on julkaistu Official boxart. Tälläinen kansi ainakin Amerikassa nähdään:

(http://img227.imageshack.us/img227/8296/metwj6.jpg)



Ei ole kovin kaksinen ei. Mielikuvituksellisuutta 0%  Pidän ainoastaan tuosta maapalloa muistuttavasta planeetasta taustana.

Dark Samus?


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Aivis - 29.06.2007 10:13
Pelistä on julkaistu Official boxart. Tälläinen kansi ainakin Amerikassa nähdään:

......


Ei ole kovin kaksinen ei. Mielikuvituksellisuutta 0%  Pidän ainoastaan tuosta maapalloa muistuttavasta planeetasta taustana.

Dark Samus?

Yhhh.. Toivottavasti Eurooppaan saadaan hienompi. Tausta on kyllä ihan kiva.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 29.06.2007 11:39
Virallinen ? Nauran Nintendolle jos on. Corruption fonttikin kerettiin vielä muka kusemaan. Epäilen jokatapauksessa vahvasti.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Tiger - 29.06.2007 12:22
itsetäni ainakin hieno. Tuossa kannessa on mielestäni syvyyttä ja hienot värit. Eikä kuvassakaan ole haukkumista.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Pyramidhead - 29.06.2007 12:29
Kyllä tuo ihan virallinen kansi on. Mielestäni ei mikään erikoinen, muttei kyllä rumakaan. Oikeastaan aika tyypillinen USA-kansi. Itse kannessa tuo kuitenkin varmasti näyttää paljon paremmalta.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Turilas - 29.06.2007 13:16
Mä en pidä tuosta kannesta. Olisi voinut jonkinlaista liikkeen tuntua olla siinä, mutta näköjään jököttävät paikallaan ilmassa. Corruption-tekstikin on pitänyt pilata tuollaisella Aku Ankkamaisella asettelulla. Eurooppaan toki voi tulla hienompi.

Jippii, tänään pääsen sivistämään itseäni, kun postilaatikkoon kolahti Metroid Prime.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Cobaia - 29.06.2007 14:15
Jippii, tänään pääsen sivistämään itseäni, kun postilaatikkoon kolahti Metroid Prime.
Mokoma kerettiläinen.

Kolmosen kansi on kyllä taas kerran yksinkertaisesti ruma. Ykkösen kansi oli hillitty, mutta toimiva. Samus seisoo ylväänä keskellä avaruuskompleksia. Classy.

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/b/ba/MetroidPrimebox.jpg)


Kakkosen alkuperäinen kansi oli mielestäni erittäin hyvä. Tumma yleissävy ja tummat köynnökset taustalla kertoivat hyvin kakkoselle ominaisesta ankeasta ja synkästä tunnelmasta.

(http://farm2.static.flickr.com/1362/659966122_f70b8f162c_m.jpg)


Sitten joku meni pieleen ja tilalle vaihdettiin tämä hirvitys:

(http://www.puolenkuunpelit.com/kauppa/images/gc_metroid_prime2_echoes.jpg)


Uhh. Aivan kamala. Taustalla möllöttävä Luminoth örvelö ei sovi kuvaan ollenkaan ja Samuksen poseerauskin on vähintäänkin huvittava. Polvet notkossa ihan kuin riukupaskalla istuis.

Kolmosen kansi näyttää seuraavan samaa linjaa. Onhan se ihan hyvä idea esitellä kannessa Samuksen sisäistä taistelua corruptioita vastaan, mutta mielestäni kansi olisi saanut olla tosiaan paljon vauhdikkaampi. Tyyliin tämä:

(http://www.acegamez.co.uk/packshots_wii/WII_Preview_Metroid_Prime_3_Corruption_1.jpg)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 29.06.2007 15:04
Itse taas diggaan juuri tuosta kakkosen kannesta, mutta eivät nämä mitkään ole olleet mitään mestariteoksia. Corrutionin logohan vaihtui jo aikaa sitten "aku ankka" -tyyliseksi. Itse Metroid -teksti on kyllä siistein koskaan.

Noh, kansi on kuitenkin vain kansi. Tahtoo lisaa dataa pelistä.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Turilas - 29.06.2007 16:13
Jippii, tänään pääsen sivistämään itseäni, kun postilaatikkoon kolahti Metroid Prime.
Mokoma kerettiläinen.
Pöh, ei ole minun vika, että joku koulutti minut takaisin konsolipelaamiseen vasta lukion toisella vuositasolla. ;)

Mun silmää muuten miellyttää myös tuo Echoesin kansi. Värimaailma on erityisen onnistunut.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 03.07.2007 12:57
Parikymmentä uutta kuvaa! (http://media.wii.ign.com/media/748/748547/imgs_1.html)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 03.07.2007 17:39
Primet ovat aina näyttäneet paljon paremmilta liikkeessä kuin kuvissa.

(http://www.gamepro.com/screens/115681/119828-11-2.jpg)


Kuitenkin, jo tuosta kuvasta selviää että peli näyttää paljon hienommalta kuin GC-Metroidit. Eikä enää kahta viikkoakaan ja peliä näkee taas liikkeessä. 480p-videoita hope so.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 03.07.2007 22:28
peli näyttää paljon hienommalta kuin GC-Metroidit.
Selkeästi. Näyttäisi olevan vielä 16:9.

Nyt on myös varmistunut että peli ei sisällä minkäänlaista nettipeliä. Henkilökohtaisesti ei paha menetys, mutta ihmiset jotka rinnastavat tämän johonkin Haloon tuomitsevat varmasti ratkaisun rankalla kädellä. Jokseenkin ymmärrän sen, mutta itse olen aina odottanut Primeiltä ensisijaisesti mahtavaa yksinpeliseikkailua.

Tietenkin yksinkertainen nettiräiskintä kylkeen ei olisi tehnyt hallaa, mutta nyt kävi näin.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 03.07.2007 22:36
Nyt on myös varmistunut että peli ei sisällä minkäänlaista nettipeliä.

Täälläkin tuo haittaa 0%  Paremminkin luo turvallisuutta siitä, että Retro on keskittynyt täysillä tekemään yksinpelistä huikean. Resurssit ovat menneet sinne minne pitääkin.  :)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 03.07.2007 22:40
peli näyttää paljon hienommalta kuin GC-Metroidit.


Nyt on myös varmistunut että peli ei sisällä minkäänlaista nettipeliä.

(http://www.vulomedia.com/images/9553344bqbus.gif)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Scarf - 03.07.2007 22:46
(http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2007/01/2000035887522228730_rs.jpg)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 03.07.2007 22:48
(http://www.vulomedia.com/images/9553344bqbus.gif)

(http://img527.imageshack.us/img527/6682/homoat5.jpg) (http://img404.imageshack.us/img404/9749/hasselhoffhomozp9.jpg)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Faiska - 03.07.2007 22:59
(http://www.vulomedia.com/images/9553344bqbus.gif)

(http://img527.imageshack.us/img527/6682/homoat5.jpg) (http://img404.imageshack.us/img404/9749/hasselhoffhomozp9.jpg)


Näille oma triidi ois aika jees...   :lol:


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 04.07.2007 09:59
Pelin Amerikan julkaisu on näköjään viivästynyt viikolla. Vanha julkkaripäivä oli 20.8, nyt se on 27.8

Syyskuussa eurooppaan! Pliiiiiiiiiiis.  :)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 04.07.2007 16:46
Pelin Amerikan julkaisu on näköjään viivästynyt viikolla. Vanha julkkaripäivä oli 20.8, nyt se on 27.8

Syyskuussa eurooppaan! Pliiiiiiiiiiis.  :)

Niinku Paper Mario  :lol:


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 11.07.2007 22:56
Tuore E3-traileri: http://www.gametrailers.com/player/21553.html?type=mov
Upea.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Aivis - 11.07.2007 23:13
Tuore E3-traileri
Upea.

Whataa?! Näyttää aivan tyrmäävän komealta :o


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 12.07.2007 14:36
Ai että Retro teki hyvän ratkaisun kun ne muuttivat lukitussysteemiä. Aiemminhan lukittauduttaessa viholliseen katseen lisäksi tähtäin lukittui viholliseen. Nyt Ainoastaan katse lukittuu ja näkökulmasta voi edelleen tähdätä mihin tahansa. Pelattavuuden kannalta loistoratkaisu. Vihollisia voi nyt esimerkiksi ampua helposti eri kohtiin tai ampua nopeasti taustalta jonkun.

Graafisesti tämä menee nykyään yksiin Mario Galaxyn kanssa, ollen näin suunnannäyttäjinä grafiikan suhteen muille peleille.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: JayeizH - 12.07.2007 15:15
Tuore E3-traileri
Upea.

Whataa?! Näyttää aivan tyrmäävän komealta :o

Hieno on. Mutta sehän tiedettiin että MP3:C on varmasti aivan tarpeeksi komea. Minä vain toivon ja rukoilen että ohjaus on yhtä toimiva miltä se näyttää tuossa videossa. Vaikka siinä muutama ohi laukaisu tulikin, niin silti se näyttää toimivalta eikä mitään silmiin pistävää harhailua näy. Tätä odotamme....


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 12.07.2007 15:26
Minä vain toivon ja rukoilen että ohjaus on yhtä toimiva miltä se näyttää tuossa videossa. Vaikka siinä muutama ohi laukaisu tulikin, niin silti se näyttää toimivalta eikä mitään silmiin pistävää harhailua näy.
IGN:n Casamassina ylistää kontrolleja ja itse peliä maasta taivaisiin.

Samus controls better in Prime 3 than she ever has before. In fact, the heroine's tight maneuverability and speed nurture a level of accuracy never before possible in a console-based first-person experience. Retro has included three different sensitivity levels for fans, so if you're the type who prefers a big bounding box and slower turns, you can do that. However, we highly recommend that all gamers play Prime 3 with advanced controls, which shrink the bounding box so that Samus turns quickly when your on-screen reticule begins to stray in any direction. Previously, Call of Duty 3 was the benchmark for accurate controls in a first-person game on Wii, but Prime 3 blows that title out of the water. If you've played any FPS-style game on Nintendo's system before, you will probably be running and gunning in Corruption and absolutely loving the freedom and speed of the controls in a matter of seconds, not minutes. It really is the new benchmark and simultaneously proof that smart studios can really utilize the Wii remote and nunchuk for some dazzling results.

http://wii.ign.com/articles/803/803978p1.html


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: MasterTK - 12.07.2007 15:32
Retro kyllä osaa ja minulla 100% luotto heitä kohtaa. MP3 vaikuttaa aivan täydelliseltä peliltä paskaa kansikuvaa lukuunottamatta. Eikä odottamistakaan ole enää edes kauaa. Alkuruutukin musiikkeineen on jälleen eeppistä tavaraa. Jesh!

"It plays better than any first-person console game ever... really"

..ja vähempi ei kelpaiskaan...


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 15.07.2007 10:50
http://www.youtube.com/watch?v=MlKtEgy95-I

Paras title-musiikki koskaan.  Check.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: FindRb - 17.07.2007 02:21
http://www.youtube.com/watch?v=MlKtEgy95-I

Paras title-musiikki koskaan.  Check.
Täshän on paremmat musat ku Twilight Princessin intros.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 25.07.2007 15:20
Uusi Nintendo power ulkona, toimittajan mietteitä:

Lainaus
“Another major improvement over the previous game is that the re-traversal aspects are now more tightly integrated into the adventure. In Echoes, being forced to hoof back to an area that you’d already explored often felt arbitrary; like it was something you had to do just because it was a Metroid game. Corruption does a far better job of giving those return trips a purpose, and often introduces some new element to keep things fresh. Your first journey to a large temple on Bryyo, for instance, is relatively quiet, and allows you to focus on simply reaching your destination. When you return later to deactive an underground shield generator, however, you’ll find that space pirates have discovered the temple and set up a mobile command post, making your second trek more combat-intensive.” - Steve Thomason, Nintendo Power editor.

“In the first six hours of the game (which is only 19% according to the in-game progress tracker), We’ve already faced off against five baddies, and all of them have been extremely well designed. They offer just the right amount of challenge, and in true series fashion force you to perfect using your various abilities in tandem. Taking down one of these goliaths always brings a great sense of accomplishment.” - Steve Thomason, Nintendo Power editor

“Best of all, none of this comes at the expense of complexity or ingenuity. As a matter of fact, these might be the most mind-bending puzzles in the series, and many of them force you to think outside the Metroid box. Corruption doesn’t throw away the rule book, but it certainly adds new chapters.” - Steve Thomason, Nintendo Power editor

Tutkimusmatkailun merkityksellisyyden korostaminen ja tiuhat pomotaistelut kuulostavat hyviltä. Varsinkin kun vaikeustaso lienee paremmin kontrollissa bossitaistoissa kuin MP2: Echoesissa.

Miten kovaa peliä voi edes odottaa?  :)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Turilas - 10.08.2007 15:21
Woahaa! Amerikkalaiset saivat WiiWare-osion Shop Channeliin ja siellä on Metroid Prime 3 -kanava jaossa. Sisältää trailerin ja näytteen pelityylistä. Siellä elokuu on "Metroid-kuukausi". Saavat Metroidin ja sitten Super Metroidin Virtual Consoleen.


Tuossa video tuosta Metroid-kanavasta. Tuon trailerin elokuvamaisuus sai mut lähes laukeamaan näppäimistölle.

http://uk.youtube.com/watch?v=7pSg9Bv-NeU

Spoileri (osoita katsoaksesi)

 :o



Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 10.08.2007 19:25
Jumankauta. Prime 3 sen kuin paranee. Ja juuri kun Casamassina ehti haukkumaan Nintendoa MP3:n olemattomasta hypetyksestä.  ;D


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: JayeizH - 10.08.2007 21:55
Myönnän, myönnän. So COOL :) Tätä kyllä kaivattiinkin. Sillä IGN:n Casamassina puhui totta. Pelin hypetys ja mainostus on ollut surkeaa kun ajattelee että peli tulee tässä kuussa myyntiin USA:ssa. Edes Metroidin sivut eivät tiedä pelistä mitään. Tuo demo toi odotuksen taas takaisin. Nyt ei tarvitse kuin odotella sitä Metroid Packkia niin peli ja Wii on minun.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Frank - 11.08.2007 03:53
Täytyy myöntää, etten ensimmäistä Primeä ole koskaan jaksanut pelata, vaan olen jo kaksi kertaa lopettanut kesken ensimmäisen kentän. Jostain syystä se ei vain ole napannut, toisin kuin DS:n Hunters. Mutta pakko kai se on nyt vihdoin yrittää sitäkin peliä pelata kauemmin, kun Corruption näyttää ja kuulostaa sen verran hyvältä peliltä (eikä nyt ole muutakaan pelattavaa, kun OoT on vihdoin vedetty läpi). Odotan sitä, vaikken ensimmäisestä Primestä pidäkään.  :lol: Ehkäpä vielä pääsen pelin sisään, eikä minua saa enää television äärestä irti.

Nuo videot Corruptionista oli kyllä jotain upeata. Melkein alkoi kuola valua.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 12.08.2007 14:25
Ensimmäisiä arvosteluita alkanee tippumaan kenties ensi viikon aikana.  Varovainen täytyy olla, sillä en halua tästä pelistä kuitenkaan liikaa tietää. 

Muistakaa spoiler-tagit arkaluonteisissa jutuissa!




Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Kabanossi - 12.08.2007 18:47
Täytyy myöntää, etten ensimmäistä Primeä ole koskaan jaksanut pelata, vaan olen jo kaksi kertaa lopettanut kesken ensimmäisen kentän. Jostain syystä se ei vain ole napannut,

Sama. Yritin, mutta ei vaan nappaa. Minkä verran haittaa pelata Prime 3:sta ilman tietoa 1. ja 2. pelin tapahtumista?


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Rignel - 12.08.2007 19:03
Täytyy myöntää, etten ensimmäistä Primeä ole koskaan jaksanut pelata, vaan olen jo kaksi kertaa lopettanut kesken ensimmäisen kentän. Jostain syystä se ei vain ole napannut,

Sama. Yritin, mutta ei vaan nappaa. Minkä verran haittaa pelata Prime 3:sta ilman tietoa 1. ja 2. pelin tapahtumista?
Kaikki, mitä tarvitsee tietää, on
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Lisää tuohon vielä se, että Piraatit tekevät kokeita phazonilla, sillä sinisellä elävällä radioaktiivisella mönjällä.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 18.08.2007 21:41
Games Radarilla on ensimmäinen pelitunti Prime 3:stä pilkottuna muutamaan osaan (http://www.gamesradar.com/us/wii/game/news/article.jsp?sectionId=1006&articleId=2007081714272738007&releaseId=200605092056126030)

Siis videona! Onko sen katsominen järkevää? No ei todellakaan.  Silti sorruin ja katsoin ensimmäiset 17 minuuttia  ;D


Mutta miten herkulliset minuutit ne olivatkaan. Olen sanaton. MP3:sta tulee yksi kaikkien aikojen pelikokemuksista. Immersio tulee olemaan rikkumaton, uudet jipot pitävät siitä huolta.  Kommentoin spoiler-tageissa alkua ettei kenelläkään mene herne nenään.


Spoileri (osoita katsoaksesi)


Summaus:  odotukset ja hype +1000



EDIT:

Gamesradar on kusessa vuodettuaan Prime 3 -videmateriaalia vastoin Nintendon sääntöjä! (http://www.wii.tv/2007/08/18/gamesradar-in-deep-sht-for-prime-leak/)


Nintendo Power antoi pelille 10/10, toisen kerran lehden historian aikana täyden kympin siis. Toinen täyden kympin peli on Resident Evil 4...


Ja uusia kuvia (wow!)


(http://www.enregistrersous.com/images/160669458820070818175509.jpg)

(http://www.enregistrersous.com/images/11313503120070818175509.jpg)

(http://www.enregistrersous.com/images/120120751120070818175509.jpg)

(http://www.enregistrersous.com/images/4460985820070818175510.jpg)

(http://www.enregistrersous.com/images/172484672220070818175510.jpg)

(http://www.enregistrersous.com/images/116962704820070818175511.jpg)



Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Tiger - 19.08.2007 21:13
Olikos asia nyt niin että peli ei sisältänyt minkäänlaista moninpeliä? Ja sitten vielä kun olen videoita katsellut niin onko siinä pelissä koko ajan tuo sama ase?


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: rinturi - 20.08.2007 07:54
Olikos asia nyt niin että peli ei sisältänyt minkäänlaista moninpeliä? Ja sitten vielä kun olen videoita katsellut niin onko siinä pelissä koko ajan tuo sama ase?
(http://files.samhart.net/humor/fail.jpg)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 20.08.2007 14:28
Olikos asia nyt niin että peli ei sisältänyt minkäänlaista moninpeliä? Ja sitten vielä kun olen videoita katsellut niin onko siinä pelissä koko ajan tuo sama ase?

Ei moninpeliä. Ei verkossa, eikä jaetulla ruudulla.

MP3 käyttää tosin WiiConnect24-ominaisuutta jollain tapaa hyödyksi.  Pelissähän on Xbox 360 -tyylisiä "saavutuksia", joiden suorittaminen avaa pelissä kaikkea uutta kivaa: vaikkapa taidegalleriaa ja niin edelleen. Onko näiden saavutusten ympärille kyhätty sitten jonkinlainen maailmanlaajuinen ranking-lista, sitä emme vielä tiedä. 

Pelissä saa toisentyyppisiäkin aseita, mutta käsittääkseni niitä ei pysty vaihtamaan kahden aikaisemman Primen tapaan, vaan aseet kerääntyvät toistensa päälle. 

95% kuvista ja videomateriaalista tätä peliä koskien on otettu pelin alusta, yleensä ensimmäisen pelitunnin ajalta.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Tiger - 20.08.2007 15:27
Ok, kiitoksia tiedosta. Toivottavasti saa loistoarvostelut niin voisi harkita tämän ostoa.

Rinturin viesti olikin varsin hyödyllinen.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 20.08.2007 20:25
MP3 käyttää tosin WiiConnect24-ominaisuutta jollain tapaa hyödyksi.  Pelissähän on Xbox 360 -tyylisiä "saavutuksia", joiden suorittaminen avaa pelissä kaikkea uutta kivaa: vaikkapa taidegalleriaa ja niin edelleen. Onko näiden saavutusten ympärille kyhätty sitten jonkinlainen maailmanlaajuinen ranking-lista, sitä emme vielä tiedä. 
Juuri luin itsekkin näistä. Tuskin mitään ranking listaa on tulossa, mutta friendeille voi ainakin lähettää lesoilu-viestejä omista mitaleistaan. Tokeneita voi pelissä saada skannaamisesta, sivutehtävien suorittamisesta (uutta Metroideissa) sekä pomojen kukistamisesta.

Mielenkiintoista.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 21.08.2007 08:32
Mielenkiintoista tosiaan.




Gametrailersilla (http://www.gametrailers.com/game/1979.html) on paljon uusia videoita pelistä. Ennakon on sanottu näyttävän nyt myös muita alueita kuin pelin alkua.  Siinä sanottiin, että Gametrailersilla olivat pelanneet peliä n. 7 tuntia ja suorittaneet siitä 15%...

Nintendo hyödynsi myös uutta Metroid-kanavaansa ja julkaisi pari uutta videota streamina. Muun muassa uuden trailerin: http://www.gametrailers.com/player/23739.html

Ja se on ihan hemmetin upea ja tunnelmallisella ilmapiirillä varustettu.


Videoiden joukossa myös MP2 vs MP3 grafiikkavertailu: http://www.gametrailers.com/player/23757.html




Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Kubs - 21.08.2007 09:44

Videoiden joukossa myös MP2 vs MP3 grafiikkavertailu: http://www.gametrailers.com/player/23757.html


Eipä graaffisesti kovin suurta eroa ollut. Peliä kuitenkin odotetaan kovasti vaikka aiemmat osat ovat jääneet pelaamatta.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Pyramidhead - 21.08.2007 12:36

Videoiden joukossa myös MP2 vs MP3 grafiikkavertailu: http://www.gametrailers.com/player/23757.html


Eipä graaffisesti kovin suurta eroa ollut. Peliä kuitenkin odotetaan kovasti vaikka aiemmat osat ovat jääneet pelaamatta.

On se grafiikka selvästi parantunut ulkoisestikin, mutta enemmän muussa mielessä. Nyt grafiikka on paljon sulavampaa ja joustavampaa sekä mahdollistaa paljon enemmän tavaraa ruudulla ja pitkät piirtoetäisyydet. Gamecuben Metroidien grafiikat ovat todella upeita, mutta ne on vedetty aika äärimmilleen ja siksi ovat suhteellisen jäykkiä. Jotenkin niistä huomaa, ettei niillä kykenisi tekemään mitään nopeita kamera-ajoja, todella laajoja ympäristöjä tai paljon tavaraa ruudulla vaan kokoajan mennään aikalailla suorituskyvyn rajoissa, vaikka pelin ruudunpäivitys onkin erittäin hyvä.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 21.08.2007 15:23
Eroa ei grafiikassa tosiaankaan paljoa ole, mutta silti ei ole syytä niitä väheksyä. MP2 edusti kuitenkin edellisen sukupolven huippua ja nyt siitä on tultu hieman eteenpäin. Ei parane marista.

Ikävää että noissa videoissa porukka pelaa normaaleilla kontrolleilla kun asetuksista saisi paljon nopeamman ohjattavuuden käyttöön.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 21.08.2007 18:15
Corruption on paljon nätimpi yksityiskohtien ja efektien suhteen.  Uskon, että kun peli pyörii himassa laajakuvana ja komponentilla/RGB:llä, se tulee olemaan aika namia katsottavaa. 


Jotkut ovat jo saaneet arvostelukappaleet, pelin extra-valikon alta löytyy seuraavat:


Lainaus
Concept Gallery - Samus Package + lots of other locked packages
Bonus Gallery - Ship Bumper Sticker, Screenshot Tool, Mii Booblehead
Soundtrack Gallery
Friend Vouchers
Configure Wiiconnect24


Kuvakaappaus työkalu? Voiko pelin pysäyttää ja ottaa "matkamuistoja" reitin varrelta? Kenties jopa siirtää ne SD-kortilla tietokoneelle ja jakaa muun maailman kanssa.  Tai jakaa vaikka kavereiden kanssa WiiConnectilla. 

Ja mitä hittoa, tarroja? Smashissakin oli tarroja!



EDIT:    IGN:n höyryävän tuore ennakko ja iso tukku upeita, uusia 480p-kuvia!

http://wii.ign.com/articles/814/814436p1.html


(http://wiimedia.ign.com/wii/image/article/814/814437/metroid-prime-3-corruption-20070822001340055.jpg)

(http://wiimedia.ign.com/wii/image/article/814/814437/metroid-prime-3-corruption-20070822001356663.jpg)


Lainaus
Right off the bat, you're going to notice several major differences between Metroid Prime 3: Corruption and its predecessors. The most immediately obvious are the graphical enhancements. Not only does Corruption run in both 480p and 16:9 widescreen (another first for the series), but it dishes out larger, more detailed environments, crisper textures, dramatically improved particle effects, depth of field blur, screen shakes, and what is easily the best utilization of bloom lighting in any Wii game to date. It may seem like a trivial inclusion to some -- games like Ico, for example, have developed visual styles that revolve around bloom lighting -- but developer Retro Studios has taken it to the next level. Environments, objects and particle effects alike are illuminated with a neon-like hue that fits exceptionally well within the game's science-fiction setting. Other visual additions are more pronounced. When bringing up Aran's scan-visor (activated by pressing the minus button on the Wii remote), you will now see the bounty hunter's face clearly reflected -- not just for a split second, as in previous titles, but permanently. That face may even show signs of change as you advance through the game.


Lainaus
We were prepared to be disappointed by Prime 3's visual presentation because many of the early screenshots and videos designed to represent the title frankly did a poor job of it. However, the truth is that Corruption is the best looking Prime game to date and very easily Wii's flagship visual stunner. That honor may be handed over to Super Mario Galaxy upon its release, but for now Samus has earned it. For those who care, we'd like to point out now that Corruption does not run in full 854x480 resolution, but rather something closer to 825x470 -- it's still pro-scan widescreen, but it won't fill your entire screen.

Lainaus
Prime 3 boasts some of the best boss battles in any videogame, period


Oikeesti, hypemittari raksuttaa nyt sellaisissa lukemissa että harva peli tälläiseen on yltänyt!


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 22.08.2007 17:14
Täytyy muistaa että Casamassina ei ole koskaan Metroideja pahemmin haukkunutkaan, mutta jostain syystä uskon miestä tälläkin kertaa täysin. ;)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: TseiTsei - 23.08.2007 12:12
Corruption on paljon nätimpi yksityiskohtien ja efektien suhteen.  Uskon, että kun peli pyörii himassa laajakuvana ja komponentilla/RGB:llä, se tulee olemaan aika namia katsottavaa. 

Totta. Minun silmiini Gametrailersin HD-matsku näytti erittäin hyvältä.

Näköjään Eurooppa saa peliin saman kannen (http://www.nintendo.fi/?game=1222) kuin Amerikkakin?

EDIT: My bad. Samat kannethan niissä edellisissäkin Primeissä oli (US-UK), joten miksi odottaa muutosta. On tuokin kansi toki isoresoluutioisena ihan katsottavan näköinen. ;D


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 27.08.2007 11:09
Arvosteluita alkaa nyt valua, peli julkaistaan virallisesti huomenna jenkeissä!


1UP: 9.0 (http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3162330&sec=REVIEWS)
IGN: 9.5 (http://wii.ign.com/articles/815/815424p1.html)
Gametrailers: 9.6 (http://www.gametrailers.com/player/24117.html)
Shacknews (vain teksti) (http://shacknews.com/featuredarticle.x?id=530&page=1)


Lainaus
Metroid Prime 3: Corruption was originally set to launch with Wii, but the year-long delay has been very much worth the wait. Call it a first- person shooter or a first-person adventure -- doesn't matter. I call it the best game on Nintendo's console. It is clear from the moment you pick up the controller that Prime 3 was developed exclusively for Wii. Not only do the new controls respond quicker and with more precision than any dual-analog-helmed FPS ever created, but the gesture system works brilliantly, too. Meanwhile, the title delivers everything a Metroid fan could hope for, including spectacular environmental puzzles, epic boss fights and intense combat, all wrapped up in a package that spans multiple worlds and is filled with re-traversal exploration. A cinematic storyline made possible by beautiful art and graphics rounds out the experience, which is complemented by a medal system and WiiConnect24 compatibility.


(http://wiimedia.ign.com/wii/image/article/815/815894/metroid-prime-3-corruption-20070826101149641.jpg)

(http://wiimedia.ign.com/wii/image/article/815/815424/metroid-prime-3-corruption-20070826102251837.jpg)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: MasterTK - 27.08.2007 13:12
Täytyy kyllä sanoa, että harvinaisen täydellinen pelitrilogia kyseessä. Iski sellainen himo pelata peliä gametrailerin arvostelun jälkeen, mutta koska julkaisuun on vielä aikaa, niin täytyy varmaan läpäistä MP2 sillä välin uusiksi.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Aivis - 27.08.2007 14:32
Odotin vähintään kasia, mutta 9.5 keskiarvo kelpaa varsin hyvin ;)

Kakkos Prime pitäisi vielä läpäistä, mutta kun ei kiinnosta.. Toisaalta tiedän jo koko juonen, joten kolmonen aukeaa aivan varmasti.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 27.08.2007 14:38
Näiden arvosteluiden jälkeen olen hypettynyt tästä pelistä enemmän kuin ykkös Primesta silloin joskus 2002... WTF!  :lol:

Spoileri (osoita katsoaksesi)


EDIT:

GameSpotilta 8.5 (http://www.gamespot.com/wii/action/metroidprime3/review.html?sid=6177714&tag=topslot;title;1&om_act=convert&om_clk=topslot)

GS antoi tavalliseen tapaansa superpelille vähemmän kuin muut sivustot. Jokin kyllä haiskahtaa: Zelda TP 8.8, Corruption 8.5, WarioWare Smooth Moves... 9.1?! 

GS ei tunnu pääsevän myöskään yli Wii-kontrollien nipottamisesta. No, kaikki muistavat miten toimitus pelasi siellä WiiSportsin tennistä...


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 28.08.2007 16:10
GameSpot alkaa olemaan yleinen vitsi pelaaja-piireissä. Ei 8.5 mikään huono arvosana ole, mutta itseäni nyppii jatkuva piilovittuilu koko Nintendoa kohtaan. Tuntuu kuin arvosana olisi vain jokin irrallinen osa eikä kuuluisi itse arvosteluun. Perusteluita kun ei usein miten ole.

Noh, samapa tuo. Kyseessä varmasti jeesuspeli ja odotus jatkuu yhtä kuumeisena kuin ennen.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 28.08.2007 16:24
GameSpot alkoi menettää uskottavuuttaan alunperin joskus vuonna 2002 minun silmissäni, kun he tekivät tämän virheen (http://www.gamespot.com/gamecube/action/supermariosunshine/index.html?tag=result;title;0).  Esimerkkejä pöyristyttävistä arvosanoista kyllä löytyy... (http://www.gamespot.com/n64/driving/mariokart64/index.html?tag=result;title;3).




Gamedaily antoi Prime 3:lle arvosanaksi 9 (http://www.gamedaily.com/games/metroid-prime-3-corruption/wii/game-reviews/review/5361/1727?ncid=AOLGAM000500000000027)

Lainaus
Corruption, as near-perfect as it is, slows down at odd moments. The lag time's not enough to kill the experience, but it's noticeable. Also, much of the adventure feels very familiar, and despite the slick controls and interesting boss fights, your level of enjoyment will depend on how tired you are (or aren't) of the Metriod Prime series.

We certainly aren't tired of the Metriod Prime series, and this revolutionary first-person adventure with tight controls will easily be one of 2007's best games. If Corruption is wrong, we don't want to be right


Täytyy sanoa, että itse olen kaikkea muuta kuin väsynyt Prime-sarjaan.  Vaikkei tämä olisikaan viimeinen Metroid Prime -peli, se ei olisi mikää ongelma minulle. Huikea trilogia on kyseessä.  On vaan niin hienoa, että nyt ollaan palattu synkän ja pimeän Echoesin jälkeen tavallaan ensimmäisen MP:n tunnelmiin.





Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 19.10.2007 14:17
Ensi viikolla tähän aikaan me pelaamme tätä peliä! Laitetaan lähestyvän Samus-päivän kunniaksi pientä kyselyä kehiin, eli:

1) Odotatko Metroid Prime 3:n olevan sarjansa paras?
2) Aiotko ostaa tämän julkaisupäivänä vai myöhemmin?
3) Kuinka suuri on Metroid-faniutesi, asteikolla 1-10?




Vastaus 1)

Kyllä odotan. Kaikki näkemäni viittaa siihen, että kruunu otetaan Prime 1:ltä pois. Poissa on MP2:n synkkyys ja tilalla on enemmän alkuperäistä seikkailua muistuttava maailma. Kun tähän lätkäistään päälle äärimmäisen hiottu pelattavuus, joka saa arvosteluiden mukaan ymmärtämään Wiimoten ylivoimaisuuden FPS/FPS-genressä, niin en voi odottaa muuta kuin parasta Primeä toistaiseksi.

Vastaus 2)

Ostan 80% todennäköisyydellä heti julkaisupäivänä, toivottavasti peliä löytyy silloin hyllystä.

Vastaus 3)

Ehkä tällä asteikolla sanon 7. En ole mikään jättimäinen Metroid-fani, mutta osaan arvostaa toki hyvin tehtyjä ja ilmapiiriltään vahvoja seikkailupelejä. Ei ole kuitenkaan sarjana niin sydäntä lähellä kuin Mario ja Zelda.



Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 19.10.2007 14:35
Heh, Epi osaa kyllä herättää keskustelua. :)

1)
Jollain tasolla kyllä. Peli on varmasti hauskempi pelata kuin aikaisemmat Primet ja uusi pelimekaniikka on varmasti loppuun asti yhtä toimiva. Siltikin, kun muistelen ensimmäisen Primen taianomaista tunnelmaa (mm. Phendrana Drifts) ja katselen sen jälkeen neonväritteisiä taistelukenttiä Corrutionin videoista herää pieni pelko että tekniikka on ajanut tunnelman ohi tässä pelissä. Alkuperäinen Prime on yksi suurimmista kaikkien aikojen suosikeistani ja se kuuluu siihen harvinaiseen kastiin että jaksoin pelata sen useamman kerran läpi.

2)
Pakko tämä on saada heti julkaisussa. Siksi oli pakko tilata ihan Konsolinetistä, jotta saan varmasti ajoissa.

3)
Paha. Sanotaan nyt vaikka 8, jos koko asteikko on käytössä. Kakkosta lukuunottamatta kaikki on menty läpi. Niin ja Zero Missionin lopun rasittavat hiiviskelyt oli pakko jättää kesken. Kaikki juonikoukerot eivät ole selviä minulle, mutta olenkin pelannut sarjan pelejä lähinnä tunnelman ja pelimekaniikan takia.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 20.10.2007 15:48
Keskustelua ? Ja muistaakseni Epi ei koskaan edes Echoesia läpäissyt vai muistanko täysin väärin ?

Pelitin arvostelussa mainittiin, että kontrollien lisäksi mitään järin uutta ei Corruption tarjoa. Se voi olla oikeastaan se ainut "miinus" pelissä, mutta tuskinpa se minua esimerkiksi suuresti haittaisi. Paikkojen selailu ja skannailu piti molemmissa edellisissä osissa jo niin tiukkaan meikät koneen ääressä, että pari virhettä antaa helposti anteeksi.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 20.10.2007 16:38
Ostin Metroid Prime 2: Echoesin julkaisupäivänä ja pelasin ensimmäisen kahden viikon aikana pelin läpi.

Mitä hiton oletuksia sinä oikein teit? Olen koko ajan sanonut, että olen tyytyväinen siitä, että MP3 tekee selvän pesäeron kakkoseen mitä tulee taidesuuntauksessa. En sanoisi tälläisiä jos en olisi perehtynyt Echoesiin perusteellisesti.


Pelitin arvostelussa myös sanottiin, että Samus "apinoi" Master Chiefiä. Juu-u, laatuarvostelu.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 20.10.2007 16:46
Selvä muistin väärin. My bad.

Ja pelitissä tarkoitettiin, että MP3:sen alku on kuin Halo1:sen. Tästä käytiinkin jo antoisa vääntö konsolifinin puolella.

Ei nyt kellään ole pokkaa väittää Samusia peltipurkin kopioksi :lol:


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: WeePee - 24.10.2007 19:34
1) En oikeastaan. Ykkösosa on kaikista parhain. Siinä kaikki oli niin uutta ja hienoa. Mutta ohjaussysteemi tekee silti tästä pelistä loistavan.

2) Tilattu on ja maksettukin vielä  8)

3) Arvosana 8. Prime sarja Cubella ainoastaan pelattuna. Ja pakko myöntää etten ole edes snesin Metroidia pelannut, mutta ehkä tässä joskus vois aloittaa, kun kerran VC:stä sen saa.

Niin ja nyt odottelen innokkaana Konsolinetin spostia, että vois pelin jo noutaa.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 25.10.2007 14:35
Eihän kukaan Konsolinetistä tilannut ole jo saanut peliään? Puljulla kun on tapana lähettää ainakin pääkaupunkiseudulle pelit jo päivää ennen julkaisua. En kuitenkaan turhaan haluaisi käydä omalla postiluukulla, kun en nyt ole varsinaisesti paikalla. Pelin haluaisin kyllä niin nopeasti kuin mahdollista.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: WeePee - 25.10.2007 15:39
Eihän kukaan Konsolinetistä tilannut ole jo saanut peliään? Puljulla kun on tapana lähettää ainakin pääkaupunkiseudulle pelit jo päivää ennen julkaisua. En kuitenkaan turhaan haluaisi käydä omalla postiluukulla, kun en nyt ole varsinaisesti paikalla. Pelin haluaisin kyllä niin nopeasti kuin mahdollista.

Soitin Konsolinettiin ja sanoivat, että tänään sitä voi hakea, jos on ennakkovaraus pelistä.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Frank - 25.10.2007 21:21
Latasin tänään Metroid Prime 3 -kanavan Wiihini, mutta minulla tuntuu olevan todella hidas yhteys, sillä videopätkät latautuvat ÄÄRETTÖMÄN hitaasti. Ovatko ne noin viiden minuutin latauksen arvoisia pläjäyksiä?


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Xerobos - 25.10.2007 23:48
Latasin tänään Metroid Prime 3 -kanavan Wiihini, mutta minulla tuntuu olevan todella hidas yhteys, sillä videopätkät latautuvat ÄÄRETTÖMÄN hitaasti. Ovatko ne noin viiden minuutin latauksen arvoisia pläjäyksiä?
Riippuu yksilöstä, mutta varmasti on ihmisiä joiden mielestä ovat sen arvoisia.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 26.10.2007 10:49
Joskus Metroid -channelin videot bufferoivat itsensä TODELLA hitaasti, eikä sille ole mitään järjellistä selitystä. Toimiessaan kelvollisesti höyhenenkevyet flash-videot toki latautuvat parissa hassussa sekunnissa, eikä tähän tarvita kuin pekka perustallaajan 512/512 -yhteys. Olen siis törmännyt molempiin ilmiöihin; sekä supernopeisiin että superhitaisiin Prime 3 -flässivideoihin.

Ehkä sinun kannattaisi jättääkin nuo videot katsomatta kun peli kuitenkin ilmestyi tänään ja saat parhaan mahdollisen nautinnon siitä irti kun tiedät Corruptionista mahdollisimman vähän.


En malta odottaa kun - toivottavasti - saan tänään MP3:n käteeni ja pelaan sitä aivan pikkutunneille saakka; pimeä huone, joka maksimoi eskapismin, 50" ruudulta ja 480p-tilassa sekä dolby pro logic II -äänentoistolla. Ei ole haukkuvia eikä naukuvia lemmikkejä häiritsemässä eikä lemmenkipeitä tyttöystäviä. No, se on kyllä huono juttu tuo jälkimmäinen, pitää myöntää...


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Frank - 26.10.2007 15:42
Joskus Metroid -channelin videot bufferoivat itsensä TODELLA hitaasti, eikä sille ole mitään järjellistä selitystä. Toimiessaan kelvollisesti höyhenenkevyet flash-videot toki latautuvat parissa hassussa sekunnissa, eikä tähän tarvita kuin pekka perustallaajan 512/512 -yhteys. Olen siis törmännyt molempiin ilmiöihin; sekä supernopeisiin että superhitaisiin Prime 3 -flässivideoihin.
Jaa... Minä kun luulin, että se johtuu hitaasta yhteydestäni, jonka vuoksi YouTube-videoitakin pitää ladata kauemmin kuin videot itsessään kestävät. Pitäisi hommata jo nopeampi vaihtoehto.

Lainaus
Ehkä sinun kannattaisi jättääkin nuo videot katsomatta kun peli kuitenkin ilmestyi tänään ja saat parhaan mahdollisen nautinnon siitä irti kun tiedät Corruptionista mahdollisimman vähän.
Ongelma onkin siinä, että en ole aikaisempia Primejä paljon pelannut, joten en tiedä kannattaako minun Corruptionia ostaa. Ykkönen löytyy hyllystä, kun sen sain Cuben mukana, mutta sitäkään en ole jaksanut ensimmäistä tasoa pitemmälle pelata. Toisessa tasossa kyllä pääsin ensimmäiselle tallennuspisteelle, mutta siihen se on jäänyt. Jotenkaan se ei ole ainakaan vielä uponnut täysin.

DS:n Hunters on läpipelattu ja siitä nautinkin suunnattomasti, osittain loistavan ohjausjärjestelmän takia. Cube-peleissä taas häiritsee se, ettei kameraa pysty säätämään liikkeessä niinkuin haluaisin. Mutta mitä mieltä olette, kannattaako Corruptioniin tutustua, jos Cube-Primet eivät nappaa?

Toisaalta, eipä tätäkään tulisi muutenkaan vielä vähään aikaan hommattua, kun Phantom Hourglass ja Shadow of the Colossus on kesken.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 26.10.2007 15:45
No jos todennäköisesti trilogian paras osa ei nappaa niin suosittelen kokeilemaan Corruptionia jossain ennenkuin menet ostamaan.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 26.10.2007 16:53
Pistäkääs Corruption -pelaajat WC24 pelin valikoista päälle. Päästään sitten vaihtelemaan friend vouchereita. Yhden lähetin jo finngamerille.

Tunti peliä takana ja aikamoiselta action-pläjäykseltä tuntuu. Voi tosin olla että tutkimis elementti tulee tutuksi vasta kun peli on kunnolla alkanut. Ihan jees fiilikset kuitenkin. Ohjaus toimii hyvin, vaikka toivoisinkin että herkkyyttä voisi säätää vieläkin enemmän.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: despo - 26.10.2007 17:54
Tänään tuli haettua Verkkokaupasta, joka myi tätä esimerkilliseen 55€ hintaan. Ohjaus tuntuu varsin hyvältä ja grafiikka on varsin nättiä Wiille. Reilu tunti nyt takana, mutta jatkoa seuraa vasta huomenna sillä tänään en ikävä kyllä pääse seikkailua jatkamaan.

Lisäilin myös viimeinkin kaikki heput tuolta Wii Friend Codes- ketjusta joten lisäilkäähän minutkin :) Mikäs noiden Friend Vouchereiden idea nyt oikein olikaan?


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: finngamer - 26.10.2007 18:20
Pistäkääs Corruption -pelaajat WC24 pelin valikoista päälle. Päästään sitten vaihtelemaan friend vouchereita. Yhden lähetin jo finngamerille.

Olenkin odottanut että Migge muuttuu listassa mustaksi, saat lipukkeen tänään illalla. :)

(Saattaa tosin mennä myöhäiseen, olen menossa Pelaajan synttäreille)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: MasterTK - 26.10.2007 18:43
Kävin nappaamassa Anttilasta kainaloon tänään. Vasta pari tuntia takana, mutta huipulta vaikuttaa (odotetusti). Grafiikka on tuntuu ihan oudon hyvältä Wii-peliksi ja ohjaus on erinomainen. Jees!


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 26.10.2007 18:47
Kävin nappaamassa Anttilasta kainaloon tänään. Vasta pari tuntia takana, mutta huipulta vaikuttaa (odotetusti). Grafiikka on tuntuu ihan oudon hyvältä Wii-peliksi ja ohjaus on erinomainen. Jees!

Mulle roudaat koko paskan kunhan on läpi. Ellen maagisesti saa töitä ennen sitä.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Scarf - 26.10.2007 20:18
Niinpä niin, Gamestopilla tulee peliä varastoon vasta maanantaina, joten saan sitten venata kaksi viikkoa ennen seuraavia vkonloppuvapaita.  :P


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Tan - 26.10.2007 20:46
No voi saatanan saatana, tietysti lähi Shitty-Marketilla oli hyllyssä väh. kymmenen kappaletta Carnival Gamesia tämän sijaan. Syytän MasterTK:ta, hv. :=)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Frank - 26.10.2007 21:02
No voi saatanan saatana, tietysti lähi Shitty-Marketilla oli hyllyssä väh. kymmenen kappaletta Carnival Gamesia tämän sijaan. Syytän MasterTK:ta, hv. :=)
K-Citymarket hylkäsi Nintendo-tuotteet Cuben aikoihin, joten en yhtään ihmettele, ettei sieltä Corruptioniakaan löydy. Toki siellä on nykyään Wii- ja DS-tuotteita (huomasivat, että ne myy), mutta todella niukasti.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Tan - 26.10.2007 21:09
Ihme kyllä viikko sitten nappasin sieltä Phantom Hourglassin, luulin jo että tajuaisivat jotain näistä pelipisneksistä mutta turha kai sellaista on luulla kun PS3-pelejä on hyllyissä Wii-pelejä kymmenkertaisesti enemmän.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 26.10.2007 21:22
Peli on käsissäni! Peli on käsissäni! Tämän kaikkia kiinnostavan ilmoituksen jälkeen sanon, että Samuksen seikkailu lähtee käyntiin Big Brother -koosteen jälkeen.  Asiat tärkeysjärjestykseen nääs...
Spoileri (osoita katsoaksesi)



Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: MasterTK - 27.10.2007 01:13
Joskus Metroid -channelin videot bufferoivat itsensä TODELLA hitaasti, eikä sille ole mitään järjellistä selitystä. Toimiessaan kelvollisesti höyhenenkevyet flash-videot toki latautuvat parissa hassussa sekunnissa, eikä tähän tarvita kuin pekka perustallaajan 512/512 -yhteys. Olen siis törmännyt molempiin ilmiöihin; sekä supernopeisiin että superhitaisiin Prime 3 -flässivideoihin.
Jaa... Minä kun luulin, että se johtuu hitaasta yhteydestäni, jonka vuoksi YouTube-videoitakin pitää ladata kauemmin kuin videot itsessään kestävät. Pitäisi hommata jo nopeampi vaihtoehto.

Minulla ainakin videot lähtevät välittömästi pyörimään samalla sekunnilla, kun painaa niitä, eikä mitään hidasteluja ole ilmennyt. Eipä niitä nyt silti ole järkeä silti katsella, kun spoilaantuu vaan.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: JayeizH - 27.10.2007 01:19
....Samuksen seikkailu lähtee käyntiin Big Brother -koosteen jälkeen.  Asiat tärkeysjärjestykseen nääs...
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Aloin jo kaivamaan ohjeita kotitekoiseen kirjepommiin googlesta, kunnes katsoin tuon spoiler tekstin.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 27.10.2007 01:38
Tehokasta peliaikaa on nyt kellossa n. 1,5 tuntia ja laskeuduin juuri Bryyo-planeetalle. Actionilla pakattu alku on nyt siis takana, alkaakohan tästä perinteisempi Metroid-meno? Jänskättää. Tuo alku tosin toimi sen verran hyvin ja oli niin jännittävä, etten yhtään edes miettinyt "koska tämä Metroid nyt oikein alkaa" asioita päässäni.

Ihan oikeasti olen hämmästynyt siitä miten hienolta peli sitten loppujen lopuksi kotona ja omassa televisiossa näyttää. Ei, tämä ei ole lähellekään GameCube-Primejen tasoa, vaan ylittää ne, varsinkin 480p-tilassa, täysin kirkkaasti: efektit ovat paljon parempia, tekstuurit terävämpiä, alueet orgaanisempia ja niin edelleen. Kun nämä kaikki summataan yhteen on lopputuloksena todella komean näköinen peli, joka ei todellakaan ole pahan näköinen vaikka pelaisi säännöllisesti X360:lla ja PS3:lla eikä pelkästään Wiillä.  MP3 saanee Mario Galaxyyn asti nauttia konsolin kauneimman pelin tittelistä, ja laittanee jopa Marion seikkailulle kovasti kampoihin. Mielipiteillekin täytyy toki siinä kamppailussa varata osat. Scifi-maailma ja Mario-mausteinen avaruusteema eivät pelaa ihan samassa korttipöydässä.

Olen nyt rehellinen: ensimmäisen viiden minuutin aikana tunsin oloni Samuksen visiirin takana vähän... holtittomaksi. Ohjaus tuntui expert-asetuksella hirvittävän kiikkerältä eikä kanuunaa meinannut millään saada kunnolla ojennukseen. Pelin alku kuitenkin ottaa nämä asiat huomioon eikä pelaajaa jätetä yksin. Oikeaoppisesti tehty aloitus siis.  Ja täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että kyseessä todellakin oli vain ensimmäinen viisiminuuttinen. Sen jälkeen aloin pikkuhiljaa unohtaa aiemmista Metroid Primeista selkärankaan juurtuneita kontrolleja ja toivottaa tervetulleeksi julman tarkka ja ajan mittaan palkitseva, aiempaa paljon enemmän first person shootereita muistuttava tapa ohjata urheaa palkkionmetsästäjää. Ja niinhän siinä sitten loppujen lopuksi kävi, että ensimmäinen oikean pelitunnin jälkeen tähtäilystä ja koko kontrolliteemasta alkoi nauttimaan oikein urakalla. Ja kun siihen pääsee pelin kuluessa vielä enemmän sisään, voin vain kuvitella kuinka hyväksi kyseinen ohjaus tulee tämän pelin kohdalla nousemaan. Wiimote on oikeasti merkittävä osa peliä. Corruptionia ei todellakaan olisi yhtä kivaa pelata kahden analogitatin systeemillä. Mutta senhän nyt varmaan kaikki myöntävät.

Äänisuunnittelu oli sekin pirun vakuuttavaa, ainakin alkukentissä. Alkuvalikossa kajahtava eeppinen musiikki on omassa luokassaan, mutta toiminnalla pakattua alkua oli tukemassa useita hyviä ja pelimaailmaan sopivia kappaleita.

Eeppisyys-ruuvia on nakutettu huomattavasti aiempaa tiukempaan. Metroid Prime 3 on yhä Metroid, mutta ainakin minä aistin näin alun perusteella pienen muutoksen yleistunnelmassa. Tai en välttämättä muutoksen, ehkä hienosäädön. Echoesin jälkeen Prime-trilogian päätösosa kuitenkin tarvitsi juuri tälläistä ratkaistua ja minusta homma toimii aivan älyttömän hyvin.


Lienee kai turhaa sanoa, että olen pelistä aivan helvetin innoissani tällä hetkellä. 


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Frank - 27.10.2007 01:49
Joskus Metroid -channelin videot bufferoivat itsensä TODELLA hitaasti, eikä sille ole mitään järjellistä selitystä. Toimiessaan kelvollisesti höyhenenkevyet flash-videot toki latautuvat parissa hassussa sekunnissa, eikä tähän tarvita kuin pekka perustallaajan 512/512 -yhteys. Olen siis törmännyt molempiin ilmiöihin; sekä supernopeisiin että superhitaisiin Prime 3 -flässivideoihin.
Jaa... Minä kun luulin, että se johtuu hitaasta yhteydestäni, jonka vuoksi YouTube-videoitakin pitää ladata kauemmin kuin videot itsessään kestävät. Pitäisi hommata jo nopeampi vaihtoehto.

Minulla ainakin videot lähtevät välittömästi pyörimään samalla sekunnilla, kun painaa niitä, eikä mitään hidasteluja ole ilmennyt. Eipä niitä nyt silti ole järkeä silti katsella, kun spoilaantuu vaan.
Niin, etkös sinä juuri vastikään saanut nopeamman yhteyden aikasemman hinnalla? Voisi selittää jotain.
Ehken noita lähde latailemaan, niin en spoilaa mahdollista pelikokemusta. Kai tämäkin pitää jossain vaiheessa hommata, ehkä sitten DigiExpojen jälkeen, jos siellä vain olisi Corruption kokeiltavana. ;)

Epin ensikommentit saivat minut haluamaan kokeilla tätä peliä. Toivottavasti DigiExpoilla se olisi kokeiltavana.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: MasterTK - 27.10.2007 11:00
Wiimote on oikeasti merkittävä osa peliä. Corruptionia ei todellakaan olisi yhtä kivaa pelata kahden analogitatin systeemillä.

Ensimmäinen Wii-peli, joka vakuutti minut ohjauksellaan. En tiedä mitä höpisit alkuvaikeuksista, mutta itselle ohjaus napsahti selkärankaan välittömästi jo vanhassa Digiexpon demossa ja nyt kokoversiossa sitä on parannettu vielä reippaasti paremmaksi. Kertaakaan ei ole tarvinnut sekoilla ohjauksen kanssa ja oikeastaan se oli vielä parempaa kuin osasin odottaakaan.

Kerrankin on muuten laitettu järkevästi, että heti alussa on mahdollisuus valita vaikeampi vaikeustaso, eikä vasta pelin jälkeen. Tässä vaiheessa ei ole mitään negatiivista sanottavaa.

Tämä peli huokuu laatua.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 27.10.2007 11:36
Itseasiassa minäkin koin alun hieman "kiikkeräksi". Tämä vaihe kesti kuitenkin vain noin viitisen sekuntia kunnes käsi tottui herkkyyteen. Oikeastaan kiikkeryyden aiheuttaa olematon deadzone -laatikko. Kursoria ei voi oikein pitää niin ettei kuvakulma kääntyisi johonkin suuntaan. Tottumiskysymys, vaikka en näe syytä miksei tälläisia asioita voisi itse säätää haluamakseen.

Itse liikkeentunnistuskin toimii pelissä perhanan hyvin. Grapple Beam on niin mahtava heittää nunchuckilla ja vipuja sun muita kytkimiä on siisti vempata Wii Remotella.

Epi: Liioittelet kyllä hieman tuota 480p -kuvan ylivoimaisuutta. Verraten RGB-kuvaan ei ero nyt niin suuri ole kuin mitä se on esimerkiksi komposiitti -> RGB.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: finngamer - 27.10.2007 12:12
Itseasiassa minäkin koin alun hieman "kiikkeräksi". Tämä vaihe kesti kuitenkin vain noin viitisen sekuntia kunnes käsi tottui herkkyyteen. Oikeastaan kiikkeryyden aiheuttaa olematon deadzone -laatikko. Kursoria ei voi oikein pitää niin ettei kuvakulma kääntyisi johonkin suuntaan. Tottumiskysymys, vaikka en näe syytä miksei tälläisia asioita voisi itse säätää haluamakseen.

No, voihan sitä. Sitä se sensitiviteetti juuri on, että minkä kokoinen se deadzone on.

Mutta suosittelen kaikille vaan laittamaan herkimmälle, ja tottumaan siihen. Tähtäys on sitten ihan eri luokkaa, ja peruskääntyminenkin paljon sulavampaa kun ei tarvitse siirtää kursoria kauas keskustasta.


Itseasiassa jos Wiille joskus tulee joku refleksiräiskintä, niin pitäisin sitä edellytyksenä että voi valita deadzonen poistamisen kokonaan. Siinäpähän kuvaruutu vähän tärisee käden mukana, mutta vasta sitten voidaan alkaa vertaamaan hiirtä ja wiimotea tarkkuudessa. Tosin enemmän fiilistä wiimotella on jo tälläkin ohjauksella.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Turilas - 27.10.2007 13:45
Kyllä himottaisi jo aloittaa kolmonen. Kävin eilen Rismasta ostamassa Corruptionin, mutta kun on Echoes vielä aika pahasti kesken (Sanctuary Fortressia vasta aloittelen), enkä halua jättää sitä roikkumaan.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Pyramidhead - 27.10.2007 17:38
Minulla ei ollut ohjauksen kanssa ongelmia oikein missään vaiheessa. Alussa oli ehkä muutama nappi hakusessa uusilla paikoillaan. Ohjaus on kyllä mahtava. Tietenkin tuo kääntyvyys on ainoa mikä vähän pistää silmään, mutta kumma kyllä ei sekään häiritse yhtään. Fiilikseltään rankkaan tämän ainakin tällä hetkellä parhaimmaksi mahdolliseksi first person -kontrolliksi. Nopeudessa toki hävitään hiirelle ja näppikselle, mutta varsinkin Metroidiin tämäkin sopii erittäin hyvin. kunnon räiskintöihin olisi hyvä saada ohjausta mielellään vielä herkemmäksi ja kuuleman mukaan se onnistuukin ainakin tulevassa Medal of Honorissa, jonka kontrollia on kehuttu monissa paikoissa tätäkin paremmaksi. Ja siinähän saa säätääkin sitä käsittääkseni täysin vapaasti. Harmi vain ettei aihepiiri oikein nappaa.

Pelistä yleisesti vielä, että se pääsi jopa hieman yllättämään. Olin varautunut erittäin hyvään peliin, mutta samalla myös siihen ettei peli tarjoa juuri uutta kontrollien lisäksi. Ja minuahan se ei olisi edes haitannut. Mutta nyt kävikin niin, että peli tuntuukin yllättävänkin tuoreelta. Sen lisäksi odotin, että pelin alku olisi vähän tympeämpi, koska sitä on hieman haukuttu. Tämäkin pääsi yllättämään, sillä minusta se oli hyvin toteutettu ja toimi hyvänä johdantona pelille. Tällä hetkellä tosiaan tuntuu siltä kuin pelissä ei olisi mitään vikaa vaan se on parasta Metroid laatua. Ehkä jopa parempaa kuin kertaakaan ennen ainakin Prime sarjassa.

Friend vouchereita olisi mukava saada. Lisäilen Wii-numeroani tuonne listaan tuossa kohta näillekin foorumeille. Monilla se tosin taitaa jo ollakin ja testasinkin jo itse yhden lähettämistä.




Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: WeePee - 28.10.2007 11:51
PED Suit acquired.

Tämähän on loistava peli. Tuhosin juuri Meta Ridleyn ja juma mua sattuu peukaloon. Siinä sai kyllä räiskiä oikein urakalla.  :P

Voiko oikeasti kontrollit olla tän parempia ?

Tuntuu makeelta vetää ovia ja piraattien suojia irti nunchalla. Ja tosiaan pelaan veteran vaikeustasolla ja peli tuntuu nain alussa vielä suht helpolta.

Ja sitten pikku kämmejä mitä mulle tapahtui:

Alussahan piti näpytellä koodi siihen oveen, että pääsi eteenpäin. No enkös sitä etsinyt varmaan 20 minuuttia, kunnes huomasin ovea vastapäätä olevan konsolin, josta sen koodin sai.

Ja kun avaa ovia missä pitää käyttää wiimotea, et saa sen lukon kääntymään, niin yritin käännellä niitä nunchalla. Prkl ihmettelin, kovasti et miks tää homma ei skulaa. Joo kannattais varmaan kiinnittää huomita mitä ruudussa lukee. Nih. "Use your wiimote to turn handle..."
 8)

PS. Rignel sulle lähetin friendvoucherin


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 28.10.2007 14:16
Bryoon loppari kukistettu. Ehkäpä ensimmäinen kinkkinen kohta. Kuolema kuitenkin vieläkin koko ajan yhden energiatankin päässä.

Harmi kun pahimmat koulukiireet osuvat juuri tähän aikaan. Kolmas Prime on todella koukuttava peli, joten ei tekisi mieli olla päivääkään pelaamatta.

Laittakaa vain friendvouchereita lisää tulemaan. Nyt on taas kolme antaa vaihdossa. Screenshot tool oli pakko ostaa heti pois.

No, voihan sitä. Sitä se sensitiviteetti juuri on, että minkä kokoinen se deadzone on.

Kyllä. Olisi kuitenkin mukava että kolmen vaihtoehdon sijaan voisi kontrolleja säätää hieman vapaammin. Kääntymisnopeutta ei esimerkiksi pysty nyt suoraan muuttamaan mitenkään.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 28.10.2007 16:58
Pelistä pelattu 18% ja kellossa tehokasta peliaikaa n. 4 tuntia. Taidan palata pelin ääreen vasta huomenna, tämä tulisi helposti ahmittua muutamassa päivässä, mutta en halua läpäistä tätä liian nopeasti. Olen oppinut aiemmista virheistäni jotka tein muun muassa pelaamalla Wind Wakerin parissa päivässä läpi.  MP3 muuten tilttasi minulla tänään kummallisesti. Ilman mitään järkevää selitystä Wii löi virrat pois päältä ja kone käynnistyi uudestaan itse. Ehdin jo epäillä, että painoin ohjaimesta jotain näppäinyhdistelmää joka resetoi koneen. Mutta ei kai sellaista ole, on vain tuo virtanappi, jota en tuossa tilanteessa painanut. Eikä konsoli olisi silloin itse käynnistytkään uudestaan. Merkillinen homma, onneksi menetin peliajassa vain noin puolisen tuntia, joten mistään suuresta katastrofista ei ollut kyse.

Onpa muuten vaikeustasoa laskettu sitten Echoesin. MP2:ssa tuli tuskailtua sen kuuluisan boost ball guardianin kanssa oikein kunnolla jo tässä vaiheessa missä Prime 3 nyt menee. Energiatankit ja ohjuspäikät ovat vain tupsahtaneet tielle ilman sen kummempaa päänvaivaa. Tokihan tuo elinvoimaa hotkiva HyperMode vaatiikin sen, että peli ainakin näin alkuvaiheessa antaa avokätisesti energiatankkeja. Ja uskon, että kyllä pelissä on niitä kinkkisestikin kätkettyjä salaisuuksia. Mutta tosiaan, vaikeusasteen säätö näkyy selvästi eikä se minusta kyllä ole huono juttu. En niinkään tykkää vääntää pomojen kanssa puolenkymmeniä kertoja selvittääkseni niiden kuviot, vaan nauttia elämyksellisestä pelimaailmasta täysin rinnoin. Ja sitä tämä peli toden totta tarjoaa. Tunnelma on vielä parempi kuin aikaisemmissa Prime-peleissä. Se on entistä vahvemmin pelimaailmaan sisään imaisevan ohjauksen ansiota, luulisin.

Alun hektisyyden jälkeen toiminta/seikkailu-suhde on mukavasti tasapainottunut eikä joka nurkan takana vaani enää hirviöarmadaa. Se on hieno asia se.


Kyllä tämä nyt n. viidesosan jälkeen näyttää siltä, että MP1:n päivät parhaana Primenä ovat Corruptionin läpäisyn jälkeen historiaa. Tuo kerrassaan mainio ohjaus vain tuo niin törkeän paljon immersiota lisää että oksat pois. Ja lisäksi ihastuttavat maailmat - varsinkin supisynkeän Echoesin jälkeen - huokuvat tunnelmaa ja elämää. Ihan samoja fiiliksiä saan paikoista kuin mitä ekassa Primestä aikoinaan.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Pyramidhead - 28.10.2007 17:12
Alun hektisyyden jälkeen toiminta/seikkailu-suhde on mukavasti tasapainottunut eikä joka nurkan takana vaani enää hirviöarmadaa. Se on hieno asia se.

Olenkin ihmetellyt miksi monissa arvosteluissa on sanottu pelin muuttuneen toimintapainotteisemmaksi. Minusta tuon alun jälkeen peli on toiminnaltaan aikalailla samalla tasolla kuin ennen. Ainakin tähän asti. Olisiko sitten luvassa vielä toimintapainotteisia osuuksia. Eipä se välttämättä haittaisi kunhan ne olisivat sitten vähän erillään ja muu peli olisi tuttua tutkimista.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 28.10.2007 17:55
Uskomattoman loistavaa, että HARD:in voi heti valita varsinkin kun peli kuuluu olevan vähän helpompi kuin muut. Kattelin tuosta vähän viteoita ja housut ratkesi :)



Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Turilas - 29.10.2007 08:45
Eilen ratkesin Echoesia pelatessani ja törkkäsin Korruption sisään. Ja voi jumalauta, kun tuli kylmät väreet heti title-musiikkien aikana. Alkuvalikkokin on jälleen erittäin tyylikäs, melkeinpä tyylikkäämpi kuin ykkösessä.

Valitsin veteran-vaikeusasteen - joka alun perusteella tuntuu juuri sopivalta - sillä Prime-veteraanihan olen ja normaalia vaikeusastetta on väitetty helpohkoksi. Mutta ei perkele, miten pelissä on eeppinen alku musiikkeineen päivineen. Vaikka alku onkin kovin räiskintäpainotteinen niin se tuntui aivan jumalattoman hyvältä. Graafisesti peli ei mun mielestä kalpene paljoakaan 360:n peleille, jos niitä pelataan kuvaputkitöllössä.

Ääninäyttely oli varsin mukavasti toteutettu, vaikka välillä tyypillisiä peleihin liittyviä ääninäyttelyn mokia on tehty. Sen möreä-äänisen kaverin puhe kuullostaa kyllä aivan saakelin hyvältä.

Ohjauksen kanssa mulla ei ollut edes 5 minuutin alkuhankaluutta. Johtuu ehkä siitä, että omistan CoD3:n. Ampumisen vaihdoin B-liipaisimeen ja hypyn A:han. Tämä peli on pelkkää täydellisyyttä alun perusteella. Toivottavasti pitää otteessaan läpi tarinan.

Nyt ei malta odottaa, että työpäivä päättyy, ja pääsen taas iskemään MP3:n tulille.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: MasterTK - 29.10.2007 09:19
Ohjauksen kanssa mulla ei ollut edes 5 minuutin alkuhankaluutta. Johtuu ehkä siitä, että omistan CoD3:n. Ampumisen vaihdoin B-liipaisimeen ja hypyn A:han. Tämä peli on pelkkää täydellisyyttä alun perusteella. Toivottavasti pitää otteessaan läpi tarinan.

Ohjaus kyllä tosiaan lisää tunnelmaa peliin todella paljon. Kaveri kävi eilen testaamassa peliä minun luona noin tunnin verran ja painui suoraan kauppaan ostamaan pelin, vaikka se ei tykännyt yhtään aiemmista Primeista... Siis pelkästään ohjauksen takia jo. Cuben Primeissä oli kuulema liian hankala pelattavuus ja sen takia ei välittänyt niistä.

Ja pelin graafinen tyyli on aivan irstaan hyvä. Jos saisin ostettua sen screenshot toolsin, niin voisin nappailla muutamista paikoista esimerkkejä. Sitten myös musiikit... Voin sanoa, että pelissä on yks pyhä kappale remixattuna. *_*

Ainoa huolenaihe on, että toivottavasti pelissä on yhtä paljon piilotettuja power-uppeja kuin aiemmissakin osissa. Tähän mennessä monet niistä ovat olleet liian selkeästi löydettävissä, tai jopa suoraan matkanvarrella.

Ja mitä olen lueskellut kommentteja muualta, niin pelin pitäisi vaan parantua mitä pidemmälle pelaa.  Nyt jää Bioshockin pelaaminen kyllä pahasti kesken, kun tämä tuli, mutta ei voi mitään. Bioshock- paras yksinpelikokemus koskaan my ass.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 29.10.2007 10:04
En ole itsekään ostanut vielä screenshot toolia, mutta minulla on yksi kysymys sitä koskien: voiko otettuja kuvakaappauksia tallentaa SD-kortille ja siirtää tietsikalle, ja täten jakaa vaikka foorumeilla niitä kuvia? Vai voiko pelkästään lähettää kavereille Wiin viestimillä?

En malta odottaa että pääsen taas tänään pelin ääreen! Corruption on kyllä ylittänyt kaikki odotukseni reippaasti, koko peli on laatua isolla ällällä.  Sanoisin, että vaikka ei olisi pitänyt aiemmista MP-peleistä, kannattaa kolmosta testata. Ihan niinkuin TK:n kaverillekin oli käynyt, tähän peliin voi ihastua vaikka olisi vihannut edeltäjiä!

Tässä on aikaa naatiskella tästä n. kolmisen viikkoa ennenkuin toinen tämän vuoden superpeli ilmestyy... Ai että.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 29.10.2007 11:47
En ole itsekään ostanut vielä screenshot toolia, mutta minulla on yksi kysymys sitä koskien: voiko otettuja kuvakaappauksia tallentaa SD-kortille ja siirtää tietsikalle, ja täten jakaa vaikka foorumeilla niitä kuvia? Vai voiko pelkästään lähettää kavereille Wiin viestimillä?
Näyttää ikävä kyllä siltä että ei ole mahdollista. Kuvat tallentuvat message boardille viesteinä, joten niitä ei mielestäni saa mitenkään siirrettyä kortille. Kokeilin kikkailla jotenkin Photo Channelinkin kautta, mutta ei. Aika arsesta. Kuvat on muutenkin paljon pienempi resoisia pelikuvaan nähden, joten kuriositeetiksi jää. Brawl sentään hoitaa SD-tuen mallikkaasti.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: WeePee - 29.10.2007 14:53
Näyttää ikävä kyllä siltä että ei ole mahdollista. Kuvat tallentuvat message boardille viesteinä, joten niitä ei mielestäni saa mitenkään siirrettyä kortille. Kokeilin kikkailla jotenkin Photo Channelinkin kautta, mutta ei. Aika arsesta. Kuvat on muutenkin paljon pienempi resoisia pelikuvaan nähden, joten kuriositeetiksi jää. Brawl sentään hoitaa SD-tuen mallikkaasti.

Joo tosiaankin kuvat on onnettoman pieniä ja jos paljon actionia kuvassa, niin ei siitä hirveästi erota mitään. Yritin lähettää kuvia myös sähköpostiini, mutta ei pysty.

Ja pakko vielä mainita, että Rundas meni vasta 7. yrittämisellä läpi. Meinas mennä jo hermot...

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Rignel - 29.10.2007 18:57
Voe jeesh noi mutanttimetroidit on sitten arsesta.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Hyperistä puheenollen, nyt kun minun pelissäni Samuksen korruptio on edennyt aika pitkälle, huomasin, että visiiristä heijastuvat Samuksen silmät ovat alkaneet melkeinpä loistaa sinisinä. Heh. Silmien välissä ja nenänvarressakin näkyy sinisiä suonia. Kiva yksityiskohta.

Kuinkas moni on muuten huomannut visiirin yläpäässä olevan neljän valon ilmoittavan kapulan pattereiden tilan? 8)

Noita friend vouchereitakin on jo toistakymmentä, joten lähettelin niitä vähän sinne sun tänne.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 29.10.2007 19:57
Bryyon loppuvastustaja osoittautui syystä tai toisesta todella kinkkiseksi minulle! Taisin päästä sen vasta viidennellä kerralla läpi, ja silloinkin se oli täpärää. Kyseessä oli ensimmäinen loppuvastus joka aiheutti päänvaivaa pelissä.

Laitan kommentit bossitaistosta spoileri-tagin taakse, kohdan jo selvittäneet voivat katsoa huoletta.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Ja kommentit bossimatsin jälkeen eteen tulevasta planeetasta...

Wow! Sky town on aivan älyttömän hienon näköisesti suunniteltu. Hienot, pienet yksityiskohdat saavat paikan todella tuntumaan erittäin hienolta ja avaralta. Kaukana katseen ulottumattomissa siintää upean näköisiä paikkoja. Tässä kenttäsuunnittelu todella tekee selvän pesäeron edeltäjiin. Siinä missä Bryyo tuntui paikka paikoin varsin Tallon IV:ltä, ei Sky Townin suunnittelijoita voi todellakaan syyttä perinteisten ratkaisujen tekemisestä. Vaikuttavaa jälkeä.


Eli prosenttistatus muuttui parin tunnin pelaamisen jälkeen näin:  18% --> 21%. Johtuen tuosta bossijumituksesta.




Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Lanttu - 29.10.2007 20:36
Pelikellon mukaan parisen tuntia takana, ja Meta Ridley juuri päihitetty. Tässä vaiheessa peli ei ole vielä imaissut mukaansa, kuten valtaosaa (vaiko peräti kaikkia?) muita täällä. Mutta eiköhän se siitä kumminkin vielä, kunhan päästään alun umpitylsistä maisemista pois.

Jos ihan alun perusteella pitäisi arvioida, on tämä uusin yleisen fiiliksen osalta trilogian kolmesta osasta vähiten loistava. En rehellisesti sanoen ole edes varma, pidänkö uudesta ohjauksesta enemmän kuin vanhasta. Alun perusteella en, sillä rakastan vanhaa, ja Wiin ohjaus asettaa omat tiukahkotkin rajoituksensa pelaamisasennon suhteen. Välillä on esimerkiksi vain mukava maata sängyssä ja uppoutua pelin maailmaan, mutta Corrputionissa tämä on mahdotonta. Toisaalta sama pitkä miinus on lähes jokaisen Wii-pelin kanssa.:(

En myöskään pidä ääninäyttelyn ja muiden ihmisten ja bountyhunttereiden lisäämisestä. Oma toivomukseni onkin, että näiden osuus tippuisi radikaalisti alun jälkeen.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: despo - 29.10.2007 22:40
Pelikellon mukaan noin 12 tuntia takana ja huoneistakin jotain 85% "tutkittuna." Nyt ajattelinkin sitten hetken etsiä puuttuvaa kolmea lisäenergiaa ja Energy Celliä, niin pääsen Valhallankin käytyä läpi. Myöskin kaikki Missile Upgradet voisi hankkia ennen etenemistä ja tietysti pyöriä kaikki vanhat planeetat uudestaan läpi kun aina löytyy jotain uutta.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Sain myös muutaman Friend Creditin ja meninkin sitten tuhlaamaan kaikki: ostin tarroja alukseen ja Mii Bobbleheadin aluksen kojelaudalle. Tarrat ovat ihan siistit, jos otettaisiin pois WiiSports-tarra ja cockpitin alapuolella oleva MP3: Corruption- tarra. Cockpitin yläpuolella on Zeldaan viittaava Triforce/lintu- tarra ja sivuilla pienehköt Retro Studios-tarrat. Ihan jees silti, kun nuo huonoimmat tarrat eivät kuitenkaan juuri näy.

Mii Bobblehead on myös aika hauska. Tykkään muutenkin sorkkia ympäri ohjaamoa ja tuon nuken tökkiminen on aika hauskaa. Kyseessä on siis nukke, jonka päänä on oman Mii-hahmon pää ja vartalona Varia Suit. Päätä tökkimällä se sitten heiluu  :lol:

Onko moni muuten hiplannut sitä ohjaamosta avautuvaa laitetta, jolla syötettiin alussa se Samuksen tunnusluku Federationin tyypeille? Menin joskus Norionilla pyöriessäni näpyttelemään koodin huvikseni uudestaan ja peli soitti ääniviestin itseltään Satoru Iwatalta - japaniksi tosin, joten meni suuremmalti osin ohi  :(


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Rignel - 30.10.2007 11:06
Onko moni muuten hiplannut sitä ohjaamosta avautuvaa laitetta, jolla syötettiin alussa se Samuksen tunnusluku Federationin tyypeille? Menin joskus Norionilla pyöriessäni näpyttelemään koodin huvikseni uudestaan ja peli soitti ääniviestin itseltään Satoru Iwatalta - japaniksi tosin, joten meni suuremmalti osin ohi  :(

Noita salaviestejä on ainakin neljältä tyypiltä, kunhan vain pukkaa koodin oikein. Kaikki japaniksi, tosin.

Lainaus
Tarrat ja bobblehead

Kun vielä karvanopatkin saisi... :rollaus:

Kuulinko väärin, vai oliko
Spoileri (osoita katsoaksesi)
:o


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 30.10.2007 20:07
29% mittarissa ja peliä pelattu nyt n. 6,5 tuntia. Tämähän tosiaankin vain paranee mitä pidemmälle mennään. Ihan huikea peli.

Sky Townista ja Ghorista:

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Corruption on tuntunut jostain syystä paljon enemmän putkelta kuin edeltäjät. Prime 1 varsinkin loi onnistuneen illuusion siitä, että nyt tutkittiin valtavan kokoista pelimaailmaa jossa etenemisreittejä oli jatkuvasti enemmän kuin vain yksi. Tavallaan, että jos yksi tie nousisi pystyyn, aina olisi varaa kokeilla myös toisia. Toki pelikertojen karttuessa ja Tallon IV:n tullessa tutuksi tältä illuusiolta putosi aikalailla pohja. Mutta ensimmäisellä pelikerralla se fiilis oli aika vaikuttava. Metroid Prime 3:ssa sekä Bryyo että Sky Town ovat olleet tosi suoraviivaisia eikä ole tarvinnut vielä miettiä yhtään minne sitä seuraavaksi suunnistaisi. Toki Retro Studios kertoi, että kolmosessa vanhojen paikkojen kiertämisestä on tehty järkevämpää.  Näin kolmasosan jälkeen vaikuttaisi siltä, että se tarkoittaa sitä että itse pelin läpäiseminen ei vaadi niin suurta määrää edestakaisin juoksua kuin edeltäjissä, mutta jos haluaa keräillä kaikki ohjuspäivitykset ynnä vastaavat, niin silloin asia on toinen.  Onkohan tässä edes edellisten Prime-pelien keräilyvaihetta? Siis sitä, että keräillään kymmenkunta "jotain esinettä" epämääräisten vinkkien turvin saadaakseen pelissä jotain tapahtumaan. Pitkitysvaihetta tarkoitan.

Nyt yli puolenkymmenen pelitunnin jälkeen kontrolleista nauttii siinä määrin, että se on melkein jo rikollista. Tulee olemaan outoa palata MP1:n ääreen tämän jälkeen. Tokihan moinen legenda täytyy aina silloin tällöin läpi kahlata kuitenkin. No, Corruptionin kontrollit ovat kuitenkin todella palkitsevan tuntuiset.  Hyvää Wiin FPS-tulevaisuudelle lupaa se, että Matt C. kirjoittaa uusimmassa blogissaan, että EA:n tuleva Medal of Honor Heroes 2 ylittää MP3:n kontrollit kaikin mahdollisin tavoin ja on siten uusi virtanpylväs FPS-kontrollien suhteen Wiillä. Ja siinä on se 32-pelaajan nettipeli.  Että elämme mielenkiintoisia aikoja...

Mutta nyt taas tältä päivältä pillit pussiin ja huomenna palataan Samuksen kypärän taakse hengittämään Bryyon ilmaa.





Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 30.10.2007 20:09
Lainaus
Mutta nyt taas tältä päivältä pillit pussiin ja huomenna palataan Samuksen kypärän taakse hengittämään Bryyon ilmaa.

Tarkoitat kai Samuksen happivarastoja.

Tämä peli on kyllä tällä hetkellä prioriteetti numero uno. Pitää kai mukiloida joku, että saapi rahat kerättyä.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 30.10.2007 20:50
Olen jotakuinkin samassa kohdassa nyt kuin Epi. Tunteja on tosin puoli vähemmän. Plasma on kyl äijä.

Kuulun joukkoon joka pitää alkuperäisen Primen kontrolleja varsin sopivana pelille. Vertailu on mielestäni hieman epäreilua. Primen kontrollit toimivat mielestäni omalla tavallaan ja nyt kun Corruptionissa on enemmän FPS-kontrollit, niin muuttaa se jo pelityyppiä eri suuntaan. Kentien jengin raportoinnit toiminnan lisäyksestä johtuu puhtaasti nopeammasta ja intensiivisemmästä ohjauksesta, kun ei niitä vihollisia kuitenkaan niin paljoa enempää ole kuin aikaisemmissa peleissä.

Nautin siis muiden tapaan huomattavasti Corruptionin ohjauksesta, mutta samalla se muutti pelisarjan tyyliä toiminnallisempaan suuntaan. Eikä sekään välttämättä ole huono asia.

Putkikaan tämä ei ole sen enempää kuin aikaisemmat Primet. Nyt reitti on vain entistä selkeämpi ja pahimmilta haahuiluilta pitäisi kaikkien välttyä. Vieläkin on tosin paljon semmoista että pitää miettiä mihin Samuksen uutta ominaisuutta voisi käyttää, nämä pähkäilyt eivät aina tosin ole edellytys pelin läpäisyyn.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Rignel - 30.10.2007 21:00
Onkohan tässä edes edellisten Prime-pelien keräilyvaihetta?
Kyllä tässä edelleenkin fetch quest löytyy, mutta olen huomannut, että se edellisten alueiden ramppaamisen järkeistäminen tarkoittaa muun muassa sitä, että ne keräiltävät esineet löytyvät useimmiten aivan uusista paikoista. Pari löytää ihan pääseikkailun matkan varreltakin, kunhan vain nuuskii. Edellisissä Primeissä hommahan oli vain niin, että mennään johonkin vihjeen osoittamaan, aikaisemmin tutkittuun huoneeseen, ja käytetään uutta voimaa/taitoa/esinettä, ja poimitaan avainesine. Kolmosen tapauksessa siis mennään vain aikaisemmin läpipääsemättömästä ovesta sisään, jonka takana odottaa uusi alue. Ja vaikka jos avainesine löytyisikin loppujen lopuksi jo tutkitusta huoneesta, se voidaan saada vain aikamoisen mutkan kautta, tuntemattoman alueen läpi.  8)

Sitten on vielä sellanen yks hieno juttu, että tällä kertaa kaikkia avainesineitä ei vain heivatakaan yhteen paikkaan, vaan pelissä on eräs alue, jossa pääsee eteenpäin sitä mukaa kun avainesineitä löytyy. Tästä iso plussa, vaikkei se alue nyt mitenkään suuri ole. Sanon vain, että paikassa on aivan uskomaton tunnelma! Epi varautukoot, vaikka olet paikan kuistilla jo varmaankin käynyt.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tässä pelissä on kyllä oikea ohjuspakkausten inflaatio. Mitä pirua teen yli kahdellasadalla heikolla raketilla? Eiväthän ne edes jäädytä kunnolla. Edellisissä osissa ohjukset vähän niinkuin toimivat beam combojen käyttövoimana, mutta kun beam comboja ei ole, ohjukset oleskelevat vähän toimettomana, mitä nyt parissa puzzlessa pitää jotain räjäyttää. Ohjuspakkauksen löytymistä voi kyllä jo verrata sydämenpalasen löytymiseen. Kummallakaan ei tee juurikaan mitään.



Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 30.10.2007 21:17
Missä superohjus! Se oli mukava tiukkojen tapausten nokittaja noissa vanhoissa primeissä.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Rignel - 30.10.2007 21:22
Missä superohjus! Se oli mukava tiukkojen tapausten nokittaja noissa vanhoissa primeissä.
Kyllähän aina hyper missile löytyy, jota voi käyttää vain- yllätys yllätys- jokaisen väkivaltakohtauksen raitkaisijassa, hypertilassa!

Se nyt vain kuluttaa yhden ohjuksen ja kolmasosan phazon-tankista, joten pakkauksilla ei edelleenkään tee mitään.

Onkos kukaan muuten kuollut korruptioon? Tuli haaveri, kun piraattikommando pommitti phazon-kranulla, ja muutama muu tykitti samalla phazon-tykeillään. Siinä tulee meinaan aika kiire mätkiä tykitysnappulaa, kun phazon-kranun osumasta Samus siirtyy heti korruptoituneeseen hypertilaan tankki täynnä. Siinä ei ole kuin pari sekuntia aikaa tyhjentää liika phazon. Näyttää aika kivalta, kun visiirin peittää siniset lonkerot ja sininen home.
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 31.10.2007 20:10
Aaaah, yhä jännemmäksi ja jännemmäksi peli kokoajan muuttuu. Pelitunneissa kahdeksan takana, äsken maltoin tallentaa pelin ja laskea Wiimoten rahille. Mutta yhä vaikempaa on lopettaa pelin pelaamista mitä edemmäksi tässä pääsee!

Pääsin jo tutustamaan tähän "ilmapiiriltään huikeaan paikkaan". Eivät kyllä Rignelin hehkutukset yhtään yliammuttuja olleet. Sitä koskien:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Olen siis siinä kohtaa missä niitä pommin osia täytyy keräillä SkyTownissa. Sain Seeker Missilen juuri ennen tallennuspisteelle kävelyä. Sitä edeltäneet hetket olivat aika siistejä:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Melkoisen hienoa, että vaikka alueet vaikuttavat ensivaikutelmalta aika pieniltä, ne kuitenkin laajenevat myöhemmin ja uusia paikkoja paljastuu. Lopulta varmasti voi todeta kokonaisuuden, kaikki planeetat ja locationit yhteen summattuna, Corruptionin olevan aika ison kokoinen peli.

Jostain syystä muuten haluni nähdä 100& itemeillä saatava loppu on kovempi kuin koskaan aiemmin...



Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 31.10.2007 20:18
Onkohan tässä jotain mahdollisesti kustavia skanneja ja itemejä kuten muistaakseni ykkösessä oli siellä avaruusasemalla ? En tosin mene sitäkään vannomaan.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 31.10.2007 20:23
Onkohan tässä jotain mahdollisesti kustavia skanneja ja itemejä kuten muistaakseni ykkösessä oli siellä avaruusasemalla ? En tosin mene sitäkään vannomaan.
On varmasti. Ainakin kaikki kerran tai pari ilmestyvät viholliset. Joitakin vihollisia on kaikenlisäksi vielä hankala skannata. Esim laavassa pomppiva kala, joka on esillä puoli sekuntia joka toinen minuutti.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Tan - 31.10.2007 22:12
Scannit eivät tosin vaikuta 100% lopun saamiseen, siihen tarvitsee "vain" kaikki pickupit eli missile expat sun muut, scanneista saa tokeneita extroihin. : )


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Rignel - 01.11.2007 13:02
Onkohan tässä jotain mahdollisesti kustavia skanneja ja itemejä kuten muistaakseni ykkösessä oli siellä avaruusasemalla ? En tosin mene sitäkään vannomaan.
On varmasti. Ainakin kaikki kerran tai pari ilmestyvät viholliset. Joitakin vihollisia on kaikenlisäksi vielä hankala skannata. Esim laavassa pomppiva kala, joka on esillä puoli sekuntia joka toinen minuutti.
Niin, ja tässä taitaa olla kaikkein eniten missattavia skanneja tässä sarjassa.

Osa krediiteistä ja friend vouchereistakin ovat missattavia, mutta onneksi kaikki säilyy seuraavaan pelikertaan.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 01.11.2007 19:55
- Kuuleppas nyt, mikä se tuollai saa kirjoittamaan joka päivä fiiliksiä tollei päiväkirjatyyliin?

- Hmmm.. No, tosi hyvä peli tekee niin.

- No aijaa.

- Ja pojat, Prime 3 on hyvä peli!



Öh, ehkä noloin viestin aloitus koskaan. No, nyt lopetetaan P-kirjaimen jauhaminen ja siirrytään itse asiaan. Jos nyt minun viesteissäni sellaista koskaan onkaan. Eli tänään tuli pelattua MP3 prosenttitasolle 45, peliajan ollessa n. 9,5 tuntia. Tämänkin päivän varrelle mahtui niin makeita tapahtumia että... Puhuin eilen että olin kohdassa, jossa piti koota pommin osia. Seuraava spoiler-tagien taakse koottu kommentointi koskee mitä tapahtuu sen jälkeen.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Sky Townin bossi olikin sitten aikalailla helppoa kauraa, se meni todella vaivattomasti läpi ensimmäisellä kerralla. Samanlaista päänvaivaa ei siis aiheuttanut kuin Bryyon bossi minulle.


Sky Townin bossin jälkeen...

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Seivasin aika pian vanhan kunnon X-Ray Visorin saamisen jälkeen. Olihan tämä kyseinen visiiri tehty vaikuttavasti jo kahdessa edellisessä Prime-pelissä, mutta vasta tässä kolmosessa voidaan käyttää termiä "häkellyttävän upea". Ihastelin maailmaa X-Rayn takaa monta minuuttia ja olin häkeltyä miten hyvin pelimaailman yksityiskohdat siinä näkyivät.

Jaa-a, ikävästi se vain loppupuolta kohti tämäkin mestariteos taas taittuu. Kyllä tämä varmaan haikeaksi vetää kun loppuu, Retrokin meinaa pitää Metroidista lomaa ja tiedä sitten millaisessa muodossa Samus paluunsa tekee. Mutta eipä surra vielä. Sehän olisi sama, jos kylään tulisi vanha koulukaveri vuosien takaa ja aikoisi olla keskittävänä kokonaisena viikon, ja alkaisin suremaan tämän tulevaa lähtöä jo kaverin saapumispäivänä. Eli nautitaan kun voidaan ja muistellaan haikeana kun sen aika tulee.




Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Frank - 01.11.2007 22:06
Pitääkin kysyä tätä. Yksi syy sille, miksei ensimmäinen Prime ole oikein napannut, on skannaaminen. En tiedä miksi, mutta jostain syystä se on tuntunut siinä lähes pakonomaiselta. Missä suhteessa tämä on Corruptionissa? Pelaako skannaus merkittävääkin roolia, vai toimiiko peli ilman sitä?


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Rignel - 01.11.2007 22:34
Pitääkin kysyä tätä. Yksi syy sille, miksei ensimmäinen Prime ole oikein napannut, on skannaaminen. En tiedä miksi, mutta jostain syystä se on tuntunut siinä lähes pakonomaiselta. Missä suhteessa tämä on Corruptionissa? Pelaako skannaus merkittävääkin roolia, vai toimiiko peli ilman sitä?
No, ekan Primen osittaisena ideana oli, että skannaillaan ympäristöä ja selvitetään, että mitäs tänne maailmankolkkaan kuuluu. Muuten taustatarinasta ei tajua mitään.

Jei, läpi eilen, mutta ajattelin odotella muita, että pääsee puimaan. Sanonpahan kuiteskin etukäteen, että loppuvastus oli vaisu muihin Primeihin verrattuna, samoin myös ending. Tosin, jatkoa taitaa olla luvassa, ei tosin välttämättä Prime-nimen alla.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Tan - 01.11.2007 22:59
Spiderball saatu ja Skytownin magneettiraileja metsästellään, loppu häämöttää mutta vielä on reilusti expansioneja ja lorescanneja löytämättä. Perkeleen Retro kun menivät "vahingossa" laittamaan sen viittauksen Metroid Dreadiin yhteen scanniin, tuli se luettua mieleen heti että millonkas tää tulee, ja sitten muistinkin että koko tease oli huijausta.

Perkeleen wlan-purkki on mennyt mäsäksi niin ei saa Wiitä nettiin, vouchereita ois kiva saada ja jaella. :(


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Lanttu - 01.11.2007 23:06
Tänään jatkoin parin tunnin verran pelaamista, ja tallennus näyttää jopa huimat 10% (pelikellossa 3 h). Kummasti sitä saakin aikaa kulumaan, kun pari kertaa jää aivan typerällä tavalla harhailemaan, että mitäs nyt.

Tämän toisen pelisession aikana alkoi peli tuntua, vähemmän yllättäen, huomattavasti paremmalta, mutta kyllä tässä joitakin miinuksia on. Ensinnäkin tavaroiden turhan nopea ja aikainen saanti vie mielestäni hieman taikaa pois, edellisiin osiin nähden. Kyllähän se kieltämättä ensimmäisessä ja toisessa osassa aina välillä turhautti, kun kovinkaan moneen paikkaan ei aivan aluksi päässyt, mutta olihan siinä paljon enemmän fiilistäkin, kun vihdoin pääsi koluamaan vanhoja paikkoja uusien pukupäivityksien kanssa. Corruptionissa ei ainakaan tähän mennessä ole ollut tällaista lainkaan, vaan lähes kaikkialle on päässyt heti suoraan, ja ehkä yhtä missile upgradea lukuun ottamatta kaikki tavarat ovat löytyneet suoraan reitin varrelta, ilman minkäänlaista etsimistä tai löytämisen iloa. Eiköhän tilanne tämän osalta kumminkin parane alkutuntien jälkeen.

En tiedä olenko ainoa, mutta mielestäni bloomia on ajottain käytetty aivan liikaa. Paljon vähempikin olisi riittänyt, vaikka omasta puolestani tuon olisi saanut heittää vaikka kokonaan poiskin. Muuten grafiikka on hyvää, vaikka alun avaruusalus ja ensimmäinen planeetta olivatkin yleisilmeeltään erittäin tylsistyttäviä.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 02.11.2007 16:57
Lainaus
En tiedä olenko ainoa, mutta mielestäni bloomia on ajottain käytetty aivan liikaa. Paljon vähempikin olisi riittänyt, vaikka omasta puolestani tuon olisi saanut heittää vaikka kokonaan poiskin. Muuten grafiikka on hyvää, vaikka alun avaruusalus ja ensimmäinen planeetta olivatkin yleisilmeeltään erittäin tylsistyttäviä.

Se bloomi räjähti yhtäkkiä vuosi pari sitten. Okamit, GoW:it ja muut TP:t Wiillä ja PS2:lla ovat täynnä tätä efektiä. Mutta kyllä se toimiikin tietyissä tilanteissa.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: migge - 02.11.2007 17:16
Itse en ole edes pahemmin kiinnittänyt huomiota tässä pelissä efektiin. Kun TP:ssä sitä on siedettävyyden äärirajoihin asti, niin tässä sitä huomaa ehkäpä vain paikoista joihin se oikeasti kuuluu.

Olen nyt juuri saanut pudotettua Sky Townin pommin. Fiilikset voi kerrata tuosta Epin postauksesta.

Tänään pistän vielä paikan pomoa kuonoon ja lähden vähän tutkimaan uusia paikkoja. Hienolta tämä on tuntunut. En nyt lopullista tuomiota halua vielä antaa, mutta voin jo hyvillä mielin sanoa että kyllä tämä ainakin Echoesin voittaa miten päin tahansa.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 02.11.2007 18:40
Sanonpahan kuiteskin etukäteen, että loppuvastus oli vaisu muihin Primeihin verrattuna, samoin myös ending.
Näitkö sataprosenttisen lopun?





Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Rignel - 02.11.2007 21:29
Sanonpahan kuiteskin etukäteen, että loppuvastus oli vaisu muihin Primeihin verrattuna, samoin myös ending.
Näitkö sataprosenttisen lopun?



Joo. Meinaatko että kerron?

Spoileri (osoita katsoaksesi)
:o :rollaus:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Aika vaisu kummiskin siis.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 02.11.2007 23:06
Tämänpäiväinen Metroid-seikkailu käsitti ainakin yhden tosi makean bossimatsin, pimeälle puolelle kääntynyttä palkkionmetsästäjää vastaan. Aiemmat väännöt Rundasia ja Ghoria vastaan olivat varsin mukavia, mutta kyllä tämä kolmas matsi oli vielä niitäkin parempi. Siinä oli ennenkaikkea fiilistä paljon! Spoiler-tageihin...

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Energiatankkeja alkaa muuten olemaan jo aika kiva määrä, 5 taitaa puuttua enää.





Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Frank - 03.11.2007 22:38
Testasin tätä tänään DigiExpoilla, ja ohjaus tuntui todella hyvälle. Peli jopa kiinnosti paljon enemmän kuin ensimmäinen Prime (jossa en edelleenkään ole pelannut ensimmäisen kentän jälkeen paljon mitään), joten saatan hyvinkin ostaa pelin. Jonkin omituisen lentävän liskon tapoin juuri ja juuri ilmatunnellissa, kunnes aikani päättyi. Todella hauskan tuntuista, ja sitä edeltävä kentän alun ovipulma oli aika mukava.

Hiukan kyllä harmitti, kun kysyin esittelijältä pelikokeilun jälkeen, miten suuressa osassa skannaaminen on. Hän kertoi sen olevan samassa osassa kuin ensimmäisessä Primessä, joka harmitti todella paljon, sillä minua ei voisi vähempää kiinnostaa se. Ovien avaamisessa se toimii, mutta en jaksa lukea tietoa fantasia-maailmasta. Todistakaa ennakkoluuloni ja pelkoni vääräksi, niin saatan ostaakin pelin.

Hiukan kyllä kyrsi se, kun minua ennen pelasi joku, joka selvästi oli pelannut peliä jo kotonaan. Jannu osasi kontrollit täydellisesti, eikä hänellä mennyt mikään pieleen. Teki mieli sanoa, että "lähepä poika kotiin pelaamaan Corruptionia, ja anna sitä kokeilemattomille mahdollisuus testata".


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Pyramidhead - 03.11.2007 22:58
Todistakaa ennakkoluuloni ja pelkoni vääräksi, niin saatan ostaakin pelin.

Kyllä se skannaaminen samassa asemassa on kuin ennenkin. Se täytyy kyllä sanoa, että tuo on aina ollut Primeissa yksi parhaista ominaisuuksista. Kannattaa kokeilla peliä pidemmältikin. Saatat yllättyä ja pitääkin skannaamisesta. Jos ei muuten niin on uskomattoman tyydyttävää saada skannattua kaikki mahdollinen. Tietenkin skannien sisältö on silti paras syy tuohon. Täyttä kokemusta pelistä ei varmasti saa irti ilman skannausta ja muutenkin pelaaminen ilman sitä on melko vaikeaa, koska koskaan ei tiedä mikä on tärkeää skannattavaa ja mikä ei.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Tan - 03.11.2007 23:16
Menihän se sitten viidessä päivässä läpi, noin 17h ja 100% itemeistä. Tylsä loppu, ei voi muuta sanoa. Ja Retro kusi Samusin kasvot täysin, lafkan taidot ovat selvästi muualla kuin hahmomalleissa. Oisivat voineet pirauttaa NST:lle ja lainata heidän Hunters modeliaan. http://www.youtube.com/watch?v=AblRvlzRppw Muuta naristavaa on että turhia scanneja oli jonkin verran liikaa ja missileistä puuttui munakkuus. Hyvää taas kontrollit, monipuoliset wiimote kikkailut, hyvät bossit ja monimuotoiset maailmat. Retron art direction ei petä, jälleen kerran! Vähäsen se kirpasee ettei Retron taitoja tule näkemään HD:nä pitkään aikaan.
Tuli ehkä napistua liikaa huonoista puolista, mutta eivät ne niin paljoa vaikuta. Wiin parhaita, ellei paras peli tällä hetkellä, Galaxya kun ei olla vielä julkaistu.

...ja ohjaus tuntui todella hyvälle.

Grammarpolice. Ablatiivissa, ei allatiivissa kiitos, pieneen päähäni saattuu kun näkee ja kuulee tuollaista vääryyttä. :,(

Ja osta nyt se peli, scannaus ei ole pakollista kuin niissä kohdissa kun pitää aktivoida ovi/hissi tai saada selville pystyykö esim. jonkin oven tiellä olevan metallikasan repimään pois tieltä grapplella, ja lore scannit on helppo erottaa muista jos yhtään haluaa tietää ympäristöjen ja tapahtumien taustoista. Minua Metroid pelien universe ainakin kiinnostaa.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Frank - 03.11.2007 23:26
...ja ohjaus tuntui todella hyvälle.

Grammarpolice. Ablatiivissa, ei allatiivissa kiitos, pieneen päähäni saattuu kun näkee ja kuulee tuollaista vääryyttä. :,(
(http://img141.imageshack.us/img141/9116/dieuv5.png)

Huomasin kyllä sen sen kyllä, mutten jaksanut korjata virhettä. (EDIT:  :rollaus: )

Lainaus
Ja osta nyt se peli, scannaus ei ole pakollista kuin niissä kohdissa kun pitää aktivoida ovi/hissi tai saada selville pystyykö esim. jonkin oven tiellä olevan metallikasan repimään pois tieltä grapplella, ja lore scannit on helppo erottaa muista jos yhtään haluaa tietää ympäristöjen ja tapahtumien taustoista. Minua Metroid pelien universe ainakin kiinnostaa.
Kuulostaa paremmalta. Pitää nyt katsoa, jos jaksaisin kahlata ensimmäisen Primen läpi, kunhan olen ensin Colossuksen läpäissyt.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: MasterTK - 05.11.2007 08:19
Skannaus on parasta Metroid Primeissa. CFrank voi hukuttautua jokeen.. >_>


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Frank - 05.11.2007 17:24
Skannaus on parasta Metroid Primeissa. CFrank voi hukuttautua jokeen.. >_>
No en tiedä, miksen siitä skannauksesta niinkään pitänyt. Ehkä syynä oli se, että pelaamattomien pelivuori oli ensimmäistä Primeä aloitellessa muutenkin sen verran korkea, että se ei oikein napannut. Pitää kokeilla uudelleen, kunhan viimeinen kolossus on kaatunut.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 05.11.2007 20:34
Kolmaskin siemen ja sitä myöten sen loppubossi on nyt pistetty pazkaksi, lasissa n. 12,5 tuntia peliaikaa ja prosentteja 59.

Täytyy kyllä sanoa, että tuolla kolmannella planeetalla on ollut aivan törkeän hienoja hetkiä. Menevät jopa kaikkien aikojen ikimuistoisimpien listalle minun kokemuksissani. Asioita, joita en luullut Metroid-pelissä näkeväni, tuli vastaan ja ne olivat erittäin jännittäväksi tehtyjä. Eli kolmannen planeetan tapahtumia ja fiiliksiä sen bossista:

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Jaa-a, on vähän semmoinen tunne että seuraavat pari tuntia on vähän sellaista suvantovaihetta ja ehkä joidenkin puuttuvien itemien keräilyä. Ja muutenkin ajattelit mennä kiertämään Bryyossa ja SkyTownissa näillä uusilla pukupäivityksillä ja katsoa mitä kivaa niistä paikoista sitten löytyy. Josta tämän sitten 100% koittaisi läpäistä, aikaa on ennen Mariota kymmenisen päivää, joten eiköhän se hommaan riitä.



Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: despo - 05.11.2007 20:45
Itse olen aika samoissa maisemissa kuin Ephram.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Ennen tätä ajattelin kuitenkin kerätä kaikki puuttuvat esineet ja yrittää skannailla kaikki mahdolliset jutut, mitä löydän ennen viimeistä etappia. Viimeisenkin Energy Tankin sain tuossa iltapäivällä ja muista itemeistä on 91/100, joten ei näiden keruuta viitsi enään keskenkään jättää...


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: despo - 06.11.2007 20:24
Pamahti äsken läpi tämäkin peli ja ensimmäinen läpäisemäni Metroid-peli koskaan. Aivan loistava pelihän kyllä kyseessä. Kenties jopa parhain Wii-peleistäni.

Statseista sen verran että vaikeusasteena oli tuo Normal ja peli tuntui kyllä paikoin aika helpolta. Kerran vain onnistuin kuolemaan ja sekin oli korruptioon viimeisessä kentässä. Itemeistä tuli kerättyä 100% joten läpäisyprosenttikin on sen mukainen ja aikaa meni 16h 40min. Täydellisen lopun pääsin siis näkemään, josta lisää alla:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Seuraavaksi sitten vaikeammalla Hypermodella :)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 06.11.2007 20:27
Tänään metsästelin vähän energy cellejä ja ohjuspäivityksiä. Jostain syystä Energy cell -jahti ei tunnu ollenkaan häiritsevältä, ei ollenkaan samalla kuin mitä temppeliavaimien haaliminen Metroid Prime 2:ssa. Tokihan Corruptionissa nuo cellit tuntuvat löytyvän melkein kaikki Samuksen matkan varrelta. Ja niitä jotka eivät löydy, niiden alueille on kiva palata uusien päivitysten kanssa kun löytää muutenkin kaikkea kivaa. Tämä "pakollinen paha", joka tuo pelikelloon taas muutaman lisätunnin, on tehty ihan hyvin kolmannessa Primessa.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 08.11.2007 22:20
No niin, läpihän tämä sitten napsahti. Tosin vain 81% tavaroista matkassa, ne uupuvat etsin myöhemmin kyllä.

Hirmuisen tyydyttävä seikkailu tämä kolmas Prime. Pelin rytmitys on hyvin lähellä täydellistä. Juuri kun on kyllästynyt samoihin maisemiin, peli heittää kehiin uutta planeettaa, joka eroaa aina selkeästi ulkoasultaan ja sielultaan edellisestä. Ihmeteltävää riittää siis hirmuisesti.  Tässä hieman koottuja mietteitä pelistä, eivät spoilaa.

- Metroid Prime 3 on todella upean näköinen peli, joka Wiin mittapuulla on ihan omissa kasteissaan. Varsinkin tarkat ja terävät tekstuurit (niiden tarkkuus tuplattiin aiemmista peleistä) ihastuttivat. Wiissä on potkua, mutta konsolista ei ole kovinkaan monesti yritetty saada paljonkaan irti. Toivottavasti 3rd partytkin ryhdistyisivät eivätkä syytäisi markkinoille pelkästään kalastussimuja nopean ja helpon rahan toivossa.
- MP3 on selkeästi helpompi peli kuin mitä edeltäjä ja myös selvästi Prime ykköstä iisimpi paketti. Pomoja lukuunottamatta taisin vain kerran loppupuolella mennä pahasti paniikkiin vähän energian vuoksi. Korruptoitunut en kertaakaan.  Noh, tämä vaikeustaso sopi kuitenkin minulle itselleni kuin nappi silmään enkä siitä rupea nyt yhtään valittamaan. 
- Audiopuoli pelissä on tiukkaa Metroid-laatua. Alkupuolella on kuitenkin selkeästi pelin paras tarjonta tällä osa-alueella, musiikin taso hieman laskee puolivälin jälkeen.  Esimerkiksi Bryyon musiikit ovat mahtavia, mutta parissa sen jälkeen tulevassa planeetassa ei enää samaa tasoa saavuteta, minun makuuni ainakaan.  Musiikillisesti Corruption ottaa kakkosesta selvän niskalenkin, mutta Prime ykkösen unohtamatonta soundtrackia se ei piekse. Kokonaisuus ei vain ole aivan yhtä hyvä.
- Jos vertauttaisin Prime-trilogian elokuvamaailmaan, olisi tämä hyvinkinl lähellä alkuperäistä Star Wars -trilogiaa. Tarkoitan, että ensimmäinen Star Wars oli aikoinaan todella merkittävä ja uutta luova leffa, Prime ykkönen taas oli vuonna 2002 teknisesti huikea saavutus, joka yksilöllisesti ja pieetillä rakennettujen maailmojen sekä ensimmäinen persoonan seikkailut uudelleen määrittävän pelitavan ansiosta nousi kriitikkojen lempilapseksi.  Ja ei liene myöskään hirveän vaikeaa löytää yhtymäkohtia Metroid Prime kakkosesta ja Empire Strike Backista; molemmat ovat trilogian keskimmäisiä osia ja huomattavasti ykköstä synkempiä tapauksia. Tosin, Empire Strike Back on paras SW-leffa, mutta Echoes ei ole paras MP-peli, joten tämä teoria ei sinänsä ole aivan käypä.  Corruption vertautuu taas Jedin paluuseen täysin kelvollisesti, sillä se on paljon ensimmäinen trilogian osan tapainen ja niiden teematkin ovat osittain vähän yhteneviä.
- Kontrollien puolesta täytyy sanoa, että ne ovat niin lähellä täydellistä kuin vain mahdollista. Pelaaminen on silkkaa nautintoa, tämän jälkeen tuntuu turhauttavalta palata dual analogeilla ohjattavien räiskintöjen pariin. Vaan olenko minä edes palaamassa? Enpä taida.  Kontrollit väkevöittävät myös immersiota paljon enemmän kuin ensialkuun edes luulisi. Tunne, että on osa pelimaailmaa ja itse Samuksen visiirin takana, vahvistuu paljon.
- Miellyin kovasti tapaan miten Corruption rikkoi monelta osin perinteistä Metroid-kaavaa. Kuka on määrittänyt, että kaikkien Metroid-pelien on seurattava niitä tiettyjä sääntöjä orjallisesti, jotka on sarjan ensimmäisten pelien toimesta asetettu? Tarkoitan, että tietyt asiat täytyy pitää ennallaan jotta perustunnelma kyetään säilyttämään, mutta se ei poista mahdollisuutta lisäillä sellaisia juttuja joita ei ennen pelisarjassa olla nähty. Corruption onnistuu tässä mainiosti.  Minun makuuni uusia elementtejä ja asioita olisi saanut tulla vastaan enemmänkin. 


Metroid Prime 3: Corruption on todella hyvä peli, joka reilulla kädellä voittaa sarjan edellisen osan.  Taistelu Prime1:n kanssa on sitten jo paljon tiukempi. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jopa näiden "Prime 1 oli uskomaton vuonna 2002" -etujen jälkeen Corruption on sittenkin minulle itselleni mieluisampi peli, joten sen julistan voittajaksi.  Sen rytmitys ja vaihtelu sekä yllätykset upposivat minuun kuin se kuuluisa kuuma veitsi voihin. Puhumattakaan siitä, että kontrollien puolesta tämä on niin paljon kahta aiempaa edellä. MP3 on peli, jonka olisi syytä löytyä jokaiselta sellaiselta Wii-omistajalta, jolle uppoavat parhaiten suuren mittakaavan seikkailut.

Olo on hieman haikea. Koska näemme Samuksen seuraavan kerran Nintendon pääkonsolilla?





Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: tuhis - 29.11.2007 19:58
Mie oon pitemmän aikaa haaveillut Metroidista tyyliin Final Fantasy Tactics. On semmoiset tunnelmat, että on jotain tullut jo mussuteltua tästä Pelaajaboardeilla, mutta vaikken olekaan mikään HC-skifisti, olisi se mielenkiintoista säätämistä jos esimerkiksi variasuitin toimintaominaisuuksissa täytyisi ottaa huomioon voimantuotto ja pystyisi kustomoimaan hyvin pitkälti sitä mitkä aseet, suojat tai erikoisvälineet toimisivat ja millä teholla, ja mitkä jäisivät sitten pois käytöstä tai olisivat heikompia. Taisteluissa pystyisi tietyssä mielessä buuttamaan puvun joka siirtäisi virransyötön toisenlaisiin asetuksiin, ikäänkuin stancen vaihto jos vastassa on tietyntyyppistä pököä johon ei aseet tehoakaan ja tarvitaan ylimääräistä juissia suojiin.

Siitä olen myös (sairas kun olen) haaveillut, että Samus olisi rampautunut ja ties mitä, ja tämä Chozojen pyjama antaisi sitten tarkoitusta elämälle, mutta koettelisi myös vakaumusta ja ajaisi pohdiskeluihin sellaisten asioiden parissa, kuin että miksi juuri minä menisin minnekään kettään jelppimään. Samuksen normiluukkia olen vihanut aina melko antaumuksella.

Hieman erilaista Metroidia kaipaisin. Kenties vakavampaa ja haluaisin nähdä tämän DS:llä, syystä tai toisesta. MP3 oli ihan toimiva, muttei mielestäni poikkeuksellinen miltään osa-alueelta. Sain mitä odotin ja olen kyllä ihan tyytyväinen.

Löytyi tämmöinen piisintynkä jonka olin joskus tehtaillut, mielessä jonkinasteinen Samuksen yksinäisyys ja loputtoman avaruuden paino ynnä kylmyys.

http://files-upload.com/files/649303/portents.mp3


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 19.12.2007 20:54
Kiire kirjoitella joten tässäpä tulee.

99& läpi tässä viikko sitten ja pitääpä etsiä se viimeinen prossa jostain.

Peli oli hyvä, mutta jälkeenpäin tarkasteltuna se huonoin Prime. Huono on toki vähän voimakas sana, mutta nuo juonikuviot ja planeetalta toiselle lentäminen eivät tuoneet mitään hyvää peliin vaan päinvastoin mystisyys haalistui suuresti. Muut hunterit olivat turhia joskin ihan kivoja lopareita.

Pelaaminen oli sujuvaa ja uusi ohjaus oli bueno. Vaikeustaso oli vedetty niin alas, että Veteran oli käytännössä normal ja säälin porukkaa joka pelasi pelin helpommalla tasolla. Ei meinaan haastetta liiaksi löytynyt.

Lisääntynyt taistelu ei myöskään ollut järin jännää ja puzzleilla ei peli juhlinut. Oikeastaan Corruptionin parhaat puolet nähtiin jo edellisissä osissa, eli musat, seikkailu ja hienot maisemat.

Kohtasin myös pelissä aika suuren bugin, eli siellä emoaluksessa tuleva lonkero metroid kuoli yhdestä osumasta. Jännä juttu kyllä.

Niin ja samuksen ruma näkyi jo alussa!! Ei näin. Loppukin oli aika töksähtävä.



Ysin peli.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Zuor - 19.12.2007 21:12

Kohtasin myös pelissä aika suuren bugin, eli siellä emoaluksessa tuleva lonkero metroid kuoli yhdestä osumasta. Jännä juttu kyllä.


Spoileri (osoita katsoaksesi)



Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 21.12.2007 16:54

Kohtasin myös pelissä aika suuren bugin, eli siellä emoaluksessa tuleva lonkero metroid kuoli yhdestä osumasta. Jännä juttu kyllä.


Spoileri (osoita katsoaksesi)



Ahaa siis mulla kävi vaan älytön munkki, sillä minulla ei ollut tuota visoria päällä.
Lainaus
^Samuksen ruma?

 :lol:

...naama.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 02.01.2008 13:53
*pientä spoilagee




Dodiin 100% läpi ja yhden vitun ohjuspäkin jälkeen, jota en älynnyt etsiä kun luulin, että 250 on maksimi ja en edes huomannut sitä x/x item-lukemaa valikoissa :rollaus: Tulipahan skannailtua kaikki mahdollinen...

Pienen tauon jälkeen pelin miljöö kyllä vakuutti varsinkin kun kaikki kolkat tuli nuuskittua. Piraattien kotipesä oli visuaalisesti upea vaikkakin jätti hieman toivomisen varaa tekemisen puolella. Lopari oli vielä tylsempi tapaus kuin ensikerralla pelatessa. Ei paljoa oikeasti kiinnosta taistella jonkun tylsän leijuvan pään kanssa kun kolme Primeä ollaan Dark Samusta jahdattu. Ihme sähläystä...

Secret Ending oli totutun mysteerinen, tosin eikai se alus ollut se jäämiehen purkki ? Vähän oli samaa näköä.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Pyramidhead - 02.01.2008 18:49
Secret Ending oli totutun mysteerinen

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 03.01.2008 16:59
Secret Ending oli totutun mysteerinen

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Valaise minua, en ole läpäissyt Huntersia.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Pyramidhead - 03.01.2008 22:21
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Juurikin näin. Ainakin siltä vahvasti vaikuttaisi.
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 04.01.2008 08:15
Tylsää :(


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Koo - 28.06.2008 12:43
Cdonista kun halvalla sai niin tuli ostettua, sen jäärunkun Bryyossa sain eilen niitattua. Ei kyllä vielä ole vakuuttanut, kaikki tuntuu niin tylsältä MP1seen verrattuna. Alku ja sen dialogit oli niin huonoja että itketti. Jospa tähän vielä tulisi sitä seikkailun tuntua, ja ehkä mielenkiintoisia planeettoja ja bossejakin..


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: zoukka - 28.06.2008 13:09
Jep alku ei ole pelin parasta antia. Mutta seuraava "planeetta" on hyvä ja hieno ja siellä on hyvät popit. Ja odota vaan niitä "oikeita" pomoja, minuun ne tekivät ainakin vaikutuksen. Olipa yksi jopa hulluudessaan ehkä yksi sarjan parhaista.

Nuo bounty hunterit on kaikki aika tylsiä tapettavia :/

Niin ja lopari on paskin ikinä :/


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Koo - 28.06.2008 14:02
Juu, oon vielä ihan optimistinen pelin suhteen ja on tuossa Bryyossakin ollut jo pari hyvää hetkeä.. Alottaessa tuli vaan sellanen ''ei tää voi olla näin paska'' -fiilis.  :lol:

Edit: Ja harmi, että se eristyneisyys ja yksinäisyys on tavallaan dumpattu, mielestäni olisi roimasti mielenkiintoisempaa jos dialogia ei olisi sanaakaan koko pelissä. Ei vaan sovi Metroid Primen tyyliin, ja laimentaa tunnelmaa melko paljon.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Teppo Holmqvist - 30.06.2008 21:31
MP3:C on kyllä aika hyvä peli, mutta siitä kyllä huomaa sen että Retro on käytännössä tehnyt samaa peliä kuusi vuotta putkeen. Tietynlainen väsyneisyys alkaa jo pilkistää.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Ephram - 30.06.2008 21:56
Kid Icarus Wiissä Retro pääsee taas leikkimään uudella konseptilla...  ;)


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Pyramidhead - 30.06.2008 22:11
Eiköhän se Icarus tule Factor 5:ltä.


Otsikko: Re: Metroid Prime 3: Corruption
Kirjoitti: Lanttu - 12.07.2008 01:12
Olen taas pelannut yli puolen vuoden tauon jälkeen parina iltana tunnin parin sessiot, ja on tämä vaan jännä peli. Peli on ärsyttävän putkimainen aiempiin pelaamiini osiin nähden, enkä erityisemmin syty aluksella pelleilyyn oikeastaan missään muodossa. Pelimaailma ei tunnu tarpeeksi yhtenäiseltä. Silloin, kun nämä asiat unohtuvat ja alkaa vähitellen pääsemään Metroid-fiilikseen, onnistuu peli pudottamaan sen taas nolliin naisäänen alkaessa sepustamaan seuraavaa tehtävää. Echoesin bähäinen dialogi vielä meni, mutta Corruptionissa se pistää vain ja ainoastaan vituttamaan.

En tiedä miten kuvailla sitä typertyneisyyttä, kun tänään pääsin uuteen huoneeseen, jossa tarvittiin ensimmäistä kertaa screw attackia, ja ennen kuin olin edes päässyt itse huonetta tutkimaan, miesääni muistutti miten joudun ehkä palaamaan jo läpi pelatuille alueille sittemin saatujen tavaroiden kanssa, että pääsisin eteenpäin. Ihanko totta?? Tosin pitäisi ehkä olla kiitollinen, että jatkuvasti neuvotaan ja annetaan uusia tehtäviä, sillä näin peli etenee jatkuvasti, eikä pahoja jumiin jäämisiä juuri tule. Putkimaista maailmaa, josta löytyy aiempaa vähemmän salaisuuksia, olisi näet varsin tylsä tutkia. Graafisesti peli on sentään hieno, vaikka bloomia onkin käytetty aivan liikaa aivan liian usein. Monesti olen halunnut päästä nopeasti eteenpäin, ettei joutuisi tiettyjä alueita ja paikkoja (etenkin Bryyossa) katselemaan. Sky Town on onneksi poikkeus, ja näyttää aivan mahtavalta. Etenkin ulkotilat ovat sellaista silmäkarkkia että.

Hyvä peli kyseessä kumminkin, ja varmasti tulen jossakin vaiheessa pelaamaan läpi. Itselleni metroidit ovat kumminkin etenkin fiilistelypelejä, ja valitettavasti Corruptionista löytyy pahojakin fiiliksen rikkojia. Kertaakaan ei pelin kanssa ole ollut yhtää hyvää fiilistä mitä ensimmäisen Primen, Echoesin tai Super Metroidin kanssa on ollut. Tokihan pelejä saa ja pitää uudistaa. Joskus siinä onnistutaan, joskus ei. Minulle Corruption on tässä suhteessa epäonnistuminen.