Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Lauta- ja korttipelit  (Luettu 13174 kertaa)
Lauta- ja korttipelit « : 08.08.2012 00:29 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Pelikeskutelua tämäkin, mutta pitipä pitkän pohdinnan jälkeen luoda tämmöinenkin ketju. Joten kaipa täällä laudalla porukka pelailee muitakin kuin elektronisia pelejä. Joten... mitäs lauta- ja/tai korttipelejä täällä porukat tykkää pelailla, siis muutakin kuin Kimbleä, Afrikan tähteä ja pokeria?

Oma lempparini taitaa tällä hetkellä olla Sirlin Gamesin Yomi. Tekijä mainostaa peliään korttipohjaisena kahden pelaajan taistelupelinä, eikä se kovinkaan kaukana moisesta ole. Toisin kuin esimerkiksi MTG tai muut vastaavat pelit, jokaisen "hahmon" pakka on jo suoraan valmis, eikä pakan sisältöä pääse rukailemaan. Tässä on toki hyvät ja huonot puolensa: hyviin kuuluu se, että peli on valmis ostettaessa ja on kertaostos, mutta toisaalta kaikki hauska kokeellinen pakkasäätö lentää ikkunasta.

Yksinkertaisin termein peli on paperi-kivi-sakset, missä pelaajat iskevät pöytään kortin, joka määrää blokkaatko, heitätkö vaiko hyökkäätkö. Peli muuttuu astetta monimutkaisemmaksi siinä, että jokaisella hyökkäyksellä on eri nopeudet, jokaisella hahmolla on eri määrä hipareita ja kahden hahmon pakat eivät todellakaan sisällä samoja kortteja. Toisella hahmolla saattaa olla paljon heittoja pakassaan, kun taas toisella ei välttämättä ole kovinkaan montaa heittoa.

Sääntösetti on loppupeleissä erittäin yksinkertainen, mutta Go-tyyliin hyvä pelaaja voittaa aina paskemman pelaajan.

Toinen erittäin hauska peli on 7 Wonders, mikä on taas aivan toisella tavalla hieno peli. Se on käytännössä, kuten eräs saitti sen tiivisti, korttipeliksi tiivistetty Civilization. Maksimissaan seitsemällä pelaajalla pelattava peli on siitä mielenkiintoinen, että pelaajien määrä ei muuta yksittäisen pelaajan kokemusta mitenkään merkittävästi. Jokainen pelaaja saa käteensä tietyn määrän kortteja ja vuoron loputtua siirtää kortit eteenpäin. Tärkeintä onkin lukea pakasta, mitä muut pelaajat rakentavat, josta voikin päätellä, mitä itse kannattaa rakentaa.

Ainoa miinus omalla kohdalla on, ettei pelaajien välistä interaktiota tapahdu oikeastaan ihan hirveästi. Korttien kirjanpitämisen lisäksi pelissä pelataan käytännössä pasianssia, kunnes aika vaihtuu ja pisteet pitäisi laskea. Tässä on toki puolensa, sillä kukaan pelaajista ei varsinaisesti tipu pelistä missään vaiheessa (ja jää kädet taskussa toljottamaan muiden peliä). Ja onhan sitä tullut jauhettua suhteellisen monesti eikä kyllästymistä vielä ole tapahtunut.

A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #1 : 08.08.2012 00:54 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tänä vuonna on tullut aloiteltua lautapelaamista. Toki aikoinaan Monopoli, Afrikan tähti jne, mutta siitä nyt jo varmaan lähemmäs 15 vuotta.

Carcassone, 7 Wonders ja Ticket to Ride olleet toistaiseksi rotaatiossa, eli aikasta kasuaalikamaa käsittääkseni vielä.

Carcassonessa tullut hankittua aika paljon lisäosia, viimeisimmät eilen. Todella hauska peli, niin peruspelinä kuin lisäosillakin. Eiliset lisäosat (jotain kreiviä, pormestaria ja suurluostaria ym.) tekivät pelistä mielestäni helvetin mielenkiintoisen, lisäsivät vaihtoehtoja peliin.

Ticket to Ride (USA) on hauskaa, tulee vähän valepaskahousu mieleen. Pitää bluffata ja peitellä omia tekemisiään ja pelata toisia pihalle. Sopivan yksinkertainen ja onnea yhdistettynä taitoon sopivassa määrin.

7 Wondersia tullut pelattua vasta kaksinpelinä, tosin aika paljon. Vähän mietityttää, voiko jollain 5 pelaajalla taktikoida yhtä paljon kuin kahden pelaajan versiossa, mutta sen näkee sitten aikanaan, kun saa muitakin houkuteltua peliä kokeilemaan.

Kaikki kolme peliä ovat jo tarjonneet todella paljon hupia ja jatkuvasti tietynlainen himo päästä jotain pelaamaan. Ja varmasti tulee hankittua lisääkin pelejä. En ymmärrä, miksei ole jo aiemmin tullut hypättyä lautapelien kelkkaan. Jotenkin niiden olemassaolon on vaan onnistunut unohtamaan.

Pitää tuohon Yomiin tutustua. Korttipelit on hauskoja, iPadilla pyörinyt Magic, Ascension ja Assassins Creed Recollection ja Eye of Judgment koukutti PS3:lla, joten eiköhän tuokin maistu.
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #2 : 08.08.2012 03:40 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Itsekkin olen tätä lajia harrastanut vuosia ja suhteellisen paljon: on tullut pelattua monet 7wonderssit, dominionit, ticket to ridet, catanit, carcassonnet ja monet vastaavat europelit. Uusin tuttavuus omalla kohdalla on ollut ameritrash pelit joita olen päässyt jyynimään MasterTK:n kotikolossa.

Oma suosikkini lautapeleistä on Caylus. Ainoa tuuriin pohjautuva asia koko pelissä on aloitusjärjestys, mutta sen jälkeen taito ratkaisee kaiken. Jos siis kiinnostaa joku vähänkään monimutkaisempi lautapeli kuin 7wonders, mutta ei varsinaiseesti hotsita mitkään kymmeninen (tai satojen >_>) sivujen sääntökirjat, niin Caylus vaan kainaloon ja baanalle..

(Tuota fräönin mainitsemaa Yomia sekä Puzzle Strikeä pääsee pelaamaan selaimella: http://www.fantasystrike.com/game/index.php Selainversiossa on ilmaisena viikoittain vaihtuvat 2 hahmoa ja olenkin pelannut Puzzle Strikeä tuolla jonkin verran.)
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #3 : 08.08.2012 11:02 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Itse suosin pykälää raskaampia ja monipuolisempia lautapelejä. Ja vaikka peli olisikin hyvä, niin jätän ostamatta jos sen teema tai graafinen tyyli on paskaa, koska en vaan kestä europelejä joissa aiheenaa on esim. "Lähi K-kauppa", pelilautana ruskea pahvi jossa mustia neliöitä ja pelinappuloina aina eri värisiä puupaloja.

Itse en vuosiin pelannut mitän lautapelejä, koska en tiennyt mitä oli tarjolla. Suomessa kunnollisia lautapelejä tarjoaa ainoastaan pari kauppaa, joten Prismojen Kimble-hyllyt vääristivät omaa näkemystäni pitkään lautapeleistä. Sitten löysin ulkomaisia lautapelikauppja, perehdyin skeneen ja tajusin että on olemassa myös muitakin lautapelejä kuin Anttilan alahyllyllä näkyvä Carcassone.

Ja koska olen täysin kyllätystynyt yliyksinkertaistettuihin konsolipeleihin, niin aloitin lautapelaamisen heti sieltä hiukan raskaammalta osastolta. Tällä hetkellä muutamia omasta hyllystäni löytyviä pelejä:

Starcraft + lisäosa Brood War:



Äärimmäisen eeppinen, syvällinen ja monipuolinen peli, enkä voisi keksiä parempaa tapaa muuttaa StarCraftia lautapeliksi. Ohjekirja murtaa miehen alkuunsa (85-sivua + lisäosan 20 sivua), mutta kun yksi oppii pelaamaaan, niin säännöt on helppo opettaa muillekin, koska peli on erittäin looginen. Metsästin peliä ikuisuuden ja lopulta löysin canadalaisen myyjän Ebaysta joka suostui postittamaan pelin Eurooppaan. Mielestäni paras lautapeli mitä olen koskaan pelannut, vaikka viime kerrasta tulikin opittua että kartta kannattaa rakentaa järkevästi ettei peli veny turhan pitkäksi.  Skaalautuu hyvin 3-6 pelaajalle ja pelissä on paljon erilaisia variantteja, kuten free for all, team deatmatch ja erilaisia tehtäviin painottuvia skenaarioita.


Mage Knight - Boardgame



Korttipohjainen seikkailupeli, jota pystyy pelaamaan "peliä" vastaan vaikka yksinään. Pelin aloituskynnys on varmaan korkein mitä on tullut vastaan, mutta toisin kuin suurimmassa osassa seikkailulautapeleistä, niin pelattavuus onkin sitten siitä syystä muutakin kuin pelkkää nopan pyörittelyä ja hahmon liikuttamista eteenpäin.

Pelissä valitaan yksi neljästä aloitushahmosta, joilla jokaisella on omat statsinsa ja vahvuutensa. Pelimekaniikka perustuu kokonaan korttipakan kasaamiselle ja sen parantelulle.
Korteilla liikutaan, taistellaan, ostetaan jne. Yhdessä kortissa on aina kaksi eri toimintoa, joista toinen voi tarjota esim. movement +2 ja toinen attack +2. Lisäksi minkä tahansa
kortin voi pelata poikittain ja silloin kortti tarjoaakin +1 mitä tahansa pelaajan haluamaa toimintaa. Näin mikään kortti ei ole koskaan turha. Tästä syystä yhdellä vuorolla erilaisia toimintamahdollisuuksia on varmaan miljoona, mikä voi olla liikaa joillekin pelaajille. Kaiken muun lisäksi joka kerta kun pakka loppuu, niin pelissä vaihtuu vuorokauden aika päivästä yöksi ja sääntöihin tulee lisää muutoksia. >_>

Monimutkainen, mutta hemmetin mielenkiintoinen peli joka vaatii perehtymistä. Peli löytyy boardgamegeek.comin parhaiden pelien listalta sijalta 11. ja kun pelejä on listalla jotain 50 000 erilaista, niin se kertoo jotain siitä miten hyvä peli on kyseessä. Ei kuitenkaan todellakaan sovi kaikille.


EDIT: Lisää myöhemmin koska foorumi pulttasi ja menetin kilometrin pituisen viestin.
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #4 : 08.08.2012 11:25 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse lasken hyvän lautapelin ominaisuudeksi ehdottomasti sen, että se on helppo oppia mutta vaikea masteroida. Monen sadan sivun rulebookin omaavat pelit ovat taatusti syvällisiä ja suorastaan timanttisia kokonaisuuksia, mutta se kynnys aloittaa on usein suth korkea. Toinen mikä hyvässä pelissä tulisi olla mahdollisimman minimissä on tuurikerroin. Ei mitää kimple meininkiä jaksa enää tässä vaiheessa ruveta harrastamaan >__>.



7 wonders on itsellekin ollut ihan mieluisa pelikokemus, mutta nostan kyllä esimerkiksi Puerto Ricon tämän edelle. Peli on mekaniikaltaan ehkä yksinkertaisin ikinä, mutta jumangekka se on vaikea masteroida varsinkin jos peliseura on yhtään peliin joskus perehtynyt. Tuurikerroinkin määrittyy tasan siinä, että kuka aloittaa pelin ja minne menee istumaan, mikä sekään ei välttämättä merkitse yhtään mitään. Graafisesti kaukana kärjestä, mutta sopusointu helpon oppimisen ja vaikean hallitsemisen välillä on silkkaa kultaa.



Muista hyvistä peleistä mitä on tullut enemmän tyypitettyä niin Munchkin on aina yhtä hauskaa illan vietettä. ko. pelissä on aika paljon pieniä sääntöjuttuja ja hienosäädöksiä eri korttien kohdalla, mutta eivätpä ne pelaamisesta mitenkään haastavempaa tee. Ainoastaan satunnaisia tulkintakysymyksiä joihin yleensä aina löytyy vastaus joko netin ihmeellisestä maailmasta tahi sitten sääntökirjasta. Tuurikerrointa pelissä kyllä esiintyy, mutta ei mitenkään häiritevissä määrin ainakaan oman kokemukseni perusteella. Mutta faktahan se on, että mikä tahansa peli missä pitää kortteja käsitellä ja nostaa niin sisältävät oman satunnaiskertoimensa, että mikä kortti sieltä nousee. Paljon suurempi painoarvo pelissä on kuitenkin sosiaalisella aspektilla ja suoranaisella mind fuckingilla kilpatovereihin nähden ja tottakai taktiikalla.

 


Toinen kiintoisa korttipohjainen peli mihin tutustuin muutaman muuttujan kautta on BANG!. Western-aiheinen korttipeli, jossa roolista riippuen on aina eri tehtävä pelin voittoa ajatellen. Jälleen tuurikerroin on mukana, mutta ainoastaan siinä, mikä kortti pakasta seuraavana nousee. Mutta jälleen kerran todettakoot, että sen vaikutus koko pelin kehitykseen ja ratkaisuihin on äärimmäisen pieni. Enemmän huomiota saakin se, että oppii tunnistamaan, kuka kilpailijoista on minkäkin roolin (outlaw, renegade, vice) takana. Pientä rope-efectiä peliin luo monen monta erilaista hahmoa, joina voit pelata. Hahmojen ero pohjaa erilaisiin health point määriin seka kaikilla olevaan erilaiseen abilityyn jota pelaajan kannattaa oppia hyödyntämään parhaansa mukaan.

&


Sitten kokonaan erilaisesta lautapeli kokemuksesta liputan Shadows Over Camelotin ja Arkham Horrorin puolesta. Kyseessä on co-op peli, joita ei pelimaailmassa ainakaan liikaa ole olemassa. SOC on itselle se tutumpi näistä kahdesta ja erittäin onnistunut peli onkin. Pyöreän pöydän ritarit - teemainen peli, jossa suoritetaan porukalla erinäisia Questeja, tavoitteena saada 7 valkoista miekkaa pyöreän pöydän ympärille palkinnoksi hoidetuista tehtävistä. Vastaavasti hävityistä tehtävistä (tai välistä muistakin syistä) pöytä täyttyy mustista miekoista ja niiden ollessa enemmistönä, peli hävitään. Peli on käytännössä 100% kommunikointia ja yhdessä suunnittelemista muun poppoon kanssa ja joka pelaajan vuoron alussa lauta tekee jotain hallaa mikä tekee pelistä entistä vaikeampaa. Arkham horrorin idea on hyvin saman tyylinen, mutta en sano siitä mitään sen enempää vielä ku pitää päästä isommalla porukalla ensin tyypittämään sitä.

Niin ja SOC:n ehdoton mielenkiinto kerroin on myös siinä, että pelissä on jälleen jokaisella oma ritariroolinsa ja sen mukana tuoma abilitynsä (ritareita on yhteensä 14 jos jatko-osa on hankittuna) mutta sen lisäksi pelin alussa jaetaan myös jokaiselle ritarille oma lojaalius. Tämä tuo peliin sen lisämausteen, että joukossa voi olla petturi tai pahimmillaan jopa kaksi. Aina petturia ei välttämättä ole, mutta sen mukana olemisen mahdollisuus tekee pelistä astetta haastavemman. Jos jostakusta pelaajasta tulee traitor (lojaaliutta ei siis paljasteta etukäteen) niin tämän tehtävä on kaikessa hiljaisuudessa koittaa aiheuttaa muille pelaajille häviö, mieluiten paljastumatta.


« Viimeksi muokattu: 08.08.2012 11:40 kirjoittanut bËst »
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #5 : 08.08.2012 11:43 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili
Itse lasken hyvän lautapelin ominaisuudeksi ehdottomasti sen, että se on helppo oppia mutta vaikea masteroida. Monen sadan sivun rulebookin omaavat pelit ovat taatusti syvällisiä ja suorastaan timanttisia kokonaisuuksia, mutta se kynnys aloittaa on usein suth korkea.

Itse asiassa ohjekirjan paksuudella ei usein ole mitään tekemistä kynnykseen oppia pelaamaan peliä. Esim. juuri tuo mainitsemani starcraft on tosi helppo opettaa kenelle tahansa, kun taas tuo Mage Knightin ohjekirja on vain muutaman sivun, mutta miljoona kertaa monimutkaisempi. Lähinnä se on kynnys vain sille kuka ekana opettelee pelin, mutta itse näen sen loistava viihteenä. >_>



Viime aikoina on tullut myös pelattua MTG:tä aika hyvin, kun tuli homattua tuollainen DEck builder kitti, josta saa hyvin matskua useampaankin pakkaan, sekä pari valmista teema-deckkiä. Aina ennen pelejä kaikki voivat vähän muokkailla noista pakkojaan ja sitten pelataan. Eikä tule edes kalliiksi!



« Viimeksi muokattu: 08.08.2012 14:10 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Re: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #6 : 08.08.2012 13:40 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 175 Basaaripisteet: 5 Profiili Voi kyllä, lauta- ja korttipelit ovat erittäin mainiota viihdettä. Aiemmin tuli pelattua vähemmän, mutta kun kihlattu on noista aika pähkinöinä, niin nykyään pelaillaan sangen usein.

Carcassonne on tottakai yksi kestosuosikki. Tuota jaksaa käytännössä aina, ja sitä voi pelailla missä mielentilassa vain. Toinen vastaava pidempään jyllännyt klassikko on pakanbuildauspeli Dominion. Loistava tapaus siitä, miten helposti peliin valittavilla pakoilla voi luoda strategioihin vaihtelua.

Näiden lisäksi kovassa kulutuksessa ovat olleet pelit Thurn Und Taxis (tuttavallisemmin Postipeli) sekä Mallorca. Nämä ovat ehkä hieman simppelimpiä/kevyempiä kuin yllämainitut, mutta silti sangen viihdyttäviä. Ensimmäisessä rakennetaan postireittejä, ja pisteitä saa eri tavoin reittien pituuksista ja siitä, että ehtii tietyille aluekomboille ensimmäisenä. Kahdestaan tämä on aika suoraviivaista juoksua, kun parhaat strategiat ovat tällöin kohtalaisen selkeät ja ainoastaan korttionni tuntuu määräävän voittajan. Useammalla pelaajalla peli kuitenkin muuttuu huomattavasti mielenkiintoisemmaksi.

Mallorca taas - aurinkoisesta ulkomuodostaan huolimatta - vaatii todella paljon skarppiutta ja kaverin toimien haistelukykyä. Pelaajan tehtävänä on toimittaa hedelmiä saaren eri alueille, ja kerätä näin pistelaattoja itselleen. Jokaisen alueen "tyhjennyttyä" (eli kun sinne ei enää voi toimittaa hedelmiä) vapautuu isompi pistelaatta, joka yleensä menee sille pelaajalle jolla on eniten tiettyä hedelmää/hedelmäkomboa/hedelmiä yleensä. Peli päättyy kun tietyn verran alueita tyhjenee. Bonuksia saa, jos hedelmälaatoista saa kerättyä suoria(laatoissa on 1-6 hedelmää), ja hedelmiä sekä niiden toimittamiseen vaadittavia aaseja saa kiertämällä usealla hahmolla ympyrää, johon hedelmien järjestys on arvottu. Kierto toimii ilman noppaa ja liikkuminen perustuu sille, montako hahmoa lähtöhetkellä on siinä ruudussa, josta liikkuva hahmo lähtee. Systeemi on yksinkertaisuudessaan sangen nerokas. Kun jokaisella pelaajalla on vielä käytössään muutama power-up, alkaa soppa olla valmis. Pelaajan pitää samanaikaisesti kartoittaa omia mahdollisuuksiaan niin liikkumisessa(eli hedelmien keräämisessä) kuin niiden toimittamisessa ja mahdollisessa hedelmälaattojen ketjutuksessa. Samalla on seurattava kaverin/kaverien pelaamista, jotta voisi välttää vapauttamasta heille meneviä pistelaattoja. Tai sitten voi yrittää yllättäen kerätä jotain hedelmää, jotta saa kiilattua pistelaatan itselleen. Tästä ei todennäköisesti saanut mitään selvää(lol), mutta oikeasti peli on todella yksinkertainen. Se ei kuitenkaan ole helppo tai tylsä, vaan kuten sanottua, vaati todella paljon skarppiutta. Mulle ainakin Mallorca toimii itse asiassa parhaiten kahdestaan, sillä silloinkin narujen käsissä pitämisessä on tekemistä. Pelit ovat nopeita (30-45min) ja loppusuoralla sitä tuntee melkein hengästyneensä. Useammalla pelaajalla mulla ainakin hukkuu fokus ihan täysin, mutta tämä voi johtua myös treenin puutteesta, sillä pääasiassa ollaan pelattu tätä vaimon kanssa kaksin. Tai sitten olen vain käsi. Eniveis, todella viihdyttävä lautapeli. Tätä meillä on varmaan pelattu eniten viimeisen reilun vuoden sisään.



Starcraft + lisäosa Brood War:



Äärimmäisen eeppinen, syvällinen ja monipuolinen peli, enkä voisi keksiä parempaa tapaa muuttaa StarCraftia lautapeliksi. Ohjekirja murtaa miehen alkuunsa (85-sivua + lisäosan 20 sivua), mutta kun yksi oppii pelaamaaan, niin säännöt on helppo opettaa muillekin, koska peli on erittäin looginen. Metsästin peliä ikuisuuden ja lopulta löysin canadalaisen myyjän Ebaysta joka suostui postittamaan pelin Eurooppaan. Mielestäni paras lautapeli mitä olen koskaan pelannut, vaikka viime kerrasta tulikin opittua että kartta kannattaa rakentaa järkevästi ettei peli veny turhan pitkäksi.  Skaalautuu hyvin 3-6 pelaajalle ja pelissä on paljon erilaisia variantteja, kuten free for all, team deatmatch ja erilaisia tehtäviin painottuvia skenaarioita.

Oliko löytämäsi myyjä yksittäinen tapaus vai liike? Tästä voisi nimittäin kihlattu innostua, se kun on rakastanut StarCrafteja aina. Eri asia on, onko minusta tai lähipiiristämme sille tuossa mitään vastusta, mutta oppiahan voi aina. :lol:
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #7 : 08.08.2012 13:50 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili
Useammalla pelaajalla mulla ainakin hukkuu fokus ihan täysin, mutta tämä voi johtua myös treenin puutteesta, sillä pääasiassa ollaan pelattu tätä vaimon kanssa kaksin.

Mallorcaa en olekkaan koskaan kaksin pelannut, mutta useammalla pelaajalla ainakin se on ihmeellistä sohimista ja satunnaista sähläystä. Tuntuu että mihinkään ei juuri pääse vaikuttamaan ja että kaikki on tuurista kiinni.

Thurn und taxis on täällä päivittäisessä käytössä: tietokoneen näytön alla korokkeena. Kukaan minun kaveri ei tykkää siitä "koska se on vähän kuin menolippu, mutta huonompi".
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #8 : 08.08.2012 14:01 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Nyt on tullut mäzikkiä dräftäiltyä taas ja hinku rakentaa dekki kasvaa päivittäin...

Edellisen kymmenen miehen dräftin menin jopa voittamaan b/u lenturiläjällä. M13 oli sarjana. Tämä on sarjan kovin dräftikortti:




Itse nappasin kaksi omaan dekkiini :D


« Viimeksi muokattu: 08.08.2012 14:12 kirjoittanut zoukka »
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #9 : 08.08.2012 14:06 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 175 Basaaripisteet: 5 Profiili
Useammalla pelaajalla mulla ainakin hukkuu fokus ihan täysin, mutta tämä voi johtua myös treenin puutteesta, sillä pääasiassa ollaan pelattu tätä vaimon kanssa kaksin.

Mallorcaa en olekkaan koskaan kaksin pelannut, mutta useammalla pelaajalla ainakin se on ihmeellistä sohimista ja satunnaista sähläystä. Tuntuu että mihinkään ei juuri pääse vaikuttamaan ja että kaikki on tuurista kiinni.

Thurn und taxis on täällä päivittäisessä käytössä: tietokoneen näytön alla korokkeena. Kukaan minun kaveri ei tykkää siitä "koska se on vähän kuin menolippu, mutta huonompi".

Joo, suosittelen kokeilemaan Mallorcaa mano-y-mano. Juuri sopivasti yllätysmomenttia, mutta ehdottomasti vielä taitopeli. Ja Thurnista ymmärrän kyllä, jos joku ei siitä tykkää, mutta en silti menisi haukkumaan huonoksi. Suoraviivaisuutensa vuoksi se kuitenkin tarvitsee enemmän sitä lössiä. Hanki parempia kavereita?
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #10 : 08.08.2012 14:17 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Eri asia on, onko minusta tai lähipiiristämme sille tuossa mitään vastusta, mutta oppiahan voi aina. :lol:

Pelissä voi voittaa valitsemalla oikean rodun ja olemalla henkitoreissaan 2/3 pelistä. Tiedän kokemuksesta.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #11 : 08.08.2012 15:12 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Miä oon maailman paras Kimblen pelaaja.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #12 : 13.12.2013 22:53 »
Riffe Jäsen Jäsen Viestejä: 422 Basaaripisteet: 2 Profiili Hyllystä löytyy Space Crusaders, HeroQuest, Arkham Horror muutaman lisäosan kera, Last Night on Earth sekä Zombies!!!, jälkimmäisenä mainittua ei ole tullut edes kokeiltua, mutta bongasin sen peräkonttikirppikseltä lisäpaketteineen niin rikollisen halvalla että tarttui mukaan.

Arkham Horroriin rakastuin Omenarosvon järjestämien pelikertojen myötä, pitihän se itsellenikin hankkia. Viime pelikerrasta on jo liikaakin aikaa, tosin nykyisessä pienessä yksiössä ei ole moiselle oikein tilaa pelata.
Pelikokoelmani
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #13 : 01.07.2014 23:55 »
NukeWithG Jäsen Viestejä: 4 Basaaripisteet: 0 Profiili Tällä hetkellä ehkä eniten pelattu on Pandemic. Joskus tule pelattua vanhaa kunnon Riskiä ja Battlestar Galacticaa (mahtava peli, mutta helvetin monimutkainen). Satunnaiset D'n'D sessiotkin ovat onnistuneet vaikka CoC enemmän kiinnostaisikin.
If you can't beat 'em, Nuke 'em.
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #14 : 02.07.2014 01:00 »
Riffe Jäsen Jäsen Viestejä: 422 Basaaripisteet: 2 Profiili Carcassonne löytyy hyllystä neljän lisäosan kanssa. Kaikkea ei ole niistä viitsinyt mukaan ottaa, koska mm. kaksi isompaa seuraajaa muistuttaa toisiaan miltei identtisesti. Muutenkin säännöt mutkistuu liikaa, joten kaikki peruspeliin sopivat palat muutaman uuden seuraajan kera ollaan otettu mukaan.

Onko mitään kelpoa house-rulea antaa tai muuta peli-iloa lisäävää vinkkiä?
Pelikokoelmani
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #15 : 27.10.2014 12:28 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili http://www.amazon.co.uk/MONOPOLY-Legend-Zelda-Collectors-Edition/dp/B00K3EYT50/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1414405015&sr=8-1&keywords=legend+of+zelda+monopoly

Hyi saatana miten karmean näköinen tuo The Legend of Zelda x Monopoly -setti on. Graafinen ilme on aivan kamala sekasikiö Ocarina-aikojen konseptitaidetta (jo sinällään varsin tökeröä), pelikuvia ja perus Monopolia (mene vankilaan, parkkiruutu).

Mage Knightia on pelailtu pari iltaa kaverin luona ja vaikka säännöt ovat vieläkin hakusessa on peli silti jäänyt mieleen kummittelemaan. Pitää ehkä ostaa itsellekin.
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #16 : 27.10.2014 13:13 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Ainahan noissa Monopoleissa on noi kulmaruudut samanlaisia.

P.S. Monopoly on paska lautapeli.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #17 : 27.10.2014 13:23 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 953 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
P.S. Monopoly on paska lautapeli.

Totta.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Lauta- ja korttipelit « Vastaus #18 : 27.10.2014 14:47 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili
P.S. Monopoly on paska lautapeli.
True dat.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines