Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7
Tulostusversio
Aihe: Kirjallisuus, food for thought.  (Luettu 114413 kertaa)
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #90 : 17.01.2010 23:16 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 175 Basaaripisteet: 5 Profiili
Ois varmaan kohtapuoliin tulossa projektiksi lukea joku englanninkielinen (alkuperäiskieleltään englanti siis myös) kirja tuota enkunkurssia varten, suosituksia? Englanti sujuu aika hyvin, että tuskin kielen kanssa tulee ongelmia ellette pistä jotain ihan häröä jargon-soppaa.

Eniveis, jotain koukuttavaa, mieluiten ehkäpä kantaaottavaa tai sitten vain jotenkin tunnelmallista ja sellaista, että kuvittelee olevansa kirjan sisällä. Aihepiiri on vapaa (tai siis, näin käsittääkseni... Pitää toivoa, ettei sitä rajoiteta, huomenna saan lisäinfot), pistäkää joku pieni briiffaus siitä mitä kirja sisältää. Kuvitelkaa se mainospuheeksi. :D

Nyt ekana tuli mieleen James McBriden The Color Of Water. Jo siis senkin takia, että tuosta oli aikoinaan otettu pätkä kappaleeksi omaan enkunkirjaani, luulisi siis opelle kelpaavan. ;) Kirja on kuitenkin loistava muutenkin. Kyseessä on siis sellainen omaelämänkerrallinen teos ja tribuutti McBriden äidille, valkoiselle juutalaiselle joka kasvattaa 12 mustaa lasta Nykin syövereissä. Erittäin koskettava tarina, josta löytyy myös huumoria ja kevyttä pohdiskelua identiteeteistä ja uskosta.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #91 : 18.01.2010 16:16 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ois varmaan kohtapuoliin tulossa projektiksi lukea joku englanninkielinen (alkuperäiskieleltään englanti siis myös) kirja tuota enkunkurssia varten, suosituksia? Englanti sujuu aika hyvin, että tuskin kielen kanssa tulee ongelmia ellette pistä jotain ihan häröä jargon-soppaa.

Eniveis, jotain koukuttavaa, mieluiten ehkäpä kantaaottavaa tai sitten vain jotenkin tunnelmallista ja sellaista, että kuvittelee olevansa kirjan sisällä. Aihepiiri on vapaa (tai siis, näin käsittääkseni... Pitää toivoa, ettei sitä rajoiteta, huomenna saan lisäinfot), pistäkää joku pieni briiffaus siitä mitä kirja sisältää. Kuvitelkaa se mainospuheeksi. :D
Catcher in the Rye. J.D. Salingerin klassikko, jonka luin itsekin aikoinaan lukion englanninkurssia varten. Hemmetin tunnelmallinen teos ja kieli miellytti minua sen vanhuuden takia. Ensimmäinen Dexter-kirja on myös ihan ok, ja legendaarisen koomikon, Richard Pryorin, omaelämänkerta on ihan hauska luettava.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #92 : 22.01.2010 21:35 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Okei, kirja tuli valittua. En ikävä kyllä valinnut mitään noista teidän kirjoista. Kävin Richardinkadun kirjastossa tsegailemassa eikä noista yksikään ollut siellä. Tsekkasin myös, josko tuo Ismael olisi ollut, mutteipä ollut.



Tuollaisen lainasin, lähinnä tsekkailin arvosteluja & takakansitekstejä ja tuo vaikutti erittäin mielenkiintoiselta. Tuli siellä vietettyä kyllä aikaa siellä kirjastossa ja pohdin myös Animal Farmin lainaamista, mutta kun on tuo Orwellin 1984 tosiaan luettu niin pohdin jotain muuta kirjailijaa. Onhan Orwellikin loistava, mutta ei viitti rajoittaa sitä kirjamakua vaan klassikkostatuksen omaaviin kirjoihin. En ole vielä alkanut lukea, mutta joop.
--
Äikänkurssilla taasen piti lukea Veikko Huovisen Havukka-Ahon Ajattelijan lisäksi novelleja ja vaikkei muut näistä lyhykäisistä novelleista juuri kolahtanutkaan oli Roald Dahlin Vuokraemäntä -novelli tunnelmaltaan aivan uskomaton. Ja ahdistava. Huhhuh.

Havukka-Ahon ajattelija oli muuten loistava. Toiset haukkuu tylsäksi kirjaksi, jossa on kuivaa huumoria eikä tapahdu mitään, mutta omasta mielestäni se oli laadukas kirja,  jossa oli lievästi eksentriset hahmot & huumori, maanläheinen tunnelma ja jotenkin hienosti kuvattu maailma. :)
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #93 : 11.02.2010 23:12 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili The zombies that ate Pittsburgh

Paul R. Gagnen kirja Romeron leffoista ja elämästä ylipäänsä. Ihan hyvä syväluotaus aiheeseen ja kiinnostavaa luettavaa, mitä nyt tiettyjä asioita toisteltiin useassakin kohtaa kirjaa ja oli masentavaa lukea jokaisen leffan teosta ja heti perään siitä kuinka kukaan ei nähnyt elokuvaa ja se ei myynyt paskan vertaa. Kova äijä, Day Of the Deadiin olisi saanut 6,5 miljoonan budjetin jos olisi suostunut studion ehtoihin, eli siihen että elokuva leikataan sen verta pliisuksi, että MPAAlta irtoaa R-luokitus. Ei suostunut ja teki leffan sitten 1,5 miljoonalla. Paskahan siitä tuli, tosin alkuperäinen isommalle budjetille räätäloity käsis olikin täysin erilainen.

Edelleen, paras Romeron leffahan on Dawn of the Dead, ylivoimaisesti. Pitää ainakin Knightriders ja Martin tsekata joskus tässä, vaikutti kirjan perusteella ihan mielenkiintoselta.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #94 : 04.07.2011 22:01 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Koska täällä on suurimmaksi osaksi keskusteltu Sir Terry Pratchettista, monia saattaa kiinnostaa katsoa miehen oma dokumentti Terry Pratchett: Choosing To Die, jossa siis seurataan hänen pohdintojaan päättää oma elämänsä, ennen kuin alzheimerin tauti rappeuttaa hänen aivonsa siihen tilaan, ettei hän pysty päättämään enää mitään.

Vaikka en ole lukenut Pratchettiltä kuin pari kirjaa, eikä minulla täten sen kummempaa suhdetta ole häneen, niin kyllä tuossa nenäni edessä tämän jälkeen aika lammikko oli.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #95 : 08.08.2011 01:05 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Stieg Larsson - Miehet jotka vihaavat naisia

Yksi parhaimmista, koukuttavimmista ja samalla yksi ahdistavimmista kirjoista joita on koskaan tullut luettua! Kaksi muuta lähtevät välittömästi hankintaan.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #96 : 08.08.2011 01:54 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse en hirveästi lue, vaikka yleensä koenkin kirjojen lukemisen olevan aika miellyttävää. Aloittaminen on vaan vaikeaa, tai jotain. Kesän aikana tuli kuitenkin luettua John Irvingin Last Night in Twisted River (suomeksi vissiin Viimeinen yö Twisted Riverillä). Aikaisemmin olin lukenut Irvingiltä Kaikki isäni hotellit -kirjan (koulutehtävää varten), ja koska pidin siitä niin päätin tarttua tähänkin. Ja tykkäsin kovin, tunnelmaa riittää ja se on mainion maanläheinen. Kirjan tapahtumat sijoittuvat myös yllättävän laajalle aikavälille, mikä oli aika erikoinen yksityiskohta. Kirjahan sijoittuu jenkkeihin ja käsittää noin 50 vuoden aikavälin. Paljon informaatiota tuollaiselle aikavälille mahtuu, mutta missään vaiheessa kirjaa ei tuntunut siltä, että vähän liikaa olisi yritetty änkeä yhteen kirjaan.

En nyt jaksa alkaa tehdä mitään syvempää analyysiä, mutta jos kiinnostava juoni, persoonalliset henkilöhahmot ja maanläheinen tunnelma ovat yhtään mieleen niin suosittelen tsekkaamaan. Myös kieli on ihan sutjakkaa ja onnistuu kuvailemaan asioita aika hyvin, näin siis ainakin englanninkielisessä versiossa.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #97 : 26.01.2012 13:28 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Jahka tuo UPS:n mies tuo Kindleni tänään, niin pitää pistää parit kirjat lataukseen.

Cormac McCarthyn The Roadin sekä Song of Ice and Fire-sarjaa ajattelin ottaa ensimmäiseksi lukuun. Lisäksi Hobitin voisi lukea pitkästä aikaa nyt kun leffat on tulossa ja Tarzaneita (jes, ilmaisia) suunnittelin myös, kun olen vain lukenut niistä sen ensimmäisen. Näin niinkuin alkajaisiksi..

Lukeminen on muutenkin jäänyt aika vähälle viime vuosina, mutta nyt olisi tarkoitus ottaa vähän kiinni  :)
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #98 : 26.01.2012 13:46 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Kindlen avulla voisi oma sisäinen lukutoukkani herätä jälleen henkiin. Nykyään ei vaan kiinnosta ottaa sitä kirjaa käteen ja tuleekin luettua lähinnä asiatekstejä Wikipediasta ja loreja sattumanvaraisista fantasiapeleistä.

Klassikoita on vaikka kuinka ja kaikki "pitäisi" lukea, huhhuh.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #99 : 26.01.2012 14:23 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Kindlen avulla voisi oma sisäinen lukutoukkani herätä jälleen henkiin. Nykyään ei vaan kiinnosta ottaa sitä kirjaa käteen ja tuleekin luettua lähinnä asiatekstejä Wikipediasta ja loreja sattumanvaraisista fantasiapeleistä.

Klassikoita on vaikka kuinka ja kaikki "pitäisi" lukea, huhhuh.

Vähän sama vika.

Kotona ei tule juuri luettua nykyään eikä laukussakaan jaksa kanniskella jotain tiiliskiviä koko aikaa, joten on jäänyt lukeminen aika vähiin vaikka pidänkin siitä. Tuo on sen verran näppärän kokoinen masiina, että uskon lukuharrastuksen heräävän taas henkiin tämän kanssa  :)
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #100 : 26.01.2012 14:39 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 175 Basaaripisteet: 5 Profiili


Joululahjaksi saatu Tuomas Kyrön Kerjäläinen ja jänis on ollut nyt jokusen päivän luvussa, ja onhan tämä aika mahtavaa luettavaa. Tapahtumat soljuvat sujuvasti, kieli on rikasta ja onnistuneesti rytmitettyä ja eritoten hahmokuvauksiin putoilee vähän väliä. Ne on selvästi tehty rakkaudella. Tekstistä tulee hieman Hotakainen mieleen, mitä nyt (ainakin tämän teoksen) yleisfiilis on Kyröllä lämminhenkisempää.

Kotimaisen kaunokirjallisuuden tarpeeseen voin kyllä suositella tätä huoletta. Seuraavaksi on todennäköisesti pakko lukea Kyrön kehuttu Mielensäpahoittaja, sen verran mukavalta tämäkin opus tuntuu. Muita jonossa olevia kirjoja ovat ainakin jo viime jouluna saatu Mikko Rimmisen Nenäpäivä(Äiti piti kirjaa vähän kuivana, mutta katsotaan kuitenkin itse) sekä jokin tänä jouluna tädiltä saatu dekkari, jonka nimeä en nyt tähän hätään muista. Toki myös Discworldeja on lukematta iso pino, ja niitä onkin mukava nauttia yksi sinne, toinen tänne.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #101 : 26.01.2012 14:48 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 582 Basaaripisteet: 4 Profiili
Jahka tuo UPS:n mies tuo Kindleni tänään, niin pitää pistää parit kirjat lataukseen.

Pistäpäs lopullista hinta-arviota tulemaan alveineen kaikkineen.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #102 : 26.01.2012 15:04 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili

Kindle, Wi-Fi, 6" E Ink Display - for international shipment
Item(s) Subtotal:   EUR 86,94
Shipping & Handling:   EUR 16,74
    -----
Total Before Tax:   EUR 127,53
Sales Tax:   EUR 0,00
Import Fees Deposit   EUR 23,85
    -----
Total for This Shipment:   EUR 127,53



Amazon Kindle Leather Cover, Black  £31.77

Kotelon tilasin tosiaan briteistä, niin säästi veroissa. Postikulut oli ilmaiset myös:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004SD1XB0


Eli yhteishintaa tuli tuon valitsemani koten kanssa sellaiset ~165€.

Mitään lisäverojakaan ei pitäisi enään tulla, ainakin UPS:n täti ilmoitti siihen suuntaan mailissa. Toissayönä Suomen aikaa tuo lähti tulemaan, joten ihan nopeaa toimintaa kyllä.


« Viimeksi muokattu: 24.08.2012 15:46 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #103 : 26.01.2012 15:08 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 582 Basaaripisteet: 4 Profiili Ei lainkaan paha, pitääpä laittaa tulemaan.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #104 : 26.01.2012 15:30 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse tulee lueskeltua kirjat iPhonen ruudulta. Pieneltä ruudulta on kätevä lukea, koska silmiä ei tarvitse liikuttaa sivusuunnassa niin paljoa ja Retina-näytöltä tekstin lukeminen on hyvinkin miellyttävää. Sivujen kääntö myös tapahtuu hetkessä ja puhelin on tietenkin kannettavista laitteista kaikkein kannettavin - se on aina mukana. E-Ink -näytöistä minulla ei tosin ole kokemusta.

Kirjat tulee ostettua Kindle Storesta puhtaasti DRM:n takia - Amazonin DRM:n voi murtaa helposti, kun taasen iBookstoren DRM:ää ei voi murtaa. Lukemiseen kuitenkin käytän iBooks -sovellusta miellyttävämmän ulkoasun ja paremman fonttivalikoiman takia. Tyhmää säätämistähän tuo on, mutta DRM on syvältä.



Viimeksi luetut kirjat on Peter Clinesin Ex-Heroes ja Ex-Patriots. Lyhyt kuvaus: Superheros vs Zombies. Eli, joku viruksen kaltainen muuttaa lähes koko ihmiskunnan zombeiksi ja joukko eloonjääneitä linnottautuu Paramount Picturesin tiloihin (The Mount) apunaan ja turvanaan joukko supersankareita.

Ensimmäisen kirjan ensimmäinen puolikas oli jokseenkin tylsä, mutta suurin piirtein puolen välin paikkeilla kirja "käynnistyy" ja loppua kohden tempaisee mukaansa sellaisella intensiteetillä, ettei kirjaa haluaa laittaa pois ennen viimeistä pistettä. Toinen kirja jatkaa suunnilleen siitä mihin ensimmäinen jäi ja tempaisee lukijansa mukaan samaan tapaan kuin ensimmäinenkin.


Seuraavaksi ajattelin minäkin kokeilla Song of Ice and Fire -sarjaa. Yksi sähköisten kirjojen ilo on uusiin kirjoihin tutustumisen helppous: Raapustaa kirjan nimen, painaa Get Sample -nappia ja eikun lukemaan.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #105 : 26.01.2012 16:04 »
kaiku Jäsen Viestejä: 28 Basaaripisteet: 0 Profiili Luettua on tullut täälläkin päin viime aikoina. Syksymmällä tuli katsastettua Tulen ja jään laulusta kaksi ensimmäistä osaa, loppujen pariin pitää uppoutua sitten myöhemmin. Toinen osa ei oikein tuntunut ensimmäisen tasolle pääsevän, ja joidenkin hahmojen osiot eivät oikein jaksaneet pitää otteessaan niin hyvin kuin toisien. Erinomaisia teoksia kuitenkin molemmat, ja on mielenkiintoista nähdä miten jotkut Kuninkaiden koitoksen kohdista vääntyvät television ruudulle.

Vuoden vaihteessa aloin lukemaan myös The Witcher -kirjoja, eli Viimeistä toivomusta ja Kohtalon miekkaa. Pelisarjaan en ole päässyt tutustumaan, mutta voin helposti kuvitella suosion syytä luettuani kirjat läpi. Kaksi ensimmäistä kirjaahan ovat kokoelma toisiinsa liittyviä novelleja, joka toi kirjoihin perinteisestä poikkeavan rytmityksen, kun novellien väliset ajanjaksot saattoivat huomaamatta olla vuosienkin pituisia. Tarinatkin olivat normaalista poikkeavia hirviönlahtauksineen, ja vaikka maailmaa esiteltiinkin aika niukkasanaisesti, sai siitä luotua ihan mielenkiintoisen käsityksen. Mitään fantasiaperinteiden mukaista karttaahan kirjojen sivuilta ei löytynyt. Voisin väittää nauttineeni sarjasta tähän mennessä enemmän kuin Tulen ja jään laulusta, jota laajalti parhaaksi fantasiasarjaksi aina kehutaan. Kesällä julkaistaan käsitykseni mukaan sarjan kolmas osa, joka onkin sitten ihan ehta romaani. Innolla odottelen.

Seuraavaksi meinasin siirtyä vähän scifimpään teokseen fantasian jälkeen ja ottaa luentaan Pilvikartaston. Nimeen törmäsin jossain uutisessa kirjan tulevasta filmatisoinnista (Cloud Atlas), ja teoksen kuvaus kuulosti jotakuinkin kiinnostavalta.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #106 : 26.01.2012 16:53 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Pilvikartaston luin muuten joskus taannoin, nimenomaan johonkin filmatisointiuutiseen törmättyäni. Aika epätyypillinen kirja noin rakenteen kannalta, pysyi muistaakseni silti ihan hyvin kasassa ja ihan maittavaa scifi/historiallinen fiktio -menoa kyllä. Filmatisointi toki kiinnostaa, osin siksi että hyvä kirja ja osin siksi että toteutus voi olla aika kiintoisa...
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #107 : 27.01.2012 09:45 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jahka tuo UPS:n mies tuo Kindleni tänään, niin pitää pistää parit kirjat lataukseen.

Cormac McCarthyn The Roadin sekä Song of Ice and Fire-sarjaa ajattelin ottaa ensimmäiseksi lukuun. Lisäksi Hobitin voisi lukea pitkästä aikaa nyt kun leffat on tulossa ja Tarzaneita (jes, ilmaisia) suunnittelin myös, kun olen vain lukenut niistä sen ensimmäisen. Näin niinkuin alkajaisiksi..

Lukeminen on muutenkin jäänyt aika vähälle viime vuosina, mutta nyt olisi tarkoitus ottaa vähän kiinni  :)
The Roadia voin suositella aivan varauksetta. Luin kesän aikana ja aivan loistava kirja kyseessä. Hemmetin hienoa tunnelmointia ja jännitystä on saatu irti nykyään niin läpikolutusta post-apokalyptisesta maailmasta.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #108 : 28.01.2012 18:54 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuollaisen Kindlen haluaisin minäkin. Reissussa olisi todella kätevä, ei tarvitsisi raahata mukana montaa kirjaa. Luen todella paljon, joten tuossahan ne mukana kulkisi kaikki. Voisi kyllä harkita tuon hommaamista. Aika monella tuollaisia kyllä reissussa ollessa nähnyt.

Kirjasuosituksena voisi laittaa Peter Jamesin Kuolema ei riitä. Kertoo miehestä, jonka väitetään tappaneen oman vaimonsa. Erittäin koukuttava kirja. Suosittelen.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #109 : 07.02.2012 19:48 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Aika paljon on nyt tullut käytettyä tuota Kindleä. Ihan helvetin hyvä masiina kyllä, paras ostos pitkään aikaan. Erittäin hyvä lukea tuolta näytöltä ja laite on niin pieni, että se menee käytännössä ihan mihin tahansa laukkuun vaan huomaamatta koteloineenkin. Tulee jatkuvasti kannettua mukana ja otettua bussissa/junassa esille. Nyt saa muuten ilmeisesti myös sen Touch-mallin ostettua tännepäin maailmaa.

The Roadia olen lukenut johonkin puoliväliin, mutta nyt on ollut pari päivää taukoa kun innostuin lukemaan erästä painonnostoon liittyvää kirjaa. Song of Ice and Fire -sarja on vielä hankkimatta, mutta mm. Metro 2033 tuli ostettua jollain 6€:lla. Lisäksi noita tekijänoikeuksia vailla olevia ilmaisia klassikkoja on laitteessa joku 17kpl, saa tosin nähdä milloin niitä tulee luettua.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #110 : 14.03.2012 00:02 »
Jubi_ Jäsen Viestejä: 26 Basaaripisteet: 0 Profiili Kirjoja tulee kyllä luettua reilusti ja varsinkin viime aikoina on tullut päntättyä paljon hyviä kirjoja. Viimeisimpänä sain luettua taas pitkästä aikaa yhden suosikkikirjoistani.



Ja olihan se edelleen niin hyvä kun muistinkin. On Irvingillä muitakin hyviä teoksia, mutta jos yksi pitäisi valita luettavaksi, niin tämä se on. Ja sama juttu kuten kaiken muunkin kertomakirjallisuuden kohdalla, niin tämäkin kannattaa lukea (jos mahdollista) alkuperäisellä kielellä. Suomennetun version olen myös kerran lukenut ja kyllä tämän kirjan kohdalla käännöksen yhteydessä moni asia yksinkertaisesti kääntyy niin huonosti, ettei teksti enään toimi alkuperäisen version tapaan.

Seuraavaksi olisi tarkoitus lukea J.D. Salingerin The Catcher in the Rye.  :)
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #111 : 14.03.2012 10:52 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Hiljattain tuli luettua Kaija Juurikkalan kirjoittama Varjojen taika - matka edelliseen elämään.



Juurikkala on suht tunnettu elokuvaohjaaja Suomessa ja siitä harvinainen julkisuuden henkilö, että on ollut monessa yhteydessä avoimesti puhumassa uskostaan henkimaailmaan ja yliluonnolliseen. Varjojen taika -kirja on koottu Juurikkalan omakohtaisista kokemuksista ja kasvusta kieltovaiheesta alkaen.

Kirjassa esitetään asiat hyvin tunteelliseen tyyliin, mutta ei kuitenkaan sorruta saarnaamaan. Kirja ei käännytä ketään uskomaan aihealueeseen, mutta voipa se antaa uutta mietittävää ja pureksittavaa. Jos henkimaailma aiheena yhtään uppoaa, niin takuulla nämä hyvin kirjoitetut 150 sivua uppoavat lukijaan.

Seinähulluja ja kiihkoisasti aiheesta puhuvia ihmisiä löytyy läjäpäin, mutta kun Juurikkalan tapainen selkeästi artikuloiva, aiheesta kiihkottomasti ja tarkasti puhuva ihminen löytyy, joka on vieläpä hankkinut elämässään kohtuullisesti menestystä, on se oikeasti varsin kiinnostava juttu. Suomi on pieni maa ja julkisuuteen asian kanssa astumalla saa helposti hullun leiman.

Kiehtovaa luettavaa, yhtä kaikki.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #112 : 14.03.2012 14:12 »
Wyrkk Jäsen Viestejä: 426 Basaaripisteet: 0 Profiili Viimeisin lukemani kirja oli joululahjaksi saamani Stephen Kingin Kuvun alla . Kuten nimestä voi päätellä, monelle tulee varmasti mieleen Simpsons movie. Ja toden totta idea on lähes tulkoon sama. Ja ennen kuin kukaa väittää Kingiä kopioijaksi niin pelastan hänet sanomalla, että kirjan alkuperäinen käskirjoitus on kirjoitettu vuonna 1974.

Myönnän, että kirja oli minulle ensimmäinen kokemus Kingin kirjoista. Muutaman elokuvan olen nähnyt, mutta eipä niitä nyt kirjoihin voi verrata. Kuvun alla oli itselleni mukava kokemus. En nyt viitsi juonta kertoa sen kummemmin kuin että erään kaupungin ylle ilmestyy kupu ja sisällä alkaa taistelu vallasta jne. Kirja kertoo mielestäni todella hyvin juurikin tuosta vallasta, että miten eri ihmiset tulevat käyttäytymään.
Kirja ei ole kauhua vaan jonkin sortin jännitys. Toki väkivaltaakin esiintyy melko paljon.

Kirjassa on yli 1100 sivua joten jonkin aikaa sitä saa lukea. Suosittelen lukemaan.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #113 : 19.03.2012 20:00 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kävin lainaamassa Valtaistuinpeli -kirjan eli Tulen ja jään laulun ensimmäisen osan. Myöhemmätkin osat ovat jo varauksessa, sillä jos yhtään Pottereiden lukutahdissa etenen, niin toinen kirja voi olla käsissä yllättävänkin pian. Olisi mahtavaa saada 1. kirja luettua ennenkuin TV-sarjan toka kausi starttaa jenkeissä aprillipäivänä.

Hymyilytti, kun olin maksamassa kirjastovirkailijalle 50 sentin varausmaksua kirjasta, mutta tämä sanoi että kyse on lasten aineistosta josta ei kyseistä maksua peritä. Ei siinä, hyvä niin. Mieleen vain putkahti TV-sarjan perusteella melko rujo kavalkadi tapahtumia, joita en millään ilveellä voi yhdistää lasten aineistoon! Ja ymmärtääkseni HBO:n sarjassa on vieläpä karsittu jonkin verran näitä rajuimpia juttuja.


« Viimeksi muokattu: 19.03.2012 20:19 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #114 : 19.03.2012 21:49 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Hymyilytti, kun olin maksamassa kirjastovirkailijalle 50 sentin varausmaksua kirjasta, mutta tämä sanoi että kyse on lasten aineistosta josta ei kyseistä maksua peritä. Ei siinä, hyvä niin. Mieleen vain putkahti TV-sarjan perusteella melko rujo kavalkadi tapahtumia, joita en millään ilveellä voi yhdistää lasten aineistoon! Ja ymmärtääkseni HBO:n sarjassa on vieläpä karsittu jonkin verran näitä rajuimpia juttuja.
Eipä se tosiaan mikään lastenkirja ole. Se tv-sarja on melkein yksi yhteen kirjan kanssa. Joitain yksityiskohtia on tietenkin jouduttu karsimaan "tilan puutteen vuoksi" ja joitain kohtauksia (mutta ei kovinkaan montaa) lisätty selittämään asioita, mutta suurimmaksi osaksi sama teos.

Toinen kirjasta kääntynyt tv-sarja, eli True Blood, sen sijaan lähtee ensimmäisen kirjan puolen välin jälkeen omille poluille. En tiedä onko neljännellä tuotantokaudella ja neljännellä kirjalla enää mitään yhteistä. Edes kaikki päähenkilöt ei ole enää samoja, vaan osa tv-sarjassa olevista päähahmoista on kirjoissa joko jo kuolleet, niitä ei koskaan ollut olemassakaan tai ne on sivuhahmoja.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #115 : 20.03.2012 15:18 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili
Toinen kirjasta kääntynyt tv-sarja, eli True Blood, sen sijaan lähtee ensimmäisen kirjan puolen välin jälkeen omille poluille. En tiedä onko neljännellä tuotantokaudella ja neljännellä kirjalla enää mitään yhteistä. Edes kaikki päähenkilöt ei ole enää samoja, vaan osa tv-sarjassa olevista päähahmoista on kirjoissa joko jo kuolleet, niitä ei koskaan ollut olemassakaan tai ne on sivuhahmoja.

Ostin kaksi ensimmäistä osaa tuosta kirjasarjasta. Petyin todella pahasti. Meno ei ollut edes läheskään yhtä rajua kuin itse sarjassa. Enpä ostanut enempää osia. Pidin enemmän tv-sarjasta. Yleensä kirjat ovat parempia, mutta ei tässä kohtaa.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #116 : 20.03.2012 23:30 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Toinen kirjasta kääntynyt tv-sarja, eli True Blood, sen sijaan lähtee ensimmäisen kirjan puolen välin jälkeen omille poluille. En tiedä onko neljännellä tuotantokaudella ja neljännellä kirjalla enää mitään yhteistä. Edes kaikki päähenkilöt ei ole enää samoja, vaan osa tv-sarjassa olevista päähahmoista on kirjoissa joko jo kuolleet, niitä ei koskaan ollut olemassakaan tai ne on sivuhahmoja.

Ostin kaksi ensimmäistä osaa tuosta kirjasarjasta. Petyin todella pahasti. Meno ei ollut edes läheskään yhtä rajua kuin itse sarjassa. Enpä ostanut enempää osia. Pidin enemmän tv-sarjasta. Yleensä kirjat ovat parempia, mutta ei tässä kohtaa.
Samaa mieltä tuosta, että tv-sarja on tässä tapauksessa kirjaa parempi. Itseä kirjoissa häiritsi lähinnä se, että ne on kokonaan kirjoitettu Sookien perspektiivistä. Eli tapahtumien ja hahmojen välillä ei hypitä vaan etiäppäin mennään täysin lineaarisesti. Tv-sarja on mielestäni parempi juuri siitä syystä, että siinä eri tapahtumien välillä hypitään ja saadaan siten enemmän rytmitystä aikaiseksi ja se on monipuolisempi kuin kirjat koska siinä ei keskitytä ainoastaan Sookieen. Mutta tuosta johtuen tv-sarjan kynäilijät joutuu kirjoittamaan omia tarinoita, joten kirjat ja tv-sarja eroaa toisistaan ja vieläpä melko paljon. Sinänsä tietenkin hyvä asia, että voi sekä lukea kirjat että katsoa tv-sarjan. Game of Thronesin kohdalla voi valita jomman kumman ja skipata toisen, koska ainakin ensimmäinen kausi oli tosiaan yksi yhteen kirjan kanssa.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #117 : 21.03.2012 00:36 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 918 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllä mun mielestä kannattaa lukea myös Game Of Thrones kirjoina, varsinkin jos tykkää TV-sarjasta ja miksipä ei tykkäisi, imo paras TV-sarja mitä on ikinä tehty. Kirjat tuovat hieman syvyyttä hahmoihin ja itse ainakin huomaan eroja siinä miten TV-sarjassa on hahmot esitetty ja miten ne esitetään kirjoissa.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #118 : 21.03.2012 10:06 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Noin sata sivua Valtaistuinpeliä takana ja tosiaan hyvinkin yhteneväisesti mennyt TV-sarjan kanssa. Aloitus on varsin hidas ja monet ovatkin valittaneet, että alun lukeminen tuntuu jossain määrin jopa pakkopullalta. Enemmän ehkä, jos sarjan 1. kauden on jo katsonut liikkuvan kuvan muodossa ja tietää mitä tuleman pitää.

Silti on kiva päästä enemmän hahmojen pään sisään. Hahmojen, joilla on jo kasvot ja olemus, kiitos tv-sarjan.

Luulen, että tv-sarja voi kuulua niin kertomuksiin, joista nauttii itseasiassa enemmän jos on lukenut kirjat jo ennakkoon ja osaa yhdistellä nopeasta tarinankerronnasta johtuvat aukot paikoilleen. Kaikkeahan ei ehdi näyttää näyttää eikä se toisaalta ole välttämätöntäkään, koska 10 osainen tv-sarja on sen verran erilainen formaatti kuin pitkä kirja.

Ihannetilanne, jos saan 2. kirjasta sata sivua sisään ennenkuin TV-sarjan toka kausi pärähtää käyntiin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #119 : 21.03.2012 11:30 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse katsoin pari ensimmäistä jaksoa tv-sarjaa ja aloin sitten lukemaan kirjaa. Sarjan puoleen väliin mennessä olin lukenut kirjan jonka jälkeen hädin tuskin enää jaksoin katsoa tv-sarjaa, koska tiesin mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan ja suunnilleen mitä kukin tulee sanomaan. Ehkä tuo olisi toiminut paremmin, jos kaikki tapahtumat ei olisi ollut niin hyvin muistissa.

Mutta tietenkin jos viimeisestä katsomis/lukemis kerrasta on jo jonkin aikaa, niin voihan sitä sitten tutustua siihen toiseen vaihtoehtoon. Molemmat on ehdottomasti lukemisen/katsomisen arvoisia. Ja kirja on tietenkin aina yksityiskohtaisempi, mutta kaikki tärkeät tapahtumat on kyllä mahdutettu tv-sarjaan.
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2025
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines