Itse pidän enemmän Suomalaisten perusruokien tekemisestä...Joten teinpä tänään siis perinteistä makkarakeittoa :)Se on hyvää,halpaa(sopii minunkin lompakolleni) ja riittoisaa.Ensi viikon päärjää aika pitkälle tuon kanssa.Ikävä kyllä ei ole toimivaa digikameraa tällä hetkellä niin en saanut kuvia.
Kannattaa varata aikaa noin tunti tähän operaatioon niin voi rauhassa hoitaa eri vaiheet.
Makkarakeittoontarvitaan siis seuraavaa:
450g-600g perunoita (itse käytin yleisperuunaa nimeltä rikea)
1 HK:n sininen lenkki
Pirkan keittovihannes rasia
1 Lihaliemi kuutio
ja tietysti erilaisia mausteita(itse käytin grillimaustetta,punaista chiliä,cayennepippuria,paprika maustetta ja maustepippuria)
Ensiksi tosiaan kuoritaan perunat minkä jälkeen ne voi laittaa kattilaan.Kannattaa siis odottaa että vesi kiehuu
Sitten voikin siityä tarkastelemaan hK:n sinistä ja viipaloida haluamansa muotoisia makkaran palasia.
Tämän jälkeen ruskistaa/paistaa makkaroita sen verra että ne saavat kauniin rusketuksen ja heitellä hiukan mausteita joukkoon.
Tässä vaiheessa perunat ovat jo hetken aikaa ollut kiehumassa joten ehdit vielä pilkkomaan keittovihannekset paloiksi odottamaan niiden lisäämistä.
Lisätään makkaranviipaleet kattilaan ja samalla voi laittaa lihaliemi kuutionkin sinne sekaan ja lisätä
pippurit joukkoon myös.(Kannattaa laittaa vain pieni ripaus pippuria näin alussa)
Tässä vaiheessa ehtii käydä vaikkapa tsekkaamassa pelaajalaudan tilanteen ja pistää vaikka vähän viestiä sinne
Kannattaa tarkistaa keiton liemestä miten se on maustettu siis oman mieltymyksesi mukaan.Pippuria lisätessä voi tulla laitettua vahingossa vähän liikaa pippuria ja sen kyllä huomaa koska on liikaa ja koska on hyvä.Jos kaipaa jotain mausteita niin sitten vain lisää muussa tapauksessa lisätään vielä
nuo keittovihannekset ja annetaan hetken aikaa muhia kannen alla.
Ehdit kattamaan itsellesi pöydän rauhassa säätämään TV:n hyvin siinä ajassa kun vihannekset hautuu
ja nyt sinulla on aimo annos hyvää makkarakeittoa joten eikun vaan nauttimaan