tänään tuli ME lehti eli tuo siwan ja muiden kauppojen vastine pirkka lehdelle ja sieltä pummasin reseptin.
jauheliha-makaroonigratiini.
400g jauhelihaa (1.89e)
purkki eldoradon pastakastiketta (1.49e)
150g juustoraastetta (2.4e, valion ylikallis riistoraaste)
400g makaroonia
ensin heitetään kastikepurkki kattilaan.
sitten kun kun noukkii niitä lasinpaloja pois sieltä kastikkeen seasta niin voi miettiä että olisikohan kuitenkin pitänyt kaataa vaan se kastike sinne.
sitten 1,5 purkillista vettä.
annetaan hellalle sähköä jotta tuo sotku lähtee kiehumaan ja sitten heitetään pussillinen magarooneja joukkoon, ilman pussia.
annetaan kiehua ja kohista se 10 minuttiia että ne kypsyy.
sillä aikaa kun roonit kiehuu elävältä on hyvä aika alkaa paistamaan teurasjätettä eli jauhelihaa.
jokainen maustakoon kuten haluaa, minä heitin ison keon grillimaustetta ja mustapippuria sekä chili rouhetta.
sitten seistään idiootin näköisenä hellan edessä ja rapsutellaan palleja kunnes tajutaan että pitää se uuni pistää lämpiämään.
joten veivaappa säädin 225 asteen kohdalle tai jos olet rikas porvari niin näpelöi niitä hipaisunäppäimiä.
uunivuoka on myös hyvä rasvata jollain muulla kuin kosteusvoiteella tai liukkarilla.
ohjeessa tosin ei mitään tuosta sanottu mutta varmasti palaa kiinni jollei voitele.
sitten kun kaikki on kypsää niin kaadetaan se makarooni mössö vuokaan, jauheliha sen päälle ja sitten juustoraaste vielä siihen lihan päälle ja koko komeus heitetään uuniin.
sitten tulee se kohta ohjeesta jossa lukee että gratinoi uunissa joko käyttäen grillivastusta tai 225 asteessa.
varmaan tämmänen uusavuton tietää mitä vittua tarkoittaa gratinointi joten annoin sen vaan olla uunissa 20 minsaa.
hyvää tuli.
itseasiassa aika helvetin hyvää, sitten vielä rehuja lautaselle kaveriksi.
minä en semmosiin rahaa laita niin laitoin vaan purkki ananasta joka mukavasti rauhoittaa tulisuutta.