Jumalauta, olisko nyt jo aika aloittaa pieni yhteiskunnallinen keskustelu eikä vertailla vaan käyttäjien suosimia limpparimakuja?
Kaikki video- ja tietokonepelaajat ovat 15-20 -vuotiaita Serious Samia ja Counter Strikea räiskiviä asefanaatikkoja, joten hyvä aihe näin alkuun olisi vaikkapa asevelvollisuus ja kaikki siihen liittyvä. Zoukka, Joel ja Sharkie voivat sitten heinäkuun koitettua tänne purkamaan omaa turhautumistaan ja vuodattamaan huikeita sankaritarinoitaan alokkaiden taisteluharjoituksista.
Siviilipalvelus
Asevelvollisuus, siviilipalvelus ja totaalikieltäytyminen hiipivät mieleeni, kun huomasin että kesäduunipaikallani -eräs nimeltämainitsematon psykiatrinen sairaala- on siviilipalvelusta suorittava nuori mies. Ihan leppoisa äijä, mutta selvä vätys. Hänen tehtäviinsä kuuluu kahvin keittäminen hoitajille, papereiden ja roskapussien kantaminen eri paikkoihin sairaalassa sekä vastaavat luottamustehtävät. Töissä hän on perinteisesti kasista neljään, ei tietenkään viikonloppuisin tai pyhäpäivinä. Älkää nyt käsittäkö väärin, mua ei haittaa pätkääkään jos joku menee vakaumuksensa vuoksi sivariin. Pari kaveriani on siviilipalveluksen suorittanutkin, totaaleja en tunne lainkaan. Siinä vaiheessa mä alan nähdä punaista ja flippailla kun Amnesty International, Aseistakieltäytyjäliitto ja muut puunhalaajakeskittymät vaativat "rangaistusluontoisen" siviilipalveluksen lyhentämistä kuuteen kuukauteen, mikä on siis varusmiespalveluksen vähimmäismitta ja miehistön eli yleisin palvelusaika. Erikoiskoulutushan kestää 9 tai 12 kuukautta ja johtajakoulutus 12 kuukautta. Kantansa nämä järjestöt perustelevat seuraavalla tavalla:
Palveluksen kokonaiskesto määrittää ajan, jonka palvelusta suorittava on poissa työelämästä ja opiskelusta, ja on näin ollen ainoa objektiivinen mittari siviili- ja varusmiespalveluksen välillä. Palveluksen suorittamisen "kokonaisrasittavuus" ja tosiasiallinen sisältö vaihtelevat palvelusmuotojen sisällä niin paljon, että muunlaiset "rasittavuusvertailut" palvelusmuotojen välillä ovat mahdottomia ja tarkoitushakuisia. Tällaiset julkisuudessa ja muualla silloin tällöin esitetyt "rasittavuusvertailut" eivät perustu myöskään minkäänlaisiin selvityksiin ja ovat näin ollen lähinnä mielipiteen luontoisia. Ylläsanotuin perusteella Aseistakieltäytyjäliiton näkemyksen mukaan ei ole perusteita sille, miksi siviilipalvelusajan tulisi olla pidempi kuin yleisin varusmiesten palvelusaika (180 vrk).
Sillä siis ei ole mitään väliä että armeijassa ollaan aika vitusti enemmän kiinni kuin sivarissa, josta pääsee tosiaan neljältä himaan. Nämä eivät ole vertailtavissa, vai olisko kyse kuitenkin siitä että valitaan ainoastaan ne faktat jotka tukevat omaa mielipidettä? Lisäksi haluaisin mainita että vaikka yleisin palvelusaika on 6kk niin aika suuri osa suorittaa kuitenkin pidemmän palvelusajan.
Case Jussi Hermaja
Jussi Hermaja, 22-vuotias jyväskyläläinen historianopiskelija, pakeni Suomesta vuonna 2001 Belgiaan hakeakseen sieltä poliittista turvapaikkaa. Hermaja oli aiemmin kieltäytynyt sekä ase- että siviilipalveluksesta eli totaalikieltäytyjä ja täten tuomittu vankilaan 197 vuorokaudeksi. Kuinka Hermaja perusteli toimintansa?
Jussi Hermaja kieltäytyi marraskuussa 1999 siviilipalveluksesta, koska se on hänen mielestään rangaistuksenomainen järjestelmä. Hän ei usko aseisiin ja armeijoihin perustuvaan turvallisuuteen. Hermajan mukaan Suomen valtiolla ei ole oikeutta tuomita häntä vankeuteen mielipiteen perusteella.
Jumalauta, mä en usko fysiikan lakeihin ja uskon että kuu on tehty juustosta, en mä silti voi toimia ihan oman pääni mukaan. Se, ettei yksityishenkilö usko armeijoihin perustuvaan turvallisuuteen ei muuta tosiasioita miksikään. Hermaja ei vaan ymmärrä ettei häntä tuomittu tuon mielipiteen takia, vaan sen takia että hän kieltäytyi sekä ase- että siviilipalveluksesta. Hänhän olisi voinut suorittaa kumman tahansa ja olla ihan mitä tahansa mieltä, koska Suomessa on mielipidevapaus. Myös yleensä fiksu Amnesty International on lyönyt kirveensä pahasti kiveen; Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty International vaatii suomalaisten totaalikieltäytyjien vapauttamista. Amnesty on vuoden 1999 syksystä alkaen tunnustanut jo 22 suomalaista vangittua totaalikieltäytyjää kansainvälisiksi mielipidevangeiksi. Amnestyn viimeisimmän ihmisoikeusraportin (tammikuu-huhtikuu 2001) mukaan Euroopan Unionin ainoat Amnestyn tunnustamat mielipidevangit ovat Suomessa.
Belgian korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt Hermajalle turvapaikkaa. Suomi ei ole pyytänyt Belgiaa palauttamaan Hermajaa. Ilmeisesti Jussi Hermaja asuu edelleenkin Belgiassa ja toimii Gentissä sijaitsevan kasvisravintolan osuuskunnassa.
Miksi mua kiinnostaa pätkääkään jonkun Jussi Hermajan kaltaisen omahyväisen kusipään toiminta, saati sitten häipyminen Suomesta? Better there than here, eh?
Siksi että on mielestäni todella ylimielistä vittuilua oikeasti paskoista oloista tuleville turvapaikanhakijoille että jyväskyläläinen pullamössöopiskelija saapuu Belgiaan itkemään ja vaatimaan itselleen poliittista turvapaikkaa sen takia ettei hän voi suorittaa asevelvollisuuttaan tai istua vankilassa. Kaikki nämä voi oikeasti hoitaa helposti. Saatana, miten toi jätkä voi verrata itseään Burman sotilasjuntasta kärsiviin ihmisiin, Darfurin pakolaisiin tai Kiinan riistämiin tiibetiläisiin? Samalla sitten rasitetaan oikeusjärjestelmää valittamalla joka ikiseen oikeustasoon, kulutetaan resursseja ja oikeasti turvapaikkaa tarvitsevat ihmiset viruvat jonoissa odottamassa.
Fuck you, Jussi Hermaja.
Lisää vuodatusta aihepiiristä myöhemmin. Pistän tähän loppuun pari kuvaa kyykyttääkseni modeemikansaa. Lisäksi aseet aiheuttavat minulle erektion.