JayeizH
Kiistely on turhaa mutta hauskaa
Jäsen
Viestejä: 4 711
Basaaripisteet: 2
https://yle.fi/uutiset/3-10509309
Tulee SDP:lle tiukan neuvottelut tätä menoa. Jos ottaisivat hallitukseen kaikki muut puolueet paitsi keskustan, kokoomuksen ja persut, olisi vahvuus silti 99 edustajaa. On siis pakko ottaa joku noista kolmesta mukaan. Todennäköisesti keskusta. Persut on automaattisesti pois suljettu, Rinne ja Orpo on koko ajan toistensa kurkussa väittelyissäkin, joten... keskusta. Eli hallitus olisi näillä luvuilla todennäköisesti:
SDP
Keskusta
Vihreät
(Vasemmisto/RKP)
Vasemmistoa ja RKP:tä ei sinänsä tarvittaisi, niin voi olla että pitää porukan pienenä. Tosin jos haluaa (toivottavasti) viedä soten edes johonkin suuntaan, hallituksessa pitäisi olla paljon porukkaa päättämässä asioista.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Gba
Jäsen
Viestejä: 2 918
Basaaripisteet: 0
Oma ennustus huomiselle:
PS 18,8%
SDP 18,6
Kokoomus 17.9%
Keskusta 13,4%
Vihreät 12,6
Vasemmisto 9,3
Kristilliset 4,9%
RKP 3,2%
Muut 1,3 (Siniset 0,3% - Piraatit 0,6 - Feministit 0,3% - muut höpölöpölöpöt 0,1%)
Useammalla vedonlyöntisaitilla on kertoimia myös siihen jos haluaa betsata omaa ehdokasta läpimenijäksi. Ainakin Coolbet, Betsson, Nordicbet ja Unibet tarjoavat kohtuullisesti kohteita. Coolbetillä löytynee eniten, mutta betsirajat ovat pienimmät. Sain itse noin ~500 euroa sisään vetoja sinne, Betsson hyvöksyi myöskin vain muutamia kymppejä. Unibet ja Nordicbet suurimpina tarjoavat suurimmat rajat jos haluaa isommalla kokeilla. Uusina pelaajina voitte saada enemmänkin, mutta heti kun alatte voittamaan tulee rajat.
Jotain hakuja joissa voisi mahdollisesti olla ylituottoa (ei ole betsisuositus, joten älä ulise jos häviät).
Heikki Kuula 2,50
Silvia Modig 1,60
Atte Kaleva 1,80
Pentti Arajärvi 2,00
Kaisa Liski 10,00
Touko Aalto under 5000 1,72
Mauri Peltokangas over 6500 1,95
Jussi Niinistö under 6000 1,60
Riikka Purra 1,70
Ari Koponen (brother christmas) 6,00
SDP alle 19% 1,85
Keskusta alle 14,5% 1,65
edit: vahingossa muokkasin tähän uuden postauksen kun piti vain lainata :D
« Viimeksi muokattu: 15.04.2019 14:19 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
JayeizH
Kiistely on turhaa mutta hauskaa
Jäsen
Viestejä: 4 711
Basaaripisteet: 2
Kerrankin sai yllättyä kun suomalaiset oli fiksumpia mitä kuvitteli: Ei sekottanut sinisiä ja persuja Sinisten taival taisi olla siinä. Saa nähdä mihin porukka hajoaa. Niinistö lähtee varmaan persuihin takasin. Terho ja Elo on suurempi kysymysmerkki. Vaikka ei sillä, ei se nyt mahdotonta olisi että jatkaisivat näillä. Mutta 4 vuotta ilman yhtäkään edustajaa on aika pitkä aika. Toki nyt saa pitää rauhassa ääntä ulkopuolella.
Keskusta, kokoomus ja persut voi tehdä hallitusneuvotteluista vaikeat. Pohjallehan sinne menee pohjalle SDP, vihreät ja vasemmisto. Sitten päälle keskusta, kokoomus tai persut. Ja siitä voi tulla vaikeaa. Persut on oppositiossa aika varmasti. Vasemmisto on tiukka maahanmuutossa ja vihreät ilmasto asioissa. Lisäksi SDP on sanonut että yhteistyö ei onnistu. Aika paljon tarvitaan kompromissia ja lupausten perumista että persut pääsisi hallitukseen. Ei siis oikein mitään jakoa.
Kokoomus saattaa taipua, mutta olisi hiukan erikoista että hallituksessa olisi vihervasemmisto ja kokoomus. Mutta, riippuu paljon kuinka tiukka Rinne on ja paljonko Orpo antaa periksi. Ja nämä kaksihan tappeli joka väittelyssä muutenkin.
Keskusta on kysymys. Sipilä oli niin sovittelevan oloinen että voi hyvinkin mennä jees mieheksi. Mutta taas vaalilähetyksen puheet "Me tehdään kysymykset ja katsotaan mitä SDP vastaa" kertoo suht tiukkaa ja ylimalkaista linjaa. Todennäköisesti on tietty enemmän puhetta kuin kiveen hakattua. Tosin keskustalla voi olla tässä jonkunlainen ässä hihassa, koska SDP ottaa varmasti keskustan mieluummin hallitukseen kuin persut tai kokoomuksen.
Jos mietitään jotain muuta pohjaa, silloin touhu menee ihan taisteluksi.
EDIT: Kokoomus kyllä tuntee kannattajansa. Hallitus oli loppumetreillä hyvinkin vihattu ja sai parjausta monestakin asiasta, mutta silti kokoomus pääsi prosentin sisään SDP:stä ja puolikas prosetti persuista. Keskusta ja siniset kun kärsi paljonkin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Gba
Jäsen
Viestejä: 2 918
Basaaripisteet: 0
Oma ennustus huomiselle:
PS 18,8%
SDP 18,6
Kokoomus 17.9%
Keskusta 13,4%
Vihreät 12,6
Vasemmisto 9,3
Kristilliset 4,9%
RKP 3,2%
Muut 1,3 (Siniset 0,3% - Piraatit 0,6 - Feministit 0,3% - muut höpölöpölöpöt 0,1%)
Heikki Kuula 2,50
Silvia Modig 1,60
Atte Kaleva 1,80
Pentti Arajärvi 2,00 Voitto
Kaisa Liski 10,00
Touko Aalto under 5000 1,72 Voitto
Mauri Peltokangas over 6500 1,95 Voitto
Jussi Niinistö under 6000 1,60 Voitto
Riikka Purra 1,70 Voitto
Ari Koponen (brother christmas) 6,00 Voitto
SDP alle 19% 1,85 Voitto
Keskusta alle 14,5% 1,65 Voitto
8/12 osui ja suurimpana Brother Christmasin käsittämätön 6,00 kerroin - toivottavasti otitte kiinni ja maksoitte asuntolainat pois. Myös aiemmin tipsaamani 4,5 kertoimella Siniset under 0,5 kansanedustajaa varmasti maistui lapulle.
Puolueiden kannatusennuste osui sekin ainakin järjestyksessä ja sekä kyllä prosenteissakin suht lähelle - noh se itsekehusta. Vaalien voittajia olivat sekä vasemmistopuolueet, että PS. PS oli paperilla voittaja lisäten paikkojaan sekä varsinkin verrattuna tilanteeseen jossa eduskuntaryhmästä erosi yli puolet porukasta. Media tykkää sanoa, että puolue jakaantui kahtia, mutta vaalit osoittivat ettei se nyt ihan niin mennyt. Halla-aho sai yksin enemmän ääniä kuin koko Sinisten poppoo yhteensä. Vanhassa PS:ssä hyljeksitty Tynkkynenkin nousi ääniharavana eduskuntaan yli 9000 äänen potilla. Simula teki saman tempun. Peltokangas vetäisi myös henkilökohtaisen jytkyn. Muutenkin nippu on nyt huomattavasti yhtenäisempi kuin vanhassa puolueessa. Perussuomalaiset on nyt Suomen toisiksi suurin puolue vai pitäisikö sanoa yhtä suuri kahden muun yhtä suuren kanssa.
Vihreät saivat lisäpaikkoja viisi kappaletta ja ovat varmasti erittäin tyytyväisiä tulokseen. Edustajista 85% oli naisia. Ei päässyt toukot ja janarit taksilla ajelemaan tällä kertaa. Onnittelut Vihreille tästä, vaikuttaa nopealla vilkaisulla olevan enemmän vihreä nippu kuin aikoihin ja kaikki kiintiö/täyteporukka loistaa poissaolollaan Peteliusta lukuunottamatta. Hän vaikuttaa kumminkin hyvin harmittomalta hahmolta, joka varmasti alistuu alfa-naisten kumileimasimeksi.
SDP sai marginaalisen, mutta ratkaisevan johtoaseman jonka myötä saavat ensiksi neuvotella hallituksen kokoonpanosta. Rinteelle tulos on varmasti kaikesta huolimatta helpotus. Kokoomuksen selän taakse jääminen olisi tiennyt PJ:n vaihdosta. Rinteen asema ei tosin ole betonoitu, vaan Sanna Marin henkilökohtaisella yli 19k äänisaalillaan hengittää niskaan ja valta tulee tulevaisuudessa vaihtumaan puolueessa. Tämä olisi myös puolueen etu, sillä Rinne ei ole mikään sulava puhuja tai puolueen pää.
Kokoomus sai torjuntavoiton. Oli hallituksessa, mutta Keskustan Sipilään henkilöityi Kikyt ja muut leikkaukset. Suomalaiset linkittivät työllisyyden nousun ja taloudessa tapahtuneet hyvät asiat kokoomukseen. Se oli myös valtavan ilahduttavaa nähdä miten fiksut kokoomuslaiset pesivät Orpon kannatuksessa. Lepomäki ja Häkkänen, molemmat ovat aina osanneet käyttäytyä tenteissä kunnioittavasti muita keskustelijoita kohtaan ja linja on ollut alusta asti hyvin selkeää kovaa talouspolitiikkaa järkiargumentein.
Keskusta sai turpaan niin, että tukka lähti. Sipilä rehellisesti myönsi tämän ja kunniotti kansan päätöstä. Ei mitään lässytyksiä ja ulinoita. Uskon Sipilän palaavan yksityiselle sektorille. Keskusta ei silti mihinkään ole kadonnut. Kehä III:n ulkopuolella koko maan elinkeinoelämä on suurelta osin jyväjemmareiden hallussa. Nyt maajussit halusivat vain näpäyttää Sipilää löysästä maahanmuuttopolitiikasta ja kiky temppuilusta. Hyvin pitkällä aikavälillä Keskusta tulee kutistumaan mikäli kaupungistuminen jatkuu. Tämä ei itseasiassa ole niin itsestäänselvä kehitys kuin voisi kuvitella. Uskon etätyön muuttavan myös asumista ja kaupungistumisen hidastuvan ja jopa tietyissä tapauksissa kääntyvän vastakkaiseen suuntaan.
Vasemmistoliiton Li oli innoissaan voitosta. Tuleeko tästä hallituspaikka? Hyvin mahdollista mikäli SDP haluaa vahvan liittolaisen. Ei päässyt musiikot tältäkään listalta läpi. Näitä vaaleja on kyllä ilahduttavasti leimannut asiapoliitikoiden esiinnousu. Suomalaiset eivät enää valitse missejä tai entisiä urheilijoita tahi muusikoita päättämään valtion asioista. On siellä muutama tällainenkin, mutta vähemmän kuin aiemmin, eikö? Junttieinari PS:nkin listalla taisi olla vain yksi entinen kehonrakentaja ja siitä urastakin on jo vuosikymmeniä, joten oikeita töitäkin hän on tehnyt sen jälkeen.
RKP sai perinteisen torjuntavoiton ja sen helpotuksen pystyi kyllä aistimaan. Neljä vuotta vielä tekohengitystä kaksikielisyydelle. Sinänsä hauskaa, että ilman pakkoruotsia tää puolue voisi olla ihan perkeleen kova liberaalipuolue.
Liike Nyt sai ehkä vaalien kovimman tuloksen. Harry Hjallis Harkimo todisti olevansa suurempi kuin Piraatit, suurempi kuin hallituspuolue Siniset, suurempi kuin intersektionaalinen feminismi, suurempi kuin eläinten oikeudet. Yksi paikka plakkariin ja se on enemmän kuin edellä mainituilla yhteensä. Se jaksaako Hjallis huudella yhtenä yksinäisenä vai liittyykö takaisin Kokoomukseen?
Siniset - R.I.P
Ollaan melko poikkeuksellisessa tilanteessa. Kellään ei ole yli 18% kannatusta ja Suomi on poliittisesti jakaantuneempi kuin koskaan. Ainakin jos katsotaan miten kannatus jakaantuu eri puolueille. Tosiasiallisesti suomalaisten arvot eivät ole niin kaukana toisistaan. Tämä lautakin sen jo todistaa, laidasta laitaan löytyy kaikenlaista miesoletettua, mutta hyvin sopuisasti ollaan vittuiltu toisillemme täällä jo vuosikymmen sama porukka. Uskon siis, että hallitus saadaan lopulta kasaan hyvinkin rivakasti. Ennustan kokoonpanon olevan sinipuna feat. vihreät & rkp = 107 edustajaa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Gba
Jäsen
Viestejä: 2 918
Basaaripisteet: 0
Sipilä pyytänyt puoluekokouksen koolle jossa valitaan uusi puheenjohtaja. Yllätyin. Toki vaalitulos oli järkyttävän huono historian näkökulmasta, mutta silti oletin että Sipilä olisi jatkanut duunissa ja menisi Rinteen hallitukseen. Saa nähdä kuka sieltä tulee. Vasemmalle päin luulisi ainakin kallistuvan. Väyrynen ilmoittaa varmasti olevansa saatavilla.
Tätä en kyllä käsitä. Eihän historian huonoimmalla vaalituloksella nyt jatketa puolueen johdossa. Ihmiset tekee kumminkin päätöksensä tunteella ja perustelee järjellä. Sipilään liittyi niin vahva leima tappiosta, että jatkaminen oli mielestäni täysin mahdotonta.
Mediakin aloitti taas saman ruljanssin, kuin viimeksi silloin kun Halla-aho nousi puheenjohtajaksi. Nostellaan vanhat blogit aseeksi vuoden 2019 hallitusyhteistyötä vastaan. Taitaa hieman tutista pakurikääpäteemuki kädessä, kun Rinteen vasemmistohallitusta ei heti kuulunutkaan. Silti on se Rinteen hallitus 99%:sti todennäköisin. Olisi vasemmistolle kasvojen menetys mikäli Kokoomus + PS + Keskusta nappaisivatkin valtikan käteen.
Seuraavaksi onkin sitten eurovaalit. Siniset heitti pyyhkeen kehään, sääliksi käy muutamaa sinisilmäistä nuorisoehdokasta jotka vetävät oman poliittisen uransa vessasta alas vanhojen paatsien hillotolppapetoksen seurauksena. Jabba ei sitten lähtenyt eurovaaleihin, onkohan suurlähettilän hillotolpan paikka jo luvattu vai pelottiko ettei ääniä tulisi edes sinisten nykyistä kannatusta. Veikkaan jälkimmäistä. Nyt voi ainakin itselleen sanoa, että voitti kaikki vaalit joihin osallistui.
Ehdokaslista
Muutama mielenkiintoinen poiminta. Teuvo Hakkarainen asettui ehdolle eurovaaleihin. Voin kuvitella kuinka gluteeniton siemennäkkäri tarttuisi Kalliolaisessa (jossa Jussi oli itseasiassa suosituin ehdokas eduskuntavaaleissa) kahvilassa paremmiston äänestäjän kurkkuun jos Hakkarainen menisi läpi. Tynkkynen asettui ehdolle myös. Silloiset perussuomalaiset, nykyiset siniset erottivat Tynkkysen puolueesta aikoinaan ja nyt Tynkkynen vetäisi 30% Sinisten äänimäärästä. Tynkkynen on paha purtava perussuomalaisten vastustajilla monellakin tasolla.
Sean Bergenheim (RKP) asettui myös ehdolle. En tiedä mitä hänellä on (vielä) annettavaa poliittiseen keskusteluun, mutta olen aina arvostanut hänen äärimmäisen kovaa työmoraalia joukkueissa joissa pelannut. Varmasti kun antaa tarpeeksi aikaa, niin kehittyy tässäkin lajissa kovaksi pelaajaksi.
Sinänsä perseestä, että poliitikot kikkailevat olemalla ehdokkaina molemmissa vaaleissa, mutta dont hate the player jne. Ennustan Huhtasaaren nappaavan kovimman äänipotin.
Vaalit järjestetään sunnuntaina 26.5.
Ennakkoon voi äänestää Suomessa 15.–21.5
Suomella on europarlamentissa 14 paikkaa, jos Brexitistä sovitaan ennen vaaleja – yksi vähemmän, jos Britannia osallistuu vaaleihin.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Gba
Jäsen
Viestejä: 2 918
Basaaripisteet: 0
Hakkaraisen käytös tietyissä tilanteissa ei tietenkään millään tavalla ole hyväksyttävää. Kielitaidosta irvailu lienee täysin turhaa, eivät ne paremman väen ranskalaiset ja saksalaiset puhu englantia sanaakaan. Sitä varten on tulkit europarlamentissa. Substanssiosaaminenkin lienee huomattavasti korkeammalla kansainvälisen uran ansiosta(myi sahansa Hondurasiin ja toimi konsulttina siellä), kuin jollain poliittisilla broilereilla. Jyrki Kataisen YO-todistuksessa muuten on B ruotsista ja B englannista (A ranskasta), Jutta Urpilaisella samat ja lyhyestä matematiikasta C (huutonaurua). Kovin suuria älynlahjoja ei siis tosiaan tarvita uran luomiseen, vaan kuten Zoukka jo tuossa kertoi niin loputon itsevarmuus riittää. Alexander Stubb kirjoitti A:n pitkästä matematiikasta, silti on pankinjohtaja. Esimerkkejä riittää loputtomiin.
Muuten EU -vaaleissa ei yllätyksiä nähty. Uudet poliittiset voimat keräsivät lisää kannatusta ja vanhan eliitin valta laimeni hieman. Suurempia muutoksia EU:n politiikkaan on turha odottaa. Sanoisin, että talouselämän reaaliteetit ovat se suurin voima joka lopulta hajottaa nykymuotoisen EU:n tai ainakin muuttaa sen muotoa hyvin paljon. Yhdysvalloissa liittovaltio toimii, koska talous vetää vuodesta toiseen ja vapaamatkustajan paikalla olevat osavaltiot eivät ole (niin suuri) ongelma. Myöskin sosiaalietuudet toimivat hyvin eri tavalla kannustaen työntekoon, joten vastaavanlaista vapaamatkustajien luokkaa ei synny. EU:ssa yhä harvemman valtion talous on siinä kunnossa, se kestää nykymuotoisen kokomaailman sosiaalitoimiston roolin.
Uskon, että EU:n mureneminen tulee lähtemään Italiasta. Italialla on tällä hetkellä yli 130% velkaa suhteessa BKT:hen. Se maksaa korkoa siitä vajaa 3% ja ei kykene lyhentämään kertyneillä veroilla edes korkoja, vaan rahoittaa korkojenkin maksun lisävelalla. Italian BKT kasvoi viimeisen 3kk aikana 0,2%, eli kasvu-uralle on päästy ja jopa voittaen markkinoiden odotukset, mutta jokainen ymmärtää ettei 0,2% Q1 kasvu tarkoita sitä, että kriisistä oltaisiin selvitty. Italian kohtalo riippuu kahdesta asiasta, lähteekö talous oikeasti nousuun ja kuinka kauan sijoittajien hermot kestävät ja lisärahoitusta annetaan. Todellisuudessa jokerikortti EU pelastaa lopulta ja suomalaiset veronmaksajat maksavat Italiankin pelastuspaketin. Mihin tämä johtaa? Kun vaakakupissa alkaa olla liian monta nettosaajaa nettomaksajat lähtevät. Tyytymättömyyteen nykyistä politiikkaa kohtaan ja lopulta liittovaltio EU:n purkamiseen. Tilalle tulee todennäköisesti se EU, jota ääriliikkeet kannattavat eli puhdas vapaakaupan alue ilman Brysselin ylivaltaa kansalliseen lainsäädäntöön.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu