No siis tottakai sitä voimaa löytyy. Varmaan pakostikin, jos lihasta on päällä sen verran kuin bodareilla nyt yleensä on. Väittäisin kuitenkin, että jos otetaan yhtä painavat (samankokoiset lihakset) ja saman rasvaprosentin omaavat kehonrakentaja ja voimannostaja, niin voimannostajan absoluuttinen voima on parempi. Jo pelkästään sen takia, että lyhyitä sarjoja treenaamalla lihasten koko kasvaa paljon hitaammin, kuin pitkiä sarjoja treenaamalla. Voisi siis olettaa, että jos lihakset on samankokoiset, niin voimannostajan on pitänyt tehdä paljon enemmän töitä niiden kasvattamiseksi (=nostaa enemmän rautaa).
Sarcoplasmic Hypertrophy
-This is an increase in the sarcoplasm in the muscle. Sarcoplasm is NON-CONTRACTILE TISSUE, but accounts for roughly 30% of the size of the muscle. In increasing sarcoplasm, you are actually DECREASING the muscle's contractile fiber density, resulting in less power/strength output across the muscle area. As you can see from the chart, from 10-12 reps and up is when sarcoplasmic hypertrophy comes into play. This is probably the type of "muscle-building" that bodybuilders get a rep for "all show and no go". However, it is not completely useless--simply being bigger in a chosen sport can have it's advantages and building size can help provide a better foundation for increasing your strength (the larger the cross-sectional area of a muscle, the greater it's potential for strength)
Myofibrillar Hypertrophy
-This is an increase in the size of the actually muscle fibers, but NOT an increase in the amount of muscle fibers. The "density" of the muscle will actually increase. This sort of training is more "functional" and more important for athletes, as low reps build explosive power as well. Increases in size may not come as quickly as sarcoplasmic hypertrophy, but you still WILL get bigger if you train this way and eat properly. Low reps (1-5) are best for this.
Tuossa on aika hyvin selostettu nuo lihaksesta löytyvät kudostyypit ja niiden funktio. Pitkillä sarjoilla treenaamalla lihaksen koko kyllä kasvaa, mutta voimaa ei tule läheskään samassa suhteessa lisää kuin jos treenaisi lyhyitä sarjoja, koska pitkät sarjat treenaavat sellaista lihaskudosta joka ei supistu. Ja jostainhan niiden stereotypioidenkin on pitänyt lähteä, eikai niitä kukaan huvikseen keksi? Mutta tosiaan jos puhutaan vähänkin pidemmän aikaa nostaneesta hepusta, niin fiksuinta on varmaan yhdistää nämä kaksi. Eli treenaa sitä voimaa ja sitten siinä samassa voi sitä massaakin hankkia noilla pidemmillä sarjoilla. Näin ainakin itse näen asian tällä hetkellä.
Francosta ja sen aikalaisista (Arska ym.) sen verran, että eikös heillä ollut juuret aika vahvasti voimannostossa kuitenkin?
Starting out his athletic career as a boxer, Columbu progressed into the sport of Olympic Weightlifting, powerlifting and later bodybuilding