Vin
Jäsen
Viestejä: 1 340
Basaaripisteet: 1
Allekirjoitan edelliset postaukset. Vielä kotona asuessaan sitä tuli tehtyä vapaa-ajalla muutakin kuin istuttua koneella/pelien äärellä. Tuli liikuttua ja ulkoiluakin enemmän ja kunto pysyi parempana. Sitten kun 18- vuotiaana muutti omilleen niin vapaa-aika alkoikin kulua tehokkaasti netin äärellä. Kait se kevyt riippuvuus on jo myönnettävä, kun ei vieläkään ole juuri muutosta tullut.
Joku "kaikki turha paska vittuun" -viikko, anyone? I'm in. o/
Jokuhan voisikin laittaa sellaisen 40 päivää & 40 yötä-triidin pystyyn...
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
JayeizH
Kiistely on turhaa mutta hauskaa
Jäsen
Viestejä: 4 711
Basaaripisteet: 2
Netissä ja koneella "lorvailu" voi mennä ongelmaksi ja itsellänikin se joskus saattaa mennä yli, mutta en jaksa olla tästä kovinkaan hätääntynyt tai pahoillani. Kyllähän sen huomaa ulkoisesta olemuksestani että viime vuoden on enemmän oltu koneella kuin hypelty ulkona tms. mutta ihan jees tämä elämä on tästä huolimatta mennyt.
Lisäksi olen saanut aika korvaamatonta kokemusta PC-laitteiden kanssa työskentelyyn tästä "lorvailusta". Ja siis totta kai joskus täytyy koneen äärestä päästä, ihan sen vuoksi että veri alkaa kiertämään. Ajatukset selkiytyy jne. Mutta tämähän koskee melkeimpä mitä harrastusta vaan, jota tehdään vähänkin paikallaan. Auton rassaamisessakin menee pää sekaisin vaikka sitä tekisi kuinka auringon paisteessa jos ei väliillä hae virkistystä muualta.
Joten tauot tai "virkistäytymiset" ovat tärkeitä jos koneella viettää paljon aikaa, mutta minusta puheet kaikkien laitteiden pois heittäminen tai niistä eroon pääsemisen ihanuus on paska puhetta. Itsehän ihmiset sen kiireen ja "ahdistuksen" laitteistaan itselleen tekevät. Tässä yhteiskunnassa on jännä tapa hakea radikaaleilla ja konkreettisilla elämän tapamuutoksilla sitä paratiisia jossa ei olisi ahdistusta, aikatauluja, rahahakuisuutta tai "arkea". Ihmisen luonteen huomioon ottaen, se metsään muutaminen tuskin auttaa mitään. Tietysti toisille ihmisille sopii toisenlainen elämäntyyli kuin toisille, mutta en usko että "väärällä" elämäntyylillä kovin pitkälle päästäisiin. Mutta kyllä tätä "laitteiston" tuomaa helppoutta tulee varmasti ikävä jossain vaiheessa.
Minä olen täysin sitä mieltä että kyse on asenteesta. Totta kai laitteet ahdistaa jos sitä alkaa miettimään että nyt pitäisi lähteä pois ja kun pitäisi tehdä sitä ja tätä ja tämä väärin se olisi oikein. Helvittiin tuollaiset ajatukset, vaan ensimmäisenä päästää irti siitä laitteesta ja sitten alkaa rauhassa miettimään mitä haluat. Jos tuntuu että haluat vielä olla koneella, ole koneella. Jos haluat mennä ulos, mene ulos. Usein se pää ja kroppa alkaa haluamaan jotain muuta jos yhtä asiaa on tietty annos jo tullut täyteen. Se että haluaa tehdä jotain tulee paljon luonnollisemmin ja kivuttomammin kuin se että tuntuu että nyt on pakko lähteä ulos. Tämän vuoksi en ole mitenkään hätääntynyt tai ottanut morkkista omasta koneen käytöstä. Teen sitä mitä haluan tehdä ja kun tekee vapaa-ajalla sitä mitä haluaa tehdä, pysyy muukin asenne hyvin kohdallaan.
Meni nyt kovasti offtopicin puolelle, mutta sitä vartenhan on modet.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Gba
Jäsen
Viestejä: 2 918
Basaaripisteet: 0
Tuskin tässä kukaan on ottanut mitään morkkiksia koneella olosta sen takia, että se olisi "väärin". Oon ihan samaa mieltä tosta asenteesta, että pitää tehdä mitä haluaa. Mua itseä naurattaa nää ihmiset, ketkä sanoo "vähän sä nukut pitkään" jos sanon heränneeni 15:00, ei sillä ajalla ole merkitystä vaan sillä kauanko nukkui, mutta eivät nämä sääntöjen mukaan elävät tajua sitä. Heille on opetettu lapsena, että pitää käydä ulkona joka päivä ja sitten tulee morkkis jos ei ole nähnyt päivänvaloa, vaan pelannut koko päivän luolassa.
Pointti ei ollutkaan se asenne tai morkkis, vaan ihan se fiilis mitä tuosta ylettömästä koneen käytöstä vääjäämättä seuraaja miten se leviää muuhun elämään. Tunnen monta ihmistä jotka istuvat päivät pitkät koneella ja sitten ei tehdä mitään muuta, vaikka vapaa-aikaa olisi muille jakaa, bileitä ja tapahtumia olisi, mutta aina "emmä jaksa" ja sitten istutaan koneella tekemättä mitään järkevää ja seuraavana päivänä kirotaan, kuinka olisi siistiä heivata kaikki mäkeen. Yksi näistä frendeistä aikoo nyt toteuttaa suunnitelmansa ja onkin myynyt jo TV:t, stereot, älypuhelimet ja downgreidannut nettinsä, kohta lähtee kone ja kämppä, muutto aasiaan sukelluskouluttajaksi seuraava siirto. Näin radikaalia sen ei tarvitse olla, mutta jos on tarpeeksi koukussa, niin sormusten sormuksen heivaaminen ainakin hetkeksi mordoriin ja muutto kontuun voi olla ihan järkevä vaihtoehto.
On niitä toisenlaisiakin tarinoita, hyvä frendi lukiosta datasi ja datasi, ei käynyt bileissä, väänsi koodia, nyt on toimitusjohtaja IT-firmassa Silicon Valleyssa ja oon ihan varma, ettei se kelaa "vittu kun istun koneella 18h päivässä".
edit: joo modet voi pilkkoa tän uudeksi aiheeksi
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vin
Jäsen
Viestejä: 1 340
Basaaripisteet: 1
Nostoa. Katsotaan saisiko aikaiseksi jotain keskusteluakin pahimpiin uusivuosiuusiminä päiviin.
Pyysin itselleni vuodenvaihteesta alkaen vuoden bannit eräälle toiselle suurehkolle foorumille, jota olen aktiivisesti seuraillut, ja näin ollen jätin pelaajalaudan ainoaksi foorumiksi jota luen. Pelaajalauta siksi, että viihdyn täällä varsin hyvin, foorumi on sopivan pieni ja kodikas, eikä tänne tule järin montaa viestiä päivässä. Laatu korvaa määrää käyttäjien ja kirjoitusten kohdalla. Tarkoitus olisi siis vähentää netin äärellä vietettyä aikaa vuoden mittaan, ja katsoa millä lailla se muuttaa omaa arkipäivääni ja omia tapojani.
Aloitin aktiivisen netin käytön varsin myöhäisellä iällä, vasta 18 vuotiaana kun muutin kotoa pois. Toki tuota ennenkin tuli koneella istuttua ja pelailtua yms, muttei likimainkaan samaan tahtiin kuin nykyään, koska kotona oli muuta tekemistä ja ajanvietettä. Muuton jälkeen nuo tekemiset kuitenkin tipahtivat pois, ja luovuus rupesi rapistumaan oikein urakalla, kun istui lähes kaiken vapaa-aikansa koneella pelaten tai surffaten.
Ennen jaksoi vielä keskittyä eri asioihin aivan eri tavalla kuin nykyään. Teksteihin pystyi syventymään kunnolla, kun nykyään suurin lukemisestani on enemmänkin silmäilyä kuin varsinaista lukemista. Jos johonkin tarvitsee kunnolla perehtyä, se tuntuu hirveän työläältä ja hankalalta. Ja jos johonkin hetkeksi perehtyykin, kiinnostus meinaa lopahtaa varsin nopeasti. Kaikein pitäisi olla helppoa ja valmiiksi pureskeltua, ja nopeasti saatavilla. Minkään asian eteen ei tahtoisi enää nähdä vaivaa. Tuohon olen itseni tajuamattani totuttanut viimeisten vuosien aikaan. En minä nyt väitä että syy kaikkeen on netin käytössä, mutta suuri vaikutus sillä varmasti on. Kun koko ajan hyppii sivustolta toiselle, lukee pätkän juttua sieltä, toisen täältä, ja hyppää videolinkin välityksellä seuraavaksi tunniksi youtubeen, niin eihän tuossa keskity hetkeksikään vain yhteen asiaan.
Toisekseen, olen alkanut huomaamaan itsessäni suoranaisia riippuvuuden merkkejä nettiä kohtaan. Ja uskallan väittää samaan hengenvetoon, että suurella osalla länsimaisista ihmisistä on jonkinasteinen nettiriippuvuus, tiedostivat he sitä tai eivät. Sen näkee jo kaupungilla liikkuessaan puhelinta räpläävien ihmisten määrästä. Tämä Epin aikanaan linkkaama video aiheesta osuu varsin hyvin nappiinsa. Se tuntuu mielestäni varsin huolestuttavalta merkiltä, kun koneen sammuttaminen tuntuu teolta, johon pitää pakottaa itsensä. Samaten puhelintaan unohtuu selailemaan esimerkiksi töissä ollessaan aivan liian helposti. Ja siihen, että malttaa jättää sen luurin taskuun, pitää pakottaa itsensä. Ikään kuin ne foorumit ja facebook eivät malttaisi odottaa työpäivän verran, ja ikään kuin tällä puolen palloa asuessa suomalaisten foorumien selailu olisi hyödyllistä useammin kuin kerran päivässä. Eipä näille saiteille arkiöisin liikoja viestejä tipu, mitä nyt laudalla aina täyden kuun aikaan täysi hulina päällä.
Mulla alkaa uuden asunnon ja kämppiks(i)en metsästys tässä pikapuoliin, ja toivon että se auttaisi jättämään ruutuaikaa vähemmälle. Olen tarkoituksella jo vähän katsellutkin vapaita paikkoja 4+ kämppistä-asunnoista, jos vaikka saisi käytettyä vapaa-aikaansa enemmän sosiaaliseen elämään kuin tähän ruudun äärellä kyhjöttämiseen. Töissä ollessaan saa yksinäisyyttä ja omaa rauhaa ihan tarpeekseen, niin ei edes tee mieli muuttaa asumaan yksikseen. Olen myös miettinyt, että jos asettaisi itselleen vaikka jonkin softan avustuksella rajat noille pahimmille ajantapposivustoille, kuten youtubelle ja muille vastaaville. Tuolle toiselle foorumillekin otin bannit ihan vain siitä syystä, että tiedän että sinne tulisi taas kuitenkin lipsahdettua mikäli sille ei olisi mitään estettä.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Lanttu
Jäsen
Viestejä: 977
Basaaripisteet: 1
Hyvää pohdiskelua Viniltä. Olen itsekin välillä miettinyt näitä asioita, ja tullut monessa asiassa samoihin johtopäätöksiinkin, vaikken samaan tapaan olekaan niihin puuttunut. Ehkä pitäisi.
Toisekseen, olen alkanut huomaamaan itsessäni suoranaisia riippuvuuden merkkejä nettiä kohtaan. Ja uskallan väittää samaan hengenvetoon, että suurella osalla länsimaisista ihmisistä on jonkinasteinen nettiriippuvuus, tiedostivat he sitä tai eivät. Sen näkee jo kaupungilla liikkuessaan puhelinta räpläävien ihmisten määrästä. Tämä Epin aikanaan linkkaama
video aiheesta osuu varsin hyvin nappiinsa.
Huomasin vähän tätä efektiä eilen, kun kävin kaverin luona pyörähtämässä. Paikalla oli tuolloin viisi ihmistä pelaamassa Monopolia ja jokaisella oli kännykkä pöydällä. Luonnollisesti niillä näpräiltiin ja viestiteltiin muiden kanssa säännöllisesti pelin ohessa. Välissä yksi pöydässä istuvista lähetti toiselle pöydässä istuvalle jopa hauskan kuvan WhatsAppin välityksellä. Ei niin, että tämä olisi erityisesti häirinnyt (enhän ollut edes pelissä mukana ja (ehkä juuri siksi?) itsekin jotain katselin jotain puhelimella välillä), mutta kunhan kiinnitin huomiota asian "hauskuuteen".
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vin
Jäsen
Viestejä: 1 340
Basaaripisteet: 1
Itse en toisaalta usko siihen, että tietotekniikka sinäsä tekisi ihmisistä epäsosiaalisia. Kyllä ne nörtit on olleet nörttejä yleensä jo lapsesta asti.
Tietotekniikka itsessään voi tehdä ihmisistä epäsosiaalisia samalla lailla kuin vaikka oma ammattini voi tehdä. Tai voi olla tekemättä.
Sosiaalista mediaa sen sijaan uskallan syyttää enemmän ihmisten epäsosiaalisuudesta, mikä sinsänsä on vähän ironista. Sitää mukaa kun sosiaaliset mediat ovat kehittyneet niin ihmisten sosiaaliset taidot ovat rapistuneet. On liian helppoa jäädä yksin kotiin istumaan ja käydä keskustelut eri medioiden kautta. Eikä niihinkään malteta aina keskittyä kunnolla, lautalaisillakin on varmasti ollut tilanteita, joissa koneelta/puhelimelta käsin käydään useaa keskustelua yhtä-aikaa. Chatissa ei näe jos toinen hermoilee, eikä tarvitse pelätä kiusallisia hiljaisuuksia. Suomessa asuessani pyrin useinmiten soittamaan kavereille facebookin jne yhteydenpitovälineiden sijaan. Ja siitä sai kuulla joskus palautettakin, kun olen ainoa joka soittaa, kun muut "ovat aina facebookissa, whatsapissa jne. Otin nuo palautteet kohteliaisuutena, oli ne sitten miksi hyvänsä tarkoitettu.
Toinen seikka mikä somessa häiritsee, on sen vaikutus omaan ja muiden ihmisten käyttäytymiseen. Tuntuu siltä, että on tärkeämpää näyttää onnelliselta, kuin oikeasti olla sitä. Tätä väitettä perustelen lähinnä sillä, kun luen esimerkiksi kaveripiirini päivityksiä, jotka hehkuttavat milloin mitäkin asiaa, mutta kun henkilöiden kanssa juttelee livenä, niin asioiden todellinen laita on aivan eri. Keskustelufoorumeilla voi esiintyä aivan samaa ilmiötä. Annetaan itsestään aivan eri kuva kuin mitä todellisuudessa olemme.
Asiasta kukkaruukkuun, en myöskään hirveästi pidä siitä, kuinka internet on vaikuttanut tiedon hankkimiseen ja ongelmien ratkaisemiseen. Enää ei tarvitse likimainkaan entiseen malliin keskittyä itse ongelman ratkaisuun, vaan enemmänkin valmiin ratkaisun etsimiseen. Ja sehän taas näin googlen ja wikipedian aikakaudella onkin helppoa kuin mikä. Googleta ongelma, tai katso wikipediasta (johon voi toki luottaa sokeasti), jos ei löydy apua niin kysy jollain foorumilla. Asian pähkäily omin avuin tuntuu kovin hankalalta. Toki eivät kaikki näin toimi, mutta itse sorrun tähän varsin helposti. Hyvänä esimerkkinä, säänhän näkisi helposti ikkunasta vilkaisemalla, mutta useamman kerran olen huomannut katsovani päivän sään netistä tuon sijaan. Äly hoi älä jätä.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Gba
Jäsen
Viestejä: 2 918
Basaaripisteet: 0
Mulla itsellä on parisensataa porno-torrentia jonossa ja keikun koneella kymmenen tuntia päivässä. Ja näen sen olevan ihan OK.
Fyp.
Mutta joo, kuten TK jo tuossa totesi, niin kyllä tietotekniikka myös lisää sosiaalisuutta. Varsinkin naisten iskeminen on tietokonekaudella huomattavasti helpompaa, kuin aikaa ennen älypuhelimia ja naamakirjaa. Ennen piti jumakauta soittaa oikeasti toisen ihmisen kotiin ja ihmetellä että kuka siellä vastaisi. Nyt ei tarvitse änkyttää, vaan addaat mimmin naamakirjassa ja avaat chatin ja kopioit Ephramin lemmenluritukset laudalta chattiin. Takuu varma score.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu