Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6
Tulostusversio
Aihe: Opiskelu ja opiskelijaelämä  (Luettu 64119 kertaa)
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #90 : 29.10.2010 18:27 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Täytyy kyllä sanoa, että urautuminen ei kiinnosta yhtään, työnteko muutenkaan. Haluan vain opiskella, niin jännältä kuin se kuulostaakin. ;D
Opiskella ensin yhtä ja jos ei ammattina kiinnosta, niin sitten opiskelee toista. Ja sen takia haluaisin paljon mielummin yliopistoon (jonne olen kaksi kertaa hakenut ja myös feilannut). Esimerkiksi kirjallisuustieteitä kun yliopistossa opiskelee, niin eihän sieltä todellakaan suoraan töihin pääse, mutta saapahan opiskella.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #91 : 29.10.2010 18:44 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Saa todellakin, kaveri jotain kuudetta vuotta siellä kirjallisuutta "pänttäämässä" :b
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #92 : 30.10.2010 23:48 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 953 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Hah, nykyään ei paljoa journalistin koulutuksia tartte. Turhaan murehdit. Pistä vain kirjoituksia joka puolelle nettiä niin kyllä joku pelilehti sut palkkaa.

E: Äidinkielen L:n kanssa olet varmaan muutenkin pätevämpi kuin nämä nykyiset journalistit.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #93 : 31.10.2010 16:16 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 918 Basaaripisteet: 0 Profiili Mitäs mieltä porukka muuten on kouluista/aloista missä nyt opiskelevat?

Itselle ei ainakaan tullut yllätyksenä, kuinka sluibaamista opiskelu(liiketalous) AMK:ssa on. Toisaalta tuntuu, että mitään ei opeteta ja kaikki pitäisi itse lukea kirjasta, mutta toisaalta tenteistä selviää läpi lukematta sivuakaan.

t. viime viikolla oli kaksi oppituntia(ja neljät bileet), rankkaa tämä opiskelu  :lol:
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #94 : 31.10.2010 19:21 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Kajaanin AMK on aika uniikki tapaus. Koulua on joka viikko 40 tuntia, josta kolme päivää pelkkiä käytännön projekteja ja asiakastöitä. Opettajat pyörivät vain neuvomassa. Luennot siis maanantaina ja tiistaina. Kaikki perustuu omaan kiinnostukseen. Sluibailemalla ei täältä saa mitään irti. Tähän asti homma on toiminut, tosin pitkälti siksi, että graafikoilla on niin loistava opettaja. Pelisuunnittelijoista ei voi sanoa samaa... luokalla on kaksi tuottajaa ja koodareilla on hommat kans kuulemma hyvin. Äänipuoli puuttuu vielä kokonaan, joten jos pelimusa kiinnostaa, niin tulevaisuudessa voisi täällä sitä tehdä täyspäiväisesti jos munkki käy.

Rahaa voi takoa kouluajalla niin paljon kuin itseään lystää. Hyväntekeväisyysrahoilla ollaan ekat pelit väännetty, mutta monille nörteille joku tonnikin kuukauden työstä voi tuntua suurelta (varsinkin, kun moni tekee sitä hommaa vapaaehtoisesti kotonakin). Opintopisteitä heruu hyvistä projekteista siinä missä kursseistakin. Kontakteja haalitaan koululle aktiivisesti. Ens viikolla paikalla ainakin Remedyltä konseptitaiteilijaa ja suunnittelijaa. Microsoftin persettä myös nuollaan aktiivisesti.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #95 : 31.10.2010 21:39 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 918 Basaaripisteet: 0 Profiili Kuulostaa todella hienolta paikalta. Meillä on omasta mielestäni vain muutama todella hyvä opettaja(tämä ongelma tosin on seurannut ihan ala-asteelta asti), joiden opetusta on oikeasti mielenkiintoista seurata ja joiden opetuksesta saa irti todella paljon.

Jotkut opettajat taas puhuvat pelkkää skeidaa ja kun pyytää ohjausta, neuvot ovat vain ympäripyöreää sanahelinää tyyliin "nyt on voimaantumisen aika" tai "ei teidän kuulukkaan ymmärtää mitään, aivoilta menee tähän 2kk ja sitten te ymmärrätte kaiken". Nuo ovat siis sanatarkkoja ohjeita opettajilta.

Parasta ovat olleet juuri nuo ulkopuoliset luenoitsijat, joilla on oikeasti jotain sanottavaa työelämästä ja siitä oliko tästä koulutuksesta mitään hyötyä siellä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #96 : 02.11.2010 21:22 »
Iva Jäsen Viestejä: 71 Basaaripisteet: 0 Profiili Ite oon nyt reilut kaksi kuukautta opiskellut Inkeroisissa graafista suunnittelua. Koulu on pieni (35 opiskelijaa?) kansanopistotyyppinen maksullinen taidepainotteinen koulu asuntoloineen kaikkineen. Viis eri linjaa; sarjakuva, kuvitus, graafinen suunnittelu, valokuvaus ja audiovisuaalinen viestintä. Kyseessä on 9kk valmistavat koulutukset alan jatkokoulutukseen eli pääsykokeisiin blahblahblah.

Tää mesta on aika outo. Täällä on suurin osa 18-21v aika tavallisia ihmisiä, jotka ei vaan päässy haluamaansa kouluun viimeks ja tuli tänne viettämään välivuotta tai sit ihan kunnon drop-outteja, jotka ettii elämällensä suuntaa. Muutama 30-40v opiskelijakin löytyy, toisilla työtaustaa ja toisil ei. Emmätiä.

Opetus on tosi sekalaista vaihdellen savitöistä piirtämiseen ja photariopetuksesta valokuvaamiseen, vaik pääpaino pitäs olla lähinnä vektoreis ja muissa kivoissa graafikon työkaluis. Toki piirtäminen yms on tosi tärkeetä, mut ei mua kiinnostais nää kaikki, ois siistimpää saada enemmän _opetusta_ esim. Illustratorin ja InDesignin käytössä. Vähän vituttaa, ku meidän opettaja on joku 25v nainen, joka on oikeestaan aika käsi tietokoneiden kanssa, eikä kykene opettamaan meille paljoakaan. Lähinnä rekvisiittaope, turhauttaa... Onneks av-linjalla on fiksu ja opettavainen vanha gubbe, joka oikeesti osaa juttuja. Harmi vaan, että se ei opeta meille niin usein, mutta löytyy samasta pikkurakennuksesta kylläkin joka päivä.

Silloin tällöin meillä käy Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta vierasopettajia, mutta niitä ei ole vielä käynyt kuin yksi tänään, en oikein saanut hänestä mitään käsitystä. N. kuukausi sitten täällä oli pari päivää Jari Lehtinen Japan Popista (?) ja piti kaikille esitelmää mangasta ja animesta, ja opetti sarjakuvalinjan tyyppejä...


« Viimeksi muokattu: 11.11.2010 16:27 kirjoittanut Iva »
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #97 : 02.11.2010 22:15 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Harkitsin itsekin tulevani sinne valokuvailemaan, ihan siis välivuotta viettämään, mutta taidan nytkyllä keksiä jotain muuta. Toisin sanoen varmaan ensi kevät ja kesä menee taas jälleen kerran ASFALTTIHOMMISSA, O RANKKOI RÖITÄ, HYVIÄ.

Voi vittu, joka kesä olen sanonut asfalttiasemalla ollessani, että "tää on vika kerta täällä" mutta kas vain, ensi kesä olisikin jo viides.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #98 : 03.11.2010 09:40 »
Iva Jäsen Viestejä: 71 Basaaripisteet: 0 Profiili
Harkitsin itsekin tulevani sinne valokuvailemaan, ihan siis välivuotta viettämään, mutta taidan nytkyllä keksiä jotain muuta. Toisin sanoen varmaan ensi kevät ja kesä menee taas jälleen kerran ASFALTTIHOMMISSA, O RANKKOI RÖITÄ, HYVIÄ.

Voi vittu, joka kesä olen sanonut asfalttiasemalla ollessani, että "tää on vika kerta täällä" mutta kas vain, ensi kesä olisikin jo viides.
Valokuvaajille tää koulu on kai aika hyvä, jos jaksaa panostaa. Kaks opettajaa kaitsee ryhmää (tai ryhmiä). Toinen panostaa tekniikkaan ja teknologiaan ja toinen pitää pirun yksityiskohtaisia, tylsistyttäviä ja junnaavia luentoja kuvien tulkinnasta ja hyvistä kuvista. Aamutunnit on monelle myrkkyä; yleensä luokka pimennetään pimennysverhoilla ja diaprojektorista heijastetaan seinälle kuvia, joista opettaja alkaa blastaamaan.. huh! Jengi nukkuu kyl siel aika huolella. Tai sit skippaa nää.
Mut tosiaa, valokuvauslinja kestää vain 4kk ja siitä syystä päivät on usein muita linjoja pidemmät. Esim. muut opiskelevat (ohjattua toimintaa) 8.45-14.15 mut valokuvaajat 8.45-17.00.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #99 : 03.11.2010 10:58 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Kansanopistot on täyttä parhautta. Kannattaa tajuta, että noin rentoa oppimisympäristöä ei tule vastaan muualla. Siellä voi joko sluibailla tai sitten opetella mitä ikinä lystää ja hyvät tsäänssit, että joku vieläpä ohjaa ja opettaa. Limingan hippikommuunia suosittelen jokaiselle seipään nielleelle. Paluu oikeaan maailmaan voi tosin olla kova.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #100 : 03.11.2010 12:29 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Olen kuullut juttua, että kansanopistot tekevät ihmisestä pilvenpolttajan. En mee ku en oo mikä nisti.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #101 : 03.11.2010 14:51 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Avaudun vielä hituc.

Quote tuolta Haaga-helian journalismin koulutusohjelman hakuoppaasta: "Opiskelijavalintaan vaikuttavat koulumenestys, ensimmäinen hakutoive, valintakoe ja työkokemus."

Äsken tuli kirje postilaatikkoon, jossa kerrottiin, että eivät riittäneet pisteet valintakoekutsuun. Minua sitten vähän halutti tietää omat pisteeni ja pisteraja, koska niitä ei kirjeessä mainittu, joten soitin sinne. Naikkonen sanoi pisterajan ja minua ihmetytti, koska mielestäni olin saanut juuri sen verran pisteitä. Varsinaisena pommina tuli sitten se kun nainen sanoi, ettei työkokemusta huomioida tässä haussa.

Jaa. Kyllä se aika moneen kertaan tuolla hakuoppaassa kerrotaan, että työkokemuksesta saa sen viisi pistettä, mutta ei kai sitten. Varmaan tarkoituksena on vaan totuttaa opiskelijat heti tällaiseen journalistisen vittumaiseen kierouteen.

Sekin yllätti, että tämä kaverini joka kutsun sai, sai pisteen alle tämän pisterajan.

[E] Niin, vai otetaanko työkokemus huomioon vasta sitten, kun on aika ynnäillä valintakoepisteet, aiempi koulumenestys ja muut? Siis vasta ihan lopussa?

[E2] Joo, näin näkyy olevan. Eipä mitään.


« Viimeksi muokattu: 03.11.2010 15:01 kirjoittanut Sarkoni »
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #102 : 15.12.2010 15:50 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Oma valmistumiseni Laurean tradenomimyllystä on aikalailla loppusuoralla ja ainoa jäljellä oleva tehtävä onkin opinnäytetyö. Tällä hetkellä siitäkin on kasassa 30 sivua ja pitäisi 75 % työ luovuttaa arviointiin 3.1. Lopullinen arviointiseminaari onkin sitten tammikuun lopulla, joten aikaa on vielä yli kuukauden verran. Ei tämä kuitenkaan sitä estä, että on järjetön stressi päällä koko ajan kun naaman edessä roikotellaan houkuttimena stipendiä jos arvosana on 4 tai 5.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #103 : 11.01.2011 11:04 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili Mitäkäs olette tehneet kun into on kokonaan lopahtanut opiskelun suhteen? Loppu jo häämöttää, vielä pitäisi loppurutistus...
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #104 : 11.01.2011 17:49 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mitäkäs olette tehneet kun into on kokonaan lopahtanut opiskelun suhteen? Loppu jo häämöttää, vielä pitäisi loppurutistus...
Heh, ihan hullua että joku on innoissaan opiskelun suhteen! Kun into loppuu, sitten vaan tehdään. Ei olla lopettajia vaan koska kova työ ei olekaan kivaa. Ei opiskelussa se itse kirjojen pänttääminen/kokeet/luennot/tehtävät ole kivaa paitsi jos on jossain "tulin juuri lukiosta ja sain unelmieni opiskelupaikan" -pilvessä. :P

Sitten jos oikeasti uskoo olevansa väärällä alalla kannattaa varmaan vaihtaa.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #105 : 11.01.2011 20:35 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Opiskelumotivaatiota on aika vaikea "pakottaa" itselleen takaisin. Joka jutussa on vähemmän hyviä hetkiä, mutta yleensä ne ovat ohimenevää sorttia.

Joillekin toimii, että luo itselleen palkintosäännöstön: kun tekee asian a, palkitsee itsensä jollakin tavalla. Palkinnon ei tarvitse olla suuri, vaikka leffalippu riittää. Kun tavoitteeseen pääsee, vapaa-ajasta nauttii paremmalla omallatunnolla.

Tavoitteet voivat olla osatavoitteita, eikä "kirjoitan nyt 15 sivuisen esseen".  Osatavoite tuossa tehtävässä voisi olla vaikka kahden ensimmäisen sivun kirjoittaminen. Minulla on tapana kirjoittaa esseitä sivu kerrallaan pikkuhiljaa. Tärkeintä on, että esseen pariin palatessa siellä odottaa jotakin konkreettista valmiina, eikä tyhjä asiakirja.


Itselläni lähti viime syksynä käyntiin kolmas vuosi AMK:ssa. Aika on mennyt kyllä hirmuisen lujaa ja välillä tielle on mahtunut myös ylämäkiä. Pääosin AMK on kuitenkin ollut tähän asti ehdottoman hieno kokemus, varsinkin uusien ihmissuhteiden saralla. Kuuluisa "hetkeäkään en vaihtaisi pois" -klisee pätee.

Sitä jopa huomaa muistelevansa nostalgiahuuruissa ensimmäistä koulupäivää ja varsinkin ensimmäisiä viikkoja koulussa. Se oli silloin vuonna 2008, eli hirmuisen kauan sitten!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #106 : 11.01.2011 20:59 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ihan ensimmäiseksi kannattaa mennä opiskelemaan sitä mitä haluaa. Ei sitä mitä äiti sanoo. Ei sitä mitä kukkaro sanoo. Ei sitä mitä kaverit sanoo...

Ja loppu tuleekin aikalailla itsestään.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #107 : 11.01.2011 21:11 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Pahin skenaario siltikin lienee, jos ei tiedä mitä haluaa. Ei funtsimistakaan pitkään jaksa jos variaatioina ovat paskaduunit, sossun luukku, dokaus ja muu joutava.



edit:

Voihan sitä tietysti iskeä nykytrendin mukaisesti rinkan selkään ja lähteä jonnekin huitsinvatunnevadaan hengailemaan ja hiisailemaan. En tiedä.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #108 : 11.01.2011 21:38 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 918 Basaaripisteet: 0 Profiili Paras motivaatio tulee, kun jättää asiat viime hetkeen. Vikan illan lukemisella ja tekemisellä on aina hommat hoidettu ja hyviä tuloksia tulee vielä AMK:ssakin(siellä varsinkin koska taso on huonompi kuin ala-asteella).  ;D

zoukkaakin on pakko kompata, tekee elämässä yleensäkin sitä mistä pitää, silloin ei tarvitse etsiä sitä motivaatiota.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #109 : 12.01.2011 09:52 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili No nyt on todellakin viimetingassa  :lol: Niin kusinen tilanne että olen kirjoittanut jo, mutta kurssit ei oo vielä kasassa, jonka takia 4 vuosi tulee kohta jo täyteen.

Kiitos laiska tokavuosi <3
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #110 : 12.01.2011 18:08 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Jaa lukio...
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #111 : 12.01.2011 20:43 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili Ensimmäinen syksy vietetty kauppakorkeakoulussa ja hyvältä maistuu. Pääasiassa hyvin kosteita iltoja ja viimeisenä päivänä tenttiin valmistautumista ollut ohjelmassa. Opiskelen siis Jyväskylässä, joka on ihan mukavan tuntuinen kaupunki pääasiassa 20 000 opiskelijan takia. Tässä olen pohtinut kuitenki koulun vaihtamista Helsinkiin, sillä sinne ehti puolessa vuodessa pesiytyä oikeastaan koko vanha tuttavapiiri. Joka tapauksessa opiskeltava aihe (kansantaloustiede pääpainonaan rahoitus) kiinnostaa valtavasti ja oli syksyn 2011 osoite mikä tahansa olen win-win tilanteessa.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #112 : 13.01.2011 12:35 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jaa lukio...
Niin. On se niin väärin.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #113 : 13.01.2011 15:42 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Joo, yritäpäs nyt vaan jaksaa istua siellä kursseilla niin saat lukion plakkariin jos kerran kirjoitukset on jo suoritettu. Istumalihaksiahan se vaatii. Voit vaikka ajatella jotain ihan muuta.

Tai sitten voit mennä satamaan töihin, opiskeluhan perustuu vapaaehtoisuuteen.
N
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #114 : 13.01.2011 20:00 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Et varmaan ole itse kustantanut oppikirjojasi sun muita matskuja? Itseäni ainakin vituttaisi armottomasti jos joutuisin diagnosoimaan kaiken rahoituksen jälkeen (oletetulta tulevaisuuden) jälkikasvultani tämän ns. motivaation puute -oireyhtymän. Mutta tämä on vain minun näkemykseni.  ;)

Tosin pakkohan ei ole kuin kuolla (+ jotkut yhteiskunnan normit), että siinä suhteessa pelikenttä on avoin. Pääsee sitä AMK:n sisään ilman lukion papereitakin.
Voice of The World.
tallennettu
Re: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #115 : 13.01.2011 20:05 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Joku meikäläisen ei-niin-lähisukulainen vietti kuulemma 8v lukiossa. Siinä saattoi jo olla kyse motivaation puutteesta  ;D
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #116 : 25.02.2011 20:28 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Keväällä tosiaan valmistumassa amiksen kuvallisen ilmaisun (graafinen suunnittelija) linjalta. Lopputyökin jo mietitty ja periaatteessa jo puoliksi tehty. Seuraavaksi pitäisi kai miettiä opintojen jatkoa, tosin, musailu on alkanut kiinnostamaan yhä enemmän ja enemmän ja suoraan työelämään hyppäämällä saisi alkaa keräämään rahnaa vakavampaan taiteiluun ja vähän muuhunkin elämään. Sivarikin odottaa, senkin puolesta pyrin varmaan "jatkamaan" siitä mihin opinnot tältäerää päättyvät.
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #117 : 21.03.2011 08:55 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Pakko hieman postailla hyvistä fiiliksistä.

Oppari on tosiaan viime postauksen jälkeen saatu kunnialla loppuun ja kieltämättä aika kovan vääntämisen jälkeen työstä tuli hyvä ja nelosen arvoinen. Tästä napsahti hieman palkintoa koululta, ja kun taskussa on vielä työsopimus koulutusta vastaavaan duunipaikkaan huhtikuusta elokuuhun, voi sanoa että on mennyt ihan kohtalaisesti putkeen. Vielä kun on mahdollisuus saada jatkettua elokuun jälkeen firmassa vakinaiseen soppariin, sitä menee ihan mielellään viikoksi Isoon Omenaan (ei kauppakeskukseen) pyörimään tällä viikolla.

Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #118 : 24.03.2011 08:16 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Opiskelijaelämä on nyt ohi. Valmistuin viime viikolla lääkäriksi. Vannoin valan ja kättelin arkkiatrin. Fiilis on kyllä oikein hyvä. Aloitin lääketieteen opiskelut elokuussa 2005 joten aikaa kului hieman vajaat kuusi lukuvuotta. Se on itse asiassa aika lailla minimiaika, jossa tosin vähintään 90% opiskelijoista suorittaa tämän tutkinnon. Opetusohjelma sekä valmistumisen myötä nouseva palkkaus ei juuri rohkaise opintojen pitkittämiseen.

Hyppy jatkuvaan arkityöhön on itselleni suuri, onhan tässä tullut painettua 18 vuotta eri oppilaitoksissa melko suoraa huutoa. Vuosi sitten kun valmistuminen alkoi näyttää vääjäämättömältä sitä alkoi väkisinkin miettimään, että kuinka arki maistuu 8-16 töissä rentoon opiskelijaelämään verrattuna. Syksyn mittaan asia on käynyt kuitenkin itselleni päivä päivältä selkeämmäksi; opinnot on nyt lusittu. Teoriaa ei voi loputtomiin tankata, nyt pitää päästä enemmän toteuttamaan itseään käytännön puolelle.

Lääkis on kuitenkin varsin sisäsiittoinen laitos. Ainakin Tampereella yksikkö sijaitsee erillään kaikesta muusta yliopistosta ja muun yliopiston kursseja opiskellaan yleensä maksimissaan 15 valinnaisen opintopisteen verran. 100 hengen vuosikurssi pysyy kuuden vuoden ajan lähes samassa permanentissa lukuun ottamatta muutamaa vaihto-opiskeluun, armeijaan tai äitiyslomalle lähtevää. Haikeinta onkin se, että tämä 100 hengen luokka jonka kanssa on kahden lukion mittaisen pätkän aikana koettu kaikenlaista hajoaa nyt töihin ympäri Suomen. Hätäpäissäni jopa rekisteröidyin Facebookiin jotta pystyisin pitämään edes jonkin asteista yhteyttä vanhoihin kurssikavereihini.

Nyt on töissä tullut rullailtua jo kolmatta viikkoa ja kivaa on ollut. Nautin työstäni, olenko varmasti suomalainen nuori mies? Välillä on tietysti raskasta ja epävarmuutta joutuu sietämään, mutta tuntuu kyllä hyvältä ajaa autolla töistä himaan ja miettiä kuinka taas on pystynyt muutamaa ihmistä auttamaan. Joinain päivinä näitä ihmisiä on enemmän, joinain vähemmän.
N
tallennettu
Vs: Opiskelu ja opiskelijaelämä « Vastaus #119 : 24.05.2011 14:04 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili Itsellä ensimmäinen vuosi kauppakorkeakoulussa takana ja fiilikset hieman ristiriitaiset. Ala on oikea, mutta kaupunki väärä tai ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä. Lähinnä vanhojen kavereiden puuttuminen risoo nykyisellä paikkakunnalla. Kolmen viikon päästä on jälleen valintakoe Helsinkiin ja sinne lähdetään kokeilemaan. Valmistautuminen ei ole ollut hampaat irvessä lukemista, vaan rennosti asioiden silmäilemistä. Tässä ehtii kuitenkin vielä hieman pänttäämäänkin ulkoalukua ja nippelitietoja. Suuret kokonaisuudet ovat hallussa ensimmäisen opiskeluvuoden ansiosta.

Itse en kuitenkaan nauti suunnattomasti opiskeluajasta. On mukavaa oppia uusia asioita ja tutustua uusiin ihmisiin, mutta omat elämänarvoni vaatisivat hieman enemmän kahisevaa kuin 469 euron opintotuki pystyy tarjoamaan. Työelämä siis kiinnostaa ja ensimmäisen vuoden laiskottelun jälkeen syksyllä otetaankin aivan toisenlainen ote opiskeluun, oli se kaupunki mikä hyvänsä. KTK ja KTM tutkintojen suorittamiseen menee keskimäärin viisi vuotta ja itse onnistuin pysymään kyseisessä suunnitelmassa noin viiden kuukauden opiskelulla. Mielestäni on täysin käsittämätöntä, kuinka jotkut jaksavat notkua yliopiston kirjoilla monta vuotta pidempään kuin standardinmukaisen opiskeluajan. Joitakin voi miellyttää rännätä haalareissa ja painua Sedulaan, itse en tästä juurikaan pidä. Toivottavasti keväällä 2014 tämä maisteri ottaa kahvia ja tutkii työpaikkoja myös Suomen ulkopuolelta.
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines