Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2] 3 4
Tulostusversio
Aihe: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä  (Luettu 29191 kertaa)
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #30 : 19.06.2012 13:33 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 918 Basaaripisteet: 0 Profiili
Pienelläkin voitolla tehty sijoitus on melkeimpä parempi kuin mikään muu riskitön talletus. Kaikki säästötilit, eläketilit tms. on aikamoista huijausta.

Tähän ei paljoa lisättävää ole. Joka kerta kun Nordeasta tai jostain soitellaan eläkesäästöasioilla, niin sanon nakkaavani rahat mieluummin suoraan nuotioon kuin sitoutuisin maksamaan jollekin pankin tilille mitään.

Niin, se on tietenkin ihan eri asia, jos rahalle ei ole sellaista sijoituskohdetta mikä tuottaa hyvin ja haluaa vain säilyttää rahaa. Pankissahan tuo raha ei säily, sehän on aivan selvä, että pankin pitää jostain se raha repiä ja se tulee siitä, että ne maksaa teille paskaa korkoa ja ottaa itse riskin ja sijoittaa ne rahat eteenpäin tehden voittoa. Tässä taloustilanteessa toki sen voiton tekeminen on haastavampaa, kuin noususuhdanteessa, mutta oikein pelaamalla voi napsua. Itse tein tammikuussa 73% voitot salkulla(joka on nyt taas pakkasella, mutta kyseessä on pitkäaikaissijoitus jolla haen satojenprosenttien voittoa).

Rahastoihin en suosittele sijoittamaan, sama kuin polttaisi rahaa(super kärjistys t. riskiosakegamblaaja). Rahastoissa on töissä ihmisiä joille pitää maksaa palkkiot ja palkka. Sitten pitäisi vielä repiä voitto sijoittajalle. Saa aika velho olla, että kaikki ovat tyytyväisiä. Jos näihin haluaa rahansa survoa, niin tehkää hieman markkinatutkimusta ja etsikää rahasto jossa kulut ovat kaikkein pienimmät, näillä sitä fyrkkaa tehdään.

Nyt kannattaa olla osakkeiden suhteen tarkkana, tässä on oiva mahdollisuus hyötyä euroopan tulevasta romahtamisesta(Kreikan osalta puhutaan enää kuukausista) ja ostaa konkurssinpartaalla olevia potentiaalisia yhtiöitä, jotka tulevat joko kaatumaan tai nousemaan uusiksi Nokioiksi kunhan Eurooppa nousee tästä. 2020 on sitten turha ulista, että kunpa olisi tajunnut ostaa sitä pientä Paska oy:ta, kun osake maksoi 5c kipale ja nyt ollaan 65e all time high ja Gba surffailee jahdilla ympäri maailmaa(tai istuu Romanien kanssa käsiojossa Kampissa).  :lol:

zoukka, tule ihmeessä, pääsee täältä aina pois.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #31 : 19.06.2012 16:12 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Voin kertoa että kunnon rökäleloma kelpaisi mutta piilevänä työnarkomaanina kulutan kesäni kolmen työn parissa >_>. Jotenkin ironista, että en todellakaan piittaisi rahasta, mutta tässä ihanassa yhteiskunnassa kaikki maksaa, niin jos on massia taskunpohjalla niin sitten ei tartte miettiä ikinä että mitä olisi varaa tehdä. Eli rahasta ei muodostu tällä metodiikalla ongelmaa hauskanpidolle.

Muuuutta vastapainoksi aina sitten kunnon rökäleloma silloin tällöin jolloin lähden jonnekin kauas ihmettelemään tätä pyörivää maailmaa.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #32 : 27.06.2012 01:15 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 175 Basaaripisteet: 5 Profiili Kuinka nättiä. Sain vinkin Adidaksen hakevan uuteen mainoskonseptiinsa malleja, kävin koekuvauksissa, ja nakkihan sieltä napsahti. Tänään oli varsinainen kuvauspäivä, ja homma sujui kaikin puolin mainiosti. Varovaisesti voisi siis toivoa, että hyvin hoidettu keikka poikisi lisää vastaavia tulevaisuudessa. Lisäksi yhden päivän palkka on sen verran jykevä, että elän tulevan kuukauden aika lailla sillä. Mikä onkin tarpeen, sillä seuraavat - ja näillä näkymin kesän ainoat - duunit ovat elokuun alussa.

Ei tässä oikein muuta voi todeta, kuin että asiat tuppaavat järjestymään. Tuntuu edelleen uskomattomalta, että juuri tänä todella vähärahaisena kesänä vastaan kävelee tällaisia helmihommia. Tekee kiitolliseksi. Vaan nyt jatkuu loma!


« Viimeksi muokattu: 27.06.2012 01:26 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #33 : 27.06.2012 10:53 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Kuinka nättiä. Sain vinkin Adidaksen hakevan uuteen mainoskonseptiinsa malleja, kävin koekuvauksissa, ja nakkihan sieltä napsahti. Tänään oli varsinainen kuvauspäivä, ja homma sujui kaikin puolin mainiosti. Varovaisesti voisi siis toivoa, että hyvin hoidettu keikka poikisi lisää vastaavia tulevaisuudessa. Lisäksi yhden päivän palkka on sen verran jykevä, että elän tulevan kuukauden aika lailla sillä. Mikä onkin tarpeen, sillä seuraavat - ja näillä näkymin kesän ainoat - duunit ovat elokuun alussa.

Ei tässä oikein muuta voi todeta, kuin että asiat tuppaavat järjestymään. Tuntuu edelleen uskomattomalta, että juuri tänä todella vähärahaisena kesänä vastaan kävelee tällaisia helmihommia. Tekee kiitolliseksi. Vaan nyt jatkuu loma!

Aika hieno homma :)

Toivottavasti löytyy lisääkin noita hommia.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #34 : 27.06.2012 12:14 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Kesätöitä ei tälle kesälle löytynyt, syynä tosin varmaankin oma saamattomuus enemmän kuin työpaikkojen puute. Ja se etten kyllä esim asiakaspalvelutöissä pystyisi olemaan... Töiden hakeminen tuntuu jostain syystä aina ihan helvetin hankalalta ja jotenkin tulee aina ylistressattua kaikkea työpaikkoihin liittyvää. Opiskelun saralla ei mene paljoa paremmin.

Peruskoulun jälkeen kävin vuoden ammattikoulua jossa ala oli mielenkiintoinen (cnc-koneistusta ja sen sellaista), mutta opetus täyttä kuraa. Nyt näyttää sitten siltä etten pääse lukiosta pois kun ruotsin kurssit ei mene läpi, syksyllä alkaa siis kolmas vuosi lukiota. Tuntuu helvetin vaikealta lukea tota ruotsia kun ei ole mitään pohjaa enkä ole tottunut pänttäämään ja opettelemaan ulkoa, kun ei yleensä ole ollut tarvetta. Hirveetä paskaa ja en tiedä mitä helvettiä teen jos nyt lukion päättötodistus jää saamatta, varsinkin kun hinku päästä opiskelemaan olisi kova. Jotain masennuksen kaltaista ja satunnaisia paniikkikohtauksiakin on ollut liikkeellä välillä, mutta tuntuu, että näiden suhteen pahin on jo takana . Jollain terapeutilla olisi ehkä kiva joskus käydä rupattelemassa, kun ei näistä jutuista oikein voi ystäville tai perheelle alkaa puhumaan.

Tää on muuten aika puhdasta offtopiccia mutten viitsi erikseen sinne opiskelutopikkiin kirjotella..


Mode-EDIT. Gba:n vastaus ja siitä jatkunut kielikeskustelu siirretty Ruotsi-topikkiin. -Sharkie


« Viimeksi muokattu: 28.06.2012 13:17 kirjoittanut Sharkie »
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #35 : 13.08.2012 13:47 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 520 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Ehdin olla pari vuotta töissä DHL:llä varastomiehenä. DHL hoiti Nokian varastoa Salossa. Kaikkihan tietää miten siellä kävikään. Merkkejä siitä oli ilmassa jo kauan joten rupesin katselemaan duunia Turusta. Sainkin töitä Orionilta ja muutin kesäkuun alussa Turkuun. Ehdin olla kaksi viikkoa töissä kunnes alkoi "loma". Koko tehdas oli seisakissa, tämä oli tiedossa. Töiden piti alkaa elokuun aikana mutta viime viikolla tulikin ilmoitus, että tuotanto tulee olemaan oletettua hiljaisempaa, joten uusia työntekijöitä ei tarvitakaan. Vitun kiva.  :)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #36 : 14.08.2012 15:21 »
Lapinpoika Kulje kautta Kittilän! Jäsen Viestejä: 126 Basaaripisteet: 0 Profiili Iteppä ajoin Ponssea kesällä. Olisin varmana jääny töihin koko loppu elämäksi mutta ku koulu alko...
Nokia E7-00     Playstation 3 320GB
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #37 : 15.08.2012 17:16 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 918 Basaaripisteet: 0 Profiili Kabanossi, luulisi Turun olevan niin suuri kaupunki, että noita paskaduuneja löytyisi kuin sieniä sateella. Pää pystyyn ja hakemuksia vaan menemään.

Varastohommia

Myyntihommia
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #38 : 15.08.2012 18:01 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 520 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Jooh ei tässä hätää ole. Hakemuksia on pistetty ja parissa haastattelussakin olen käynyt.  :)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #39 : 27.11.2012 21:59 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 918 Basaaripisteet: 0 Profiili Juuri nyt vielä tunnin ajan: A2 Teema: Syrjäytyneet nuoret -ilta

Hyvää juttua nuorten syrjäytymisestä.

Erinomaisia keskustelijoita järkevillä pointeilla Sarasvuo, Heikkilä ja Mäki-ketelä, muut enemmän tai vähemmän diibadaaba tasoa ja osa aivan karmivia vihervasuripaasaajia ilman käytöstapoja.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #40 : 27.11.2012 23:38 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Suurinosa tosiaan kauheaa soopaa, hyvät ja järkevät ideat aika vähissä ja homma haisi muutenkin päättäjien/yrittäjien/työnantajien tekopyhältä facelift -yritykseltä. Ollaan muka empaattisia nuoria ja työttömiä kohtaan, mutta taka-ajatuksena on edelleen työvoiman ja voiton maksimointi, eikä niinkään yksilön hyvinvointi.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #41 : 28.11.2012 01:07 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 918 Basaaripisteet: 0 Profiili
Suurinosa tosiaan kauheaa soopaa, hyvät ja järkevät ideat aika vähissä ja homma haisi muutenkin päättäjien/yrittäjien/työnantajien tekopyhältä facelift -yritykseltä. Ollaan muka empaattisia nuoria ja työttömiä kohtaan, mutta taka-ajatuksena on edelleen työvoiman ja voiton maksimointi, eikä niinkään yksilön hyvinvointi.

Niin, siis hyvinvointiahan luodaan juuri uusilla työpaikoilla ja kansantalouden kasvulla. Ei sillä, että lapataan vasemmistolaiseen tapaan taika-arkusta(velkarahalla) lisää tukirahaa erillaisiin kuntoutusprojekteihin. Kuten Heikkiläkin totesi hänet pelasti syrjäytymiseltä juuri nuorena saatu työpaikka.

Yhteiskunnassa pitää toki olla tukiverkot, mutta ei sellaisia mitkä passivoivat ihmiset koteihinsa.

Ainoat konkreettiset ja fiksut ehdotukset tulivat juuri yrittäjiltä ja opettajalta. Joku flipannut muija(toimittaja) jopa väitti, että nyky-yhteiskunta perustuu toisten sortamiseen. Ei jumalauta. Voiko epä-älyllisempää olentoa olla. Haluaisin nähdä itse sen yrityksen, mikä Suomessa on menestynyt työntekijää polkemalla ja asiakkaille kettuilemalla.

Paras kohta keskusteluissa oli, kun koko elämän pumpulissa elänyt korkeastikoulutettu nainen siinä ulisi kuinka yhteiskunta ei ole tarjonnut hänelle koulutusta vastaavaa työtä, koska hän kävi ulkomailla työharjoittelun ja ei kuulemma muutakaan työtä ole saanut(bullshit). Sarasvuolla alkoi siinä keittämään niin paljon nuo valheet, että palkkasi sitten naisen samantien töihin. Ei naurattanut naista, kun tajusi että hän joutuu oikeasti tekemään tavallista työtä. Ei hymyn hymyä, vaikka luulisi että olisi ollut työpaikasta iloinen. Sarasvuon sanoin "katsotaan että kelpaako!"

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #42 : 28.11.2012 10:45 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili En ole katsonut tuota vielä, mutta minulla oma näkemys (tästäkin) aiheesta.

Eniten päähän ottaa, että kaikkien työttömyys on aina muka yhteiskunnan/työnantajien syytä. Suoraan sanottuna olen itse sitä mieltä, että iso määrä ihmisistä on joka asiassa täysiä idiootteja, joita en ottaisi työntekijäksi edes ilmaiseksi. Työhaastatteluissa saa oikeasti haastatella 500 tyyppiä, eikä välttämättä löydy edes yhtä kohtuullista hakijaa. Joukossa on myös niitä jotka käyvät työvoimatoimistossa vain sen takia kun laki määrää, tai muussa tapauksessa menettää kelan tuet. Nämä jätkät haistaa jo kaukaa. Niitä ei vaan kiinnosta mikään muu kuin perjantai-illan ryyppyreissut.

Sitten on on vielä nämä korkeastikoulutetut työttyömät, joille ei kelpaa mikään. Sitä luullaan että muutamia vuosia kirjoja lukemalla osaa muka kaiken ja heti pitäisi päästä toimitusjohtajaksi tai osastopäälliköksi vähintään. Meilläkin kävi työhaastattelussa vähän aikaa sitten joku DI, joka ei halunnut normaalin insinöörin paikkaa alkuunsa, koska onhan hän sentään käynyt ihan yliopiston. Hajoilin vaan sen jutuille. En kyllä yhtään ihmettele miksi ollut viimeiset 3 vuotta työttömänä.

Vaimo oli vuoden töissä työvoimaneuvojana ja sai päivästä toiseen kuulla vastaavanlaisia tapauksia. Varsinkin 30-40-vuotiaat akat ovat kaikken pahimpia tapauksia. Ne tulevat aina hyvin ylpeinä paikalle vaikka eivät ole koskaan tehneet päivääkään töitä. Opiskelleet kymmenen vuotta jossain perslävessä, sen jälkeen heti perään vuosikaudet äitiyslomalla ja sitten ihmetellään kun töitä ei saa. Tai saa, mutta kun ollaan niin hienoja ja akateemisesti kouluttautuneita, niin mikään presidenttiä pienempi virka ei kiinnosta.

Olen edelleen sitä mieltä, että 90% työkelpoisista ihmisistä saa töitä aika lyhyellä aikavälillä. Toki joukossa on niitäkin jotka eivät saa töitä vaikka kuinka yrittäisiät ja osaisivat, mutta se on vähemmistöä. Se on sama kuin läskien ihmisten kanssa. Suurin osa on läskejä ihan omien tekojen seuraksena, vaikka joka toinen on syyttelemässä huonoja geenejä ja hidasta aineenvaihduntaa. (Ehkä paskin vertauskuva koskaan)
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #43 : 28.11.2012 10:53 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Tällähetkellä työmarkkinoilla on valloillaan viidakon laki. Ymmärtäähän sen, että työnantaja ei halua palkata heidän mielestään epäkelpoa työntekijää listoillensa, mutta niin kauan, kun vastuu on vain yksilöllä, voidaan minusta puheet hyvinvointivaltiosta unohtaa.

Pelkkä työpaikan saaminenkaan ei takaa sitä, että työstä nauttisi (huonot työolosuhteet, ajat, palkka yms. yleisesti epämielenkiintoinen työ), joku voi tähän sanoa, että omapahan on ongelmansa, jos ei tarjottu työ kelpaa, mutta siinä tapauksessa voidaan taas unohtaa puheet hyvinvoinnista.

Muiden tuilla elelystäkään ei tarvitsisi rehellisen työssäkäyvän veronmaksajan marista, jos rahat otettaisiin sieltä, missä sitä on (kansanedustajien palkoista nyt vaikka näin alkuun  :lol:). Tämä ei toisaalta olisi mikään lopullinen ratkaisu. Suomessahan moni voisi helposti elää tekemättä töitä, ilman että se tekisi hallaa taloudelle, vaikka ymmärrän kyllä että monia tämä ajatus ärsyttää.

Ongelman ydinhän on siinä, että kilpailevassa kapitalistisessa yhteiskunnassa ei voida oikeasti taata kaikille tasa-arvoista hyvinvointia, koska kaikki ratkaisut tehdään taloudellisesti kannattavasti, eikä ykislön tarpeiden mukaan.

EDIT: Nythän uuden lain myötä ensivuonna työpaikkojen on pakko tarjota työtä kolmen kuukauden jälkeen työttömänä olevalle henkilölle. Saa sitten nähdä, paljon näitä työpaikkoja on oikeasti tarjolla.


« Viimeksi muokattu: 28.11.2012 10:59 kirjoittanut Aivis »
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #44 : 28.11.2012 11:59 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tällähetkellä työmarkkinoilla on valloillaan viidakon laki. Ymmärtäähän sen, että työnantaja ei halua palkata heidän mielestään epäkelpoa työntekijää listoillensa, mutta niin kauan, kun vastuu on vain yksilöllä, voidaan minusta puheet hyvinvointivaltiosta unohtaa.

Pelkkä työpaikan saaminenkaan ei takaa sitä, että työstä nauttisi (huonot työolosuhteet, ajat, palkka yms. yleisesti epämielenkiintoinen työ), joku voi tähän sanoa, että omapahan on ongelmansa, jos ei tarjottu työ kelpaa, mutta siinä tapauksessa voidaan taas unohtaa puheet hyvinvoinnista.
Eihän tämä nyt OIKEASTI voi kuulua hyvinvoinnin piiriin? Kuulostaa vain samanlaiselta "rusinat pullasta"-mentaliteetilta, mistä MasterTK ja Gba kertoivat  aiemmin esimerkkejä.

Jos on hankittu hyvä koulutus kiinnostavalta alalta ja valmistumisen jälkeen ei vain löydy koulutusta vastaavaa työtä(työmarkkina- ja/tai taloustilanteen takia esimerkiksi), pitäisi jonkin ajan päästä alkaa pään sisällä hälytyskellot soida ja ajatella, että ehkä kannattaisi tehdä jotain muuta työtä niin kauan kuin koulutusta vastaavia töitä löytyy.

Mitä tässä oikeasti häviäisi? Saisi tasaisesti palkkaa, pääsisi potentiaalisesti mukavaan työyhteisöön mukaan ja kaiken päälle saisi CV:hen yhden rivin lisää, joka - ennen kaikkea - osoittaa työnhaussa, että et ole jäänyt vain laakereille lepäämään ja nostamaan tukia, vaan tekemään aktiivisesti töitä, kartuttanut käytännön työkokemuksia sekä kehittänyt omaa ammattitaitoa. Ja omasta kokemuksestani työnhaussa arvostetaan AINA enemmän käytännön työkokemusta ja työmoraalia, kuin sitä, missä oppilaitoksessa on onnistunut lusimaan muutaman vuoden.

"Hyvinvoinnin" ja tuollaisen realiteettien tajuamattomuuden ja tekosyiden taakse piileskelemisen (en voi tehdä töitä, koska se ei vastaa koulutustani)välillä on selkeä ero.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #45 : 28.11.2012 12:28 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jos on hankittu hyvä koulutus kiinnostavalta alalta ja valmistumisen jälkeen ei vain löydy koulutusta vastaavaa työtä(työmarkkina- ja/tai taloustilanteen takia esimerkiksi), pitäisi jonkin ajan päästä alkaa pään sisällä hälytyskellot soida ja ajatella, että ehkä kannattaisi tehdä jotain muuta työtä niin kauan kuin koulutusta vastaavia töitä löytyy.

Vaan entä jos mikään muu ei kiinnosta? Pakolla paskaduunin vääntäminen ei mielestäni ole osa hyvinvointia, vaikka välttämätöntä joskus onkin.

Mitä tässä oikeasti häviäisi? Saisi tasaisesti palkkaa, pääsisi potentiaalisesti mukavaan työyhteisöön mukaan ja kaiken päälle saisi CV:hen yhden rivin lisää, joka - ennen kaikkea - osoittaa työnhaussa, että et ole jäänyt vain laakereille lepäämään ja nostamaan tukia, vaan tekemään aktiivisesti töitä, kartuttanut käytännön työkokemuksia sekä kehittänyt omaa ammattitaitoa. Ja omasta kokemuksestani työnhaussa arvostetaan AINA enemmän käytännön työkokemusta ja työmoraalia, kuin sitä, missä oppilaitoksessa on onnistunut lusimaan muutaman vuoden.

"Hyvinvoinnin" ja tuollaisen realiteettien tajuamattomuuden ja tekosyiden taakse piileskelemisen (en voi tehdä töitä, koska se ei vastaa koulutustani)välillä on selkeä ero.

Tietenkin työnteosta on hyötyä itselleen juuri työkokemuksen kannalta, mutta vain koska siitä (työkokemuksesta) tehdään itseisarvo. Ei tuo kaikki missään nimessä takaa sitä, että työstä olisi nauttinut ja sitä tekisi mielellään. En minä ainakaan vain sen takia töitä halua tehdä, että joku kravaattikaulainen herra huomaa miten ahkera olen ollut ja ehkä ottaa minut tuottamaan hänelle maksimaalista voittoa mahdollsimman pienellä palkalla. Tietenkin on niitä, jotka ajattelevat, että mitä enemmän teen töitä ja menestyn, sen hyvinvoivampi olen, mutta kaikkien kohdalla tämä ei pidä paikkaansa. Kyllä se työ ja raha elämää helpottaa, mutta sen jälkeen voidaan vasta kysyä, onko kuitenkaan oikeasti hyvinvoiva ja mitä oikeasti haluaa tehdä (vai haluaako tehdä mitään).

Oikeastaan tälläisissä keskusteluissa pitäisi ensin määrittää "hyvinvointi". Tarkoittaa varmaan eri ihmisille eri asioita.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #46 : 28.11.2012 12:46 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 918 Basaaripisteet: 0 Profiili

Pelkkä työpaikan saaminenkaan ei takaa sitä, että työstä nauttisi (huonot työolosuhteet, ajat, palkka yms. yleisesti epämielenkiintoinen työ), joku voi tähän sanoa, että omapahan on ongelmansa, jos ei tarjottu työ kelpaa, mutta siinä tapauksessa voidaan taas unohtaa puheet hyvinvoinnista.

Suomessa ei ole huonoja työolosuhteita, aikaa tai palkkaa. Käy ulkomailla, niin saat perspektiiviä tähän. Aasiassa on normaalia painaa 12h päivässä töitä orjana kuukauden ajan ja käteen kilahtaa alle euro. Suomessa on hyvän palkat, helpot työt ja pienet työajat. Liian helppoa melkeinpä, missään muualla maailmassa et pääse niin helpolla kuin suomalaisessa yrityksessä.

Muiden tuilla elelystäkään ei tarvitsisi rehellisen työssäkäyvän veronmaksajan marista, jos rahat otettaisiin sieltä, missä sitä on (kansanedustajien palkoista nyt vaikka näin alkuun  :lol:). Tämä ei toisaalta olisi mikään lopullinen ratkaisu. Suomessahan moni voisi helposti elää tekemättä töitä, ilman että se tekisi hallaa taloudelle, vaikka ymmärrän kyllä että monia tämä ajatus ärsyttää.
Eihän tuossa ole mitään järkeä, että toisen siivellä saisi loputtomiin elää? Ei kai kukaan voi oikeasti ajatella niin, että se olisi oikein. Kyllähän se nyt tekee taloudelle ja yksilöille hallaa, jos omasta työstä pitää maksaa siivu toisen ylläpitämiseen ja kun se ylläpitäminen tarkoittaa vielä täysin terveen ihmisen WoW:n pelaamista ja colan litkimistä kotona, niin väärinhän se on.
Ongelman ydinhän on siinä, että kilpailevassa kapitalistisessa yhteiskunnassa ei voida oikeasti taata kaikille tasa-arvoista hyvinvointia, koska kaikki ratkaisut tehdään taloudellisesti kannattavasti, eikä ykislön tarpeiden mukaan.
Ongelman ydin on siinä, että emme elä kapitalistisessa yhteiskunnassa, vaan yhteiskunnassa missä valtio sääntelee kaikkea. Tasa-arvoisella hyvinvoinnilla tarkoitat kai tasapäistä hyvinvointia missä kaikilla on samat hyödykkeet ja tulot käytössään? Siinähän ei ole mitään pointtia, että toinen tekee enemmän töitä ja saa saman palkan. Pääasia on, että kaikilla olisi mahdollisimman yhtäläiset mahdollisuudet menestyä elämässä(ilmainen koulutus jne)

EDIT: Nythän uuden lain myötä ensivuonna työpaikkojen on pakko tarjota työtä kolmen kuukauden jälkeen työttömänä olevalle henkilölle. Saa sitten nähdä, paljon näitä työpaikkoja on oikeasti tarjolla.
Eli siis työpaikkojen(yritysten) pitäisi tarjota työtä ja pistää firma konkurssiin? Eihän tossakaan ole mitään pointtia, että on pakko ottaa töihin ihmisiä joita ei tarvita töihin. Hyvinvointi on kasvanut kivikaudelta tähän päivään asti juuri siksi, että on ollut kilpailua ja yritykset ovat saaneet vapaasti kasvaa. Miksi sitäpaitsi työllistyminen on toisen ihmisen yrittämisen(yritysjohtaja) vastuulla eikä kotona makaavan henkilön? Eikö työntekijän pidä tarjota työnantajalle jotain lisäarvoa eikä niin, että työnantaja rukoilee ja maanittelee työntekijää työhön. Palkka on se mitä työnantaja antaa sitten työntekijälle siitä lisäarvosta mitä työntekijä on tuottanut.

John F Kennedyn sanoin: "Ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country"

Nykyään tuntuu olevan toisinpäin, mitään ei anneta itse yhteiskunnalle, mutta vaaditaan kauhalla oikeuksia. Melkein toivoisin suurta lamaa ja pitkää sotaa, jotta ihmisten pilvilinnat romahtaisivat ja realiteetit astuisivat kuvaan.


« Viimeksi muokattu: 28.11.2012 12:53 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #47 : 28.11.2012 13:45 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Vaan entä jos mikään muu ei kiinnosta? Pakolla paskaduunin vääntäminen ei mielestäni ole osa hyvinvointia, vaikka välttämätöntä joskus onkin.
Boldattuna se tärkein. Jos ei ole valmis tekemään töitä saavuttaakseen jotain, on liikkeellä aivan väärällä asenteella. Omalla kohdalla paskaduunien vääntäminen vain lisäsi motivaatiota päästä oman alan töihin.

En minä ainakaan vain sen takia töitä halua tehdä, että joku kravaattikaulainen herra huomaa miten ahkera olen ollut ja ehkä ottaa minut tuottamaan hänelle maksimaalista voittoa mahdollsimman pienellä palkalla. Tietenkin on niitä, jotka ajattelevat, että mitä enemmän teen töitä ja menestyn, sen hyvinvoivampi olen, mutta kaikkien kohdalla tämä ei pidä paikkaansa.
Älä tee niitä töitä sen "kravattikaulaisen herran" takia, vaan itsesi takia. Kerää kokemusta työelämästä ja kartuta ammattitaitoasi sen takia, että se "kravattikaulainen herra" valitsee mielummin sut, kuin jonkun toisen, töihin siihen sinun unelma-ammattiisi.

Gba heitti myös tiskiin hyvää tavaraa.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #48 : 28.11.2012 14:59 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 711 Basaaripisteet: 2 Profiili
Sitten on on vielä nämä korkeastikoulutetut työttyömät, joille ei kelpaa mikään. Sitä luullaan että muutamia vuosia kirjoja lukemalla osaa muka kaiken ja heti pitäisi päästä toimitusjohtajaksi tai osastopäälliköksi vähintään. Meilläkin kävi työhaastattelussa vähän aikaa sitten joku DI, joka ei halunnut normaalin insinöörin paikkaa alkuunsa, koska onhan hän sentään käynyt ihan yliopiston. Hajoilin vaan sen jutuille. En kyllä yhtään ihmettele miksi ollut viimeiset 3 vuotta työttömänä.

Vaimo oli vuoden töissä työvoimaneuvojana ja sai päivästä toiseen kuulla vastaavanlaisia tapauksia. Varsinkin 30-40-vuotiaat akat ovat kaikken pahimpia tapauksia. Ne tulevat aina hyvin ylpeinä paikalle vaikka eivät ole koskaan tehneet päivääkään töitä. Opiskelleet kymmenen vuotta jossain perslävessä, sen jälkeen heti perään vuosikaudet äitiyslomalla ja sitten ihmetellään kun töitä ei saa. Tai saa, mutta kun ollaan niin hienoja ja akateemisesti kouluttautuneita, niin mikään presidenttiä pienempi virka ei kiinnosta.

Tämä on osin kyllä näinkin. Kokemusta vaaditaan aika paljon että voi oikeasti "hyviin" töihin päästä. Mutta tässä on se toinenkin puoli, tai ainakin pari kolme vuotta sitten oli. Eukko kun valmistui ekonomiksi ja toivoi että pääsisi johonkin oikeisiin töihin, pois pankin kassalta. No, kun kokemusta ei ollut, niin eihän sitä luonnollisesti päässyt (josta minä syytän koulua. Annetaan paperit mutta ei työnantajien vaatimaa kokemusta). No tästähän sitten laskettiin odotuksia ja yritettiin matalamman tason hommia kuitenkin sitä pankin kassaa välttäen. No nyt tulikin vastaukseksi että olet ylikoulutettu hommaan, eikä sinua viitsitä ottaa hommiin. Ja oravan pyörä oli valmis. Lopulta eukko päätyi sinne pankin kassalle (joka sekin ehkä osin suhteilla) kun sielä oli ollut muutaman vuoden ennen valmistumistakin. Eteni kyllä suht nopeasti että pääsi myymään rahaa (kertoo "rahan myyminenkin" jotain yhteiskunnasta). Tosin tämäkin homma on enemmän opistotason himomyyjille. Kuukauden menestys ja työpanos pankissa kun mitataan sillä kuinka paljon on rahaa myyty. Muulla ei käytännössä ole väliä.

Korkeasti koulutetuissa ihmisissä ei ole vikaa, vaan koulutuksen rakenne on aivan päin persettä. Se että joku voi oikeasti valmistua niin että ei vain ole paikkaa työmarkkinoilla on aivan uskomatonta! Tämä olisi loppujen lopuksi aika helppo korjatakin. Pakollinen (mieluummin useampi) harjoittelu/työ jakso, josta saa vähintäänkin tuet. Joka tutkinnossa. Itse olen päässyt työpaikkojen äärelle ihan sen vuoksi että minulla oli se harjoittelupaikka (vaikka myönnän että tiukilla sekin oli). Minusta on uskomatonta että tätä ei ole otettu koulutukseen mukaan. Se on hyvin helppo ja toimiva ratkaisu. Miksi ihmeessä yliopistoista päästetään valmistuneita joilla ei ole pätkääkään työkokemusta!
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #49 : 28.11.2012 15:34 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili
Suomessa ei ole huonoja työolosuhteita, aikaa tai palkkaa. Käy ulkomailla, niin saat perspektiiviä tähän. Aasiassa on normaalia painaa 12h päivässä töitä orjana kuukauden ajan ja käteen kilahtaa alle euro. Suomessa on hyvän palkat, helpot työt ja pienet työajat. Liian helppoa melkeinpä, missään muualla maailmassa et pääse niin helpolla kuin suomalaisessa yrityksessä.

Tottumiskysymys. Jos aletaan muualle maailmaan vertaamaan, niin suomessa on ehkä parhaimmat työolosuhteet yms. Tämä ei tarkoita silti sitä, etteivätkö ihmiset olisi tyytymättömiä työhönsä. Perspektiivi kyllä auttaisi.. muutetaan koko suomi vaikka Aasiaan pariksi vuodeksi, niin varmasti maistuu ainakin taas vähänaikaa työnteko suomenmaalla, vähänaikaa.

Eihän tuossa ole mitään järkeä, että toisen siivellä saisi loputtomiin elää? Ei kai kukaan voi oikeasti ajatella niin, että se olisi oikein. Kyllähän se nyt tekee taloudelle ja yksilöille hallaa, jos omasta työstä pitää maksaa siivu toisen ylläpitämiseen ja kun se ylläpitäminen tarkoittaa vielä täysin terveen ihmisen WoW:n pelaamista ja colan litkimistä kotona, niin väärinhän se on.

Tietenkin jokainen työtätekevä ihminen on hyväksi ja hyödyksi valtiolle, kysymys kuuluukin, että haluaako ihminen olla sitä. Joillekin ihmisille kelpaa hyvin työttömän päiväraha, ja mikäs siinä, kun sellainen mahdollisuus on tarjolla. Suurin osa kuitenkin ahdistuu, ja pyrkii menemään töihin. Joskus yhteinen hyvä ja yksilön hyvä eivät kohtaa, ja silloin on valinnan aika.

Ongelman ydin on siinä, että emme elä kapitalistisessa yhteiskunnassa, vaan yhteiskunnassa missä valtio sääntelee kaikkea. Tasa-arvoisella hyvinvoinnilla tarkoitat kai tasapäistä hyvinvointia missä kaikilla on samat hyödykkeet ja tulot käytössään? Siinähän ei ole mitään pointtia, että toinen tekee enemmän töitä ja saa saman palkan. Pääasia on, että kaikilla olisi mahdollisimman yhtäläiset mahdollisuudet menestyä elämässä(ilmainen koulutus jne)

Ei kyllä minusta enemmän ja rankempaa työtä tekevälle tulisi maksaa enemmän palkkaa, mutta näinhän se ei nykyään ole. Toinen vaihtoehto tietenkin olisi, että kaikki saavat samat tulot käyttöönsä, tekivätpä mitä tahansa, tämähän voi olla myös positiivinen asia, sillä silloin töitä (oikeasti tarpeellisia) tehtäisiin ihan sen hyödyn takia, eikä rahan.

Viidakon lait tulevat voimaan, kun yksilö päästetään kokeilemaan mahdollisuuksiaan menestyä. Toiset selviävät, toiset eivät, ja ne jotka eivät, heitä pitää auttaa. Oli syy mikä tahansa. Pakottamisella ja paasaamisella ei moni ihminen motivoidu. Minusta yhteiskunnan pitäisi tähdätä tekemään kaikkien elämisestä helpompaa, joskus ehkä muiden (parempiosaisten) kustannuksella, mutta tässäkin pitää tulla raja vastaan jossain vaiheessa, ettei tilanne käänny päälaelleen.

Eli siis työpaikkojen(yritysten) pitäisi tarjota työtä ja pistää firma konkurssiin? Eihän tossakaan ole mitään pointtia, että on pakko ottaa töihin ihmisiä joita ei tarvita töihin. Hyvinvointi on kasvanut kivikaudelta tähän päivään asti juuri siksi, että on ollut kilpailua ja yritykset ovat saaneet vapaasti kasvaa. Miksi sitäpaitsi työllistyminen on toisen ihmisen yrittämisen(yritysjohtaja) vastuulla eikä kotona makaavan henkilön? Eikö työntekijän pidä tarjota työnantajalle jotain lisäarvoa eikä niin, että työnantaja rukoilee ja maanittelee työntekijää työhön. Palkka on se mitä työnantaja antaa sitten työntekijälle siitä lisäarvosta mitä työntekijä on tuottanut.

Ongelma onkin siinä, että voittoa tavoittelevan yrityksen ei ole järkeä ottaa turhaa työvoimaa, silti ihmiset tarvitsevat töitä. Joko työntekijä kärsii, tai työnantaja. Paradokseja paradoksien perään, ja kaiken takana on lopulta raha. Mitä jos kokeiltaisiin jotain aivan muuta systeemiä, mihin ei liity rahaa tai kilpailua? No, se ei ole kyllä ehkä vielä tämän vuosisadan juttu, mutta sitä odotellessa.

Älä tee niitä töitä sen "kravattikaulaisen herran" takia, vaan itsesi takia. Kerää kokemusta työelämästä ja kartuta ammattitaitoasi sen takia, että se "kravattikaulainen herra" valitsee mielummin sut, kuin jonkun toisen, töihin siihen sinun unelma-ammattiisi.

Pointtini oli lähinnä siinä, että joillekin tällainen työkäytäntö voi olla jo liikaa, eikä yksinkertaisesti vaan jaksa tehdä edes itsensä takia töitä, jos kokee työnpaikkansa epämiellyttäväksi. Kaikki eivät ole yhtä kunnianhimoisia suorittajia, eikä paasaaminen ja pakottaminen auta, jos mieliala on tällainen. Ja siis puhun tästä siksi, että kuvailemiani ihmisiä ei yleensä auteta, koska heitä pidetään vaan laiskoina paskoina, jotka haluaisivat elää tuilla koko loppuelämänsä, vaikka todellisuus on ihan toinen. Ihmisen ei tulisi kilpailla hyvinvoinnista, sen pitäisi olla itsestäänselvä asia, ja jos ei, on se ongelma joka pitää ratkaista.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #50 : 28.11.2012 16:12 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Aiviksella hyviä pointteja.

Mielestäni se, ettei mm. työolosuhteista, palkasta tai työajoista saisi valittaa, koska jossain muualla jollain muulla menee vielä huonommin, on aika turhaa jauhantaa.

Joo-o, joillain ei ole juomavettä ja lapsia kuolee ripuliin joka sekunti köyhillä alueilla. Ei tämä tarkoita silti sitä, etteikö Suomessa voisi olla paskoja työolosuhteita ym. Tai toisaalta, tuota logiikkaahan voisi hyödyntää toisinpäin. Miksi hyväosaisimmat valittavat korkeista veroista, heillähän jäisi 99% verotuksellakin enemmän käteen kuin Aasian orjilla. Ihan turha valittaa mitään, kun valtio vie niin paljon veroja. Heittäisivät omaisuutensa menemään, laskeutuisivat pilvilinnoistaan ja hakisivat perspektiiviä elämään Aasian työelämästä.

Toki on olemassa loisia. Ja toki on olemassa turhasta valittavia vässyköitä. Mutta tuo viidakon lait kappale oli hyvä. Tasapaino pitää olla. Vähäosaisia ja heikompia pitää auttaa, kunhan tilanne ei mene päälaelleen.

Joka tapauksessa voiton tavoittelun äärimmilleen viety maksimointi on perseestä. Miksei hyvä toimeentulo riitä, se on se kysymys, joka usein tulee mieleen, mutta siitä ei sen enempää...

Aivan kuten on olemassa hyviä ja huonoja työntekijöitä, on olemassa hyviä ja toisaalta huonoja, moraalittomia työnantajia.


Lainaus
Ei kyllä minusta enemmän ja rankempaa työtä tekevälle tulisi maksaa enemmän palkkaa, mutta näinhän se ei nykyään ole.

Tämä oli myös hyvä. Tietysti "joku on kovalla työn teolla opiskeluaikoina päässyt plaplapla". Keplottelulla, tuurilla, syntymällä oikeaan perheeseen jne. on päässyt paljon parempiin tienesteihin, tekemään paljon vähemmän töitä, järkyttävän paljon ihmisiä. Ja mitä nyt näkee jotain keskitason johtajiakin, jotka ovat kovilla palkoilla, täysin, totaalisen ammattitaidottomia paskoja, istuvat eläkevirassa tekemättä mitään tai usein itse asiassa aiheuttamassa yritykselle vain hallaa. Ihan lähipiirissäkin on paljon esimerkkejä. Nämä ovat kuitenkin yhteiskunnan silmissä jotenkin paljon ylempiarvoisia kuin joku työtön ressukka, jolla ei vaan käy tuuri.

Vaikka on hieno ajatus, että yhteiskunta olisi jotenkin tasavertainen ja työnteko ja muu palkitaan, niin todella usein silti elämässä on kyse tuurista. Satuitko syntymään Afrikkaan vai Suomeen. Satuitko pääsemän sen työnantajan suosioon siinä viiden minuutin työhaastattelussa vai et.


« Viimeksi muokattu: 28.11.2012 16:28 kirjoittanut Cyrus »
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #51 : 28.11.2012 18:02 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllä mun mielestäni huolestuttavan moni ihminen istuu himassa sen takia ettei yksinkertaisesti huvita/jaksa/viitsi mennä duuniin ja tukiakin nostamalla tulee toimeen. Koetaan että tarjolla olevat työt eivät anna riittävästi mahdollisuuksia itsensä toteuttamiseen, yhyy.

Mitä televisiosta tulee? Hyvät ja huonot uutiset ja sen jälkeen Frasier, muuten enimmäkseen roskaa.
N
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #52 : 28.11.2012 18:09 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili En tunne yhtään pitkäaikaistyötöntä, jolla olisi "kivaa" niiden tukien varassa eläessä. Se on elämää silti, mutta kyllä heistä suurin osa haikalisi ihan muunlaista arkea. Pitkä putki vaan tekee yrittämisen aina vain vaikeammaksi. Masentuneelle ihmiselle jopa kaupassa käynti käy vuorikiipeilystä, tiedän kokemuksesta. Tällaisille tapauksille on pakko olla jo apua työllistymisessä.

Muuten kyllä olen sitä mieltä, että nuorten pitäisi nähdä työelämää aikaisemmin ja useammin. Pakollista harjoittelua vaan kehiin enemmän ja jotain koulutusta siihen väliin, että nuori näkisi asiat uudessa valossa "paskaduunin" sijaan. Toki työpaikoillakin pitäisi harjoittelijat ottaa vakavasti, eikä käyttää kahvinkeittäjinä, mutta tämä on paikkakohtaista.


« Viimeksi muokattu: 28.11.2012 18:37 kirjoittanut zoukka »
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #53 : 28.11.2012 18:39 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Tuohon yliopistojen kritisointiin vielä sen verran, että riippuu kyllä myös aika paljon varmaan koulutuslinjasta ja laitoksesta. Mulla oli viime kesänä 4kk ns. käytännön harjoittelu ja maisterivaiheessa on vielä 3kk erikoisharjoittelu. Erikoisharjoittelussa laitos/valtio (en muista) vielä maksaa yhden kuukauden palkan, jolloin muuallekin hakeminen on helpompaa kun yritykselle ei muodostu niin paljon kuluja.

Ei sillä etteikö yliopistojen opetuksen kritisointiin tältä kantilta olisi aihetta suurimman osan kohdalla..

Riepu editoi: Halkaisin keskustelun ja heitin toiseen aiheeseen.


« Viimeksi muokattu: 28.11.2012 18:52 kirjoittanut Riepu »
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #54 : 28.11.2012 19:14 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Mielestäni Cyrus kiteytti hyvin noita asioita. Ihmiset ovat loppujenlopuksi yksilöitä perustarpeiden tyydyyttymisen jälkeen, ruoka, jne. Vertaukset Aasian työkulttuuriin kuulostavat aika absurdeilta, kun Aasia on suhteellisen iso alue ja lähempääkin löytyy vertailukohtia. Suomessahan palkat ovat Euroopan keskitasoa pienemmät ja verotuskin kireämpää. Muutenkin eriarvoistuminen on jo pidemmän aikaa kehittynyt työpaikkojenkin sisällä, kun yritykset käyttävät paljon vuokratyötä ja valtio/kunnat tukityöllistävät ettei tarvitsisi maksaa oikeaa palkkaa. On myös paljon yrityksiä, jotka odottavat työntekijöiltä ihmeitä ja 100% antaumusta sillä riistopalkalla. Tottakai on myös näitä ihmisiä jotka tyytyvät "loisimaan", täytyy myös muistaa että tässäkin asiassa ihmiset ovat eri asemissa. Joku vähään tyytyvä yksineläjä voi helpohkostikin pärjätä tuolla 400e vuokran jälkeen, mutta mitäs sitten jos on vaikka lapsia elätettävänä tai muita kuluja?

Tuosta eilisestä keskustelusta voisin todeta, että sillä vihreiden naisella (en muista nimeä) oli mielestäni hyvät pointit siitä että vanhemmat käytännössä opettavat lapsilleen asenteillaan mitkä ovat sitä "paskaa" mitä ei kannata tehdä. Eduikseen mielestäni esiintyivät myös Ihalainen, Sarasvuo ja se Hesburger yrittäjä. Monet muut tuntuivat vain hakevan sellaista vasemmisto-oikeisto vastakkainasettelua.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #55 : 28.11.2012 22:54 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 711 Basaaripisteet: 2 Profiili Jos puhutaan yritysten tilanteesta ja mikä mättää sielä työntekijöiden osalta, on palkkaus ja työvoiman sijoitus. Firman suorittava osa on usein sielä tehtaalla, liikkeessä, kopissa tms. Eli se tuotanto mitä vastaan firma saa rahaa. Kuitenkin, tämä on se paikka missä vedetään tuontekijä määrät, arvostus ja palkka minimiin. Esim. keskon pääjohtajan ansiotulot verotietojen mukaan vuonna 2011 oli 1,2 miljoonaa euroa. En yllättyisi jos jossain Keskon kaupassa tms. on nuori joka yrittää revetä kahtia ja reilun 15 000€:n vuosipalkalla. Ero on mieletön. Myönnän, en ole kokenut pääjohtajan tehtävien osalta, joten voihan olla että hänenkin pitää revetä kahteen osaan tai jopa kolmeen osaan. Mutta vaikka pääjohtajan pitäisi revetä viiteen osaan, ero on silti mieletön. Pääjohtajalla on tietty kymmenien vuosien kokemus ja nuori vasta aloittelee työuraansa. Mutta, en usko kovin monen kokeneenkaan kaupan kassan tienaavan kovin paljoa yli 25 000€/vuosi. Jolloin ero on edelleen mieletön. Ja tämähän on vielä pieni tulo ero suurimpiin verrattuna.

Osa on myös tämä työpaikkojen sijoitus. Kun firmassa alkaa YT:t, mitä ylempänä ollaan, sitä varmempi voi olla paikastaan. Ja mitä ylempänä on, sitä varmempi voi olla bonuksista onnistuneiden YT neuvottelujen jälkeen. Kaupoissa tietty voi olla kassalla huoletta, koska konsernin YT:t eivät koske niitä. Eli porukkaa kasaantuu sinne hallinnon puolelle ja "pikku managereiksi" kun alempi porras ja tuottava osa on uhrattavissa ja aina tiukilla.

Vaikka Kukkala (se toimittaja) oli vähän pihalla ja ennen kaikkea ei oikein osannut tuoda asiaansa oikein esille, hänellä oli pieni järki sielä takana. Yritykset pärjäisivät aivan varmasti paremmin jos johtoporras ei toisi niin paljon kuluja ja kunnioitettaisiin sitä alempaa työntekijä porukkaa arvonsa mukaisesti. En sano että keskiporrasta ja johtajistoa ei saisi kunnioittaa. Totta kai niitä pitää myös kunnioittaa. Mutta tulo erot saman firman sisällä ovat naurettavia. Ja Kukkala sanoi juuri tähän liittyvän hyvän kommentin mutta sanoi sen aivan väärään aikaan ja väärällä tavalla. "Kaikki eivät voi olla Sarasvoita". Tällöin itse työ jäisi pahimmassa tapauksessa itse tuote tekemättä. Ja tätä työtä ei arvosteta läheskään tarpeeksi, että siihen kukaan hakeutuisi tai haluaisi siinä olla vanhuuteen asti. Tähän ei siis auta eläke iän nosto mitään, vaan työntekijän kunnioitus ja arvostus. Olen ollut itse kaupan kassalla useamman kesän ja jos siihen olisin juuttunut sen tasoisella palkalla mitä siitä saa niin olisi se yhteiskunnan rahoilla eläminen käynyt useamman kerran mielessä. Tunnen muutaman jotka ovat kaupassa olleet kymmeniä vuosia ja pakko nostaa hattua että siinä jaksavat. Myönnän tosin senkin että tämä työtä tekevän aliarvostus on alkanut vasta viimeisen 10-15 vuoden aikana kärjistymään. Joten ehkä aina ei ole ollut näin huonosti.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #56 : 29.11.2012 01:29 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tuosta eilisestä keskustelusta voisin todeta, että sillä vihreiden naisella (en muista nimeä) oli mielestäni hyvät pointit siitä että vanhemmat käytännössä opettavat lapsilleen asenteillaan mitkä ovat sitä "paskaa" mitä ei kannata tehdä.

Tämä, sekä palkka ja työolosuhteet vaikuttavat aika pitkälti siihen, miten henkillö käsittää "paskaduunin". Itse arvostan esim. siivoojia sekä sairaanhoitajia paljon, molemmat eivät ole pidemmänpäälle mitään unelmaduuneja, mutta silti löytyy ihmisiä, jotka niitä jaksavat tehdä. Ruotsissahan ainakin sairaanhoitajat saavat huomattavasti parempaa palkkaa, kuin suomessa.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #57 : 29.11.2012 02:18 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 918 Basaaripisteet: 0 Profiili


Tämä on osin kyllä näinkin. Kokemusta vaaditaan aika paljon että voi oikeasti "hyviin" töihin päästä. Mutta tässä on se toinenkin puoli, tai ainakin pari kolme vuotta sitten oli. Eukko kun valmistui ekonomiksi ja toivoi että pääsisi johonkin oikeisiin töihin, pois pankin kassalta. No, kun kokemusta ei ollut, niin eihän sitä luonnollisesti päässyt (josta minä syytän koulua. Annetaan paperit mutta ei työnantajien vaatimaa kokemusta). No tästähän sitten laskettiin odotuksia ja yritettiin matalamman tason hommia kuitenkin sitä pankin kassaa välttäen. No nyt tulikin vastaukseksi että olet ylikoulutettu hommaan, eikä sinua viitsitä ottaa hommiin. Ja oravan pyörä oli valmis. Lopulta eukko päätyi sinne pankin kassalle (joka sekin ehkä osin suhteilla) kun sielä oli ollut muutaman vuoden ennen valmistumistakin. Eteni kyllä suht nopeasti että pääsi myymään rahaa (kertoo "rahan myyminenkin" jotain yhteiskunnasta). Tosin tämäkin homma on enemmän opistotason himomyyjille. Kuukauden menestys ja työpanos pankissa kun mitataan sillä kuinka paljon on rahaa myyty. Muulla ei käytännössä ole väliä.

Korkeasti koulutetuissa ihmisissä ei ole vikaa, vaan koulutuksen rakenne on aivan päin persettä. Se että joku voi oikeasti valmistua niin että ei vain ole paikkaa työmarkkinoilla on aivan uskomatonta! Tämä olisi loppujen lopuksi aika helppo korjatakin. Pakollinen (mieluummin useampi) harjoittelu/työ jakso, josta saa vähintäänkin tuet. Joka tutkinnossa. Itse olen päässyt työpaikkojen äärelle ihan sen vuoksi että minulla oli se harjoittelupaikka (vaikka myönnän että tiukilla sekin oli). Minusta on uskomatonta että tätä ei ole otettu koulutukseen mukaan. Se on hyvin helppo ja toimiva ratkaisu. Miksi ihmeessä yliopistoista päästetään valmistuneita joilla ei ole pätkääkään työkokemusta!


No se on ihan omaa syytä jos kouluttautuu alalle jossa ei ole duunia. Tosin kauppatieteet ei ole sellainen ala. Kyllä tuolla alalla duunia riittää osaavalle ihmiselle. Pankki on tietenkin paikka jossa ei nosteta ketään jalustalle, vaan jokainen merkonomi, tradenomi ja ekonomi aloittaa kassalta. Ne joilla kompetenssia riittää nousevat siitä hyvin rivakasti ylemmäs. Itse ylenin kolmessa viikossa kassalta esimieheksi.  Tiedän henkilökohtaisesti tapauksen jossa merkonomi yleni ekonomien esimieheksi alle viidessä vuodessa. Kovaa duunia ja nöyrää asennetta. Tarjoa sitä mitä työnantaja tarvitsee, äläkä luule että koulutus olisi joku oikotie onneen. Yhteiskunta ja riskin ottavat yritykset eivät ole mitään velkaa sinulle. Itse saa toki myös ottaa riskin ja perustaa yrityksen, jos on palleja.


Tuosta eilisestä keskustelusta voisin todeta, että sillä vihreiden naisella (en muista nimeä) oli mielestäni hyvät pointit siitä että vanhemmat käytännössä opettavat lapsilleen asenteillaan mitkä ovat sitä "paskaa" mitä ei kannata tehdä.

Tämä, sekä palkka ja työolosuhteet vaikuttavat aika pitkälti siihen, miten henkillö käsittää "paskaduunin". Itse arvostan esim. siivoojia sekä sairaanhoitajia paljon, molemmat eivät ole pidemmänpäälle mitään unelmaduuneja, mutta silti löytyy ihmisiä, jotka niitä jaksavat tehdä. Ruotsissahan ainakin sairaanhoitajat saavat huomattavasti parempaa palkkaa, kuin suomessa.


Suomessa sairaanhoitajat saavat juuri sellaista palkkaa kuin ansaitsevatkin. Jos se työ olisi suomessa arvokkaampaa siitä maksettaisiin vielä suurempi korvaus. Kysyntä ja tarjonta luovat työlle hinnan. Opetelkaa hieman teoriaa. Sinne ei edelleenkään ole pakko mennä, aina voi mennä sinne mistä maksetaan enemmän. Tunnen useita sairaanhoitajia ja kaikki ovat ihan tyytyväisiä työhönsä. Palkasta toki kuuluu valittaa suomessa. Verotus(loiset jotka korottavat veroa) on toki syynä siihen miksi ei enempää jää käteen.




Jos puhutaan yritysten tilanteesta ja mikä mättää sielä työntekijöiden osalta, on palkkaus ja työvoiman sijoitus. Firman suorittava osa on usein sielä tehtaalla, liikkeessä, kopissa tms. Eli se tuotanto mitä vastaan firma saa rahaa. Kuitenkin, tämä on se paikka missä vedetään tuontekijä määrät, arvostus ja palkka minimiin. Esim. keskon pääjohtajan ansiotulot verotietojen mukaan vuonna 2011 oli 1,2 miljoonaa euroa. En yllättyisi jos jossain Keskon kaupassa tms. on nuori joka yrittää revetä kahtia ja reilun 15 000€:n vuosipalkalla. Ero on mieletön. Myönnän, en ole kokenut pääjohtajan tehtävien osalta, joten voihan olla että hänenkin pitää revetä kahteen osaan tai jopa kolmeen osaan. Mutta vaikka pääjohtajan pitäisi revetä viiteen osaan, ero on silti mieletön. Pääjohtajalla on tietty kymmenien vuosien kokemus ja nuori vasta aloittelee työuraansa. Mutta, en usko kovin monen kokeneenkaan kaupan kassan tienaavan kovin paljoa yli 25 000€/vuosi. Jolloin ero on edelleen mieletön. Ja tämähän on vielä pieni tulo ero suurimpiin verrattuna.

Osa on myös tämä työpaikkojen sijoitus. Kun firmassa alkaa YT:t, mitä ylempänä ollaan, sitä varmempi voi olla paikastaan. Ja mitä ylempänä on, sitä varmempi voi olla bonuksista onnistuneiden YT neuvottelujen jälkeen. Kaupoissa tietty voi olla kassalla huoletta, koska konsernin YT:t eivät koske niitä. Eli porukkaa kasaantuu sinne hallinnon puolelle ja "pikku managereiksi" kun alempi porras ja tuottava osa on uhrattavissa ja aina tiukilla.

Vaikka Kukkala (se toimittaja) oli vähän pihalla ja ennen kaikkea ei oikein osannut tuoda asiaansa oikein esille, hänellä oli pieni järki sielä takana. Yritykset pärjäisivät aivan varmasti paremmin jos johtoporras ei toisi niin paljon kuluja ja kunnioitettaisiin sitä alempaa työntekijä porukkaa arvonsa mukaisesti. En sano että keskiporrasta ja johtajistoa ei saisi kunnioittaa. Totta kai niitä pitää myös kunnioittaa. Mutta tulo erot saman firman sisällä ovat naurettavia. Ja Kukkala sanoi juuri tähän liittyvän hyvän kommentin mutta sanoi sen aivan väärään aikaan ja väärällä tavalla. "Kaikki eivät voi olla Sarasvoita". Tällöin itse työ jäisi pahimmassa tapauksessa itse tuote tekemättä. Ja tätä työtä ei arvosteta läheskään tarpeeksi, että siihen kukaan hakeutuisi tai haluaisi siinä olla vanhuuteen asti. Tähän ei siis auta eläke iän nosto mitään, vaan työntekijän kunnioitus ja arvostus. Olen ollut itse kaupan kassalla useamman kesän ja jos siihen olisin juuttunut sen tasoisella palkalla mitä siitä saa niin olisi se yhteiskunnan rahoilla eläminen käynyt useamman kerran mielessä. Tunnen muutaman jotka ovat kaupassa olleet kymmeniä vuosia ja pakko nostaa hattua että siinä jaksavat. Myönnän tosin senkin että tämä työtä tekevän aliarvostus on alkanut vasta viimeisen 10-15 vuoden aikana kärjistymään. Joten ehkä aina ei ole ollut näin huonosti.

Jokainen johtaja on ansainnut palkkansa. Alaiset aina kritisoivat kovia palkkoja, mutta saa sinne johtajaksi yrittää mennä jos on kompetenssia(perusta oma yritys ja tadaa olet TJ). Kummasti ne halut karisee, kun itse pääsee esimieheksi(kokemusta on). On nimittäin hieman rankempaa, kuin olla vain suorittavaa porrasta. Ne paineet ja työmäärä on moninkertaiset perusjantteriin verrattuna ja palkka ei ikinä korvaa sitä vapaa-ajan menetystä ja työmäärää, vaikka se alhaalta päin voisi siltä näyttää. Tunnen tässäkin tapauksessa pari isoa johtajaa, jotka ovat vapaaehtoisesti alentaneet itsensä takaisin asiantuntijoiksi, koska TJ:n hommat ovat sellaista paskaa, että hyvin harva sitä pitkään kestää.

Ilman YT-neuvotteluita ei olisi mitään yrityksiä, koska ne olisivat konkurssissa. Ei ole kovinkaan tehokasta pitää työvoimaa joka ei tuota lisäarvoa yritykselle. Yrityksen tarkoitus on tuottaa omistajilleen voittoa, ihan vapaasti saa itse ottaa sitä riskiä ja perustaa niitä omia yrityksiä. Ei tarvitse ulista sitten YT-neuvotteluista ja voi itse palkata vaikka koko suomen ja kaikki suomen huippuosaajat.





« Viimeksi muokattu: 29.11.2012 02:40 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #58 : 29.11.2012 03:45 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili
Suomessa sairaanhoitajat saavat juuri sellaista palkkaa kuin ansaitsevatkin. Jos se työ olisi suomessa arvokkaampaa siitä maksettaisiin vielä suurempi korvaus. Kysyntä ja tarjonta luovat työlle hinnan. Opetelkaa hieman teoriaa. Sinne ei edelleenkään ole pakko mennä, aina voi mennä sinne mistä maksetaan enemmän. Tunnen useita sairaanhoitajia ja kaikki ovat ihan tyytyväisiä työhönsä. Palkasta toki kuuluu valittaa suomessa. Verotus(loiset jotka korottavat veroa) on toki syynä siihen miksi ei enempää jää käteen.

Millätavoin arvokkaampaa? Mietin vain että miten se työ on ruotsissa erilaista sitten. Äitini sattuu olemaan sairaanhoitaja, ja ottaa asian välillä puheeksi ja huomauttaa sairaanhoitajien pienistä palkoista verrattaessa työn vaikeuteen. Monia lakkojakin on pidetty sairaanhoidon piireistä. Kumpuavatko nämä sitten aivan ilman mitään syytä?


Jokainen johtaja on ansainnut palkkansa.

Tätä en menisi läheskään kaikissa tapauksissa allekirjoittamaan, varsinkin, jos palkkaero on monikymmenkertainen alaisiin. Monella johtajallahan on palkattuna henkilökuntaa tekemään sen raskaimman (johajalle kuuluvan) työn, vaikkei ehkä ihan niissä pienimmissä yrityksissä. Tietysti oman yksityisen yrityksen johajana saa itse säädellä, kenelle sitä rahaa menee ja kuinka paljon. Termi "ansaita" jakaa kuitenkin paljon mielipiteitä ja näkemyksiä.


« Viimeksi muokattu: 29.11.2012 04:02 kirjoittanut Aivis »
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #59 : 29.11.2012 09:58 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Melkein toivoisin suurta lamaa ja pitkää sotaa, jotta ihmisten pilvilinnat romahtaisivat ja realiteetit astuisivat kuvaan.
Sellainen euroopanlaajuinen kunnon pöydänpuhdistus tekisi kyllä hyvää tähän väliin.

Mielenkiintoista keskustelua käytte täällä. Hyviä pointteja siellä täällä ja muutaman kommentin luettuani tekisi mieli lyödä kirjoittelijaa saksilla naamaan.

Pitääpä vilkaista areenasta tuo pätkä jossain välissä.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines